MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο θαυμαστός Κόσμος του Ιόλα: Η Βίλα του συλλέκτη γίνεται θεατρική σκηνή

Η εγκαταλελειμμένη Βίλα Ιόλα ανοίγει μετά από 27 χρόνια και φιλοξενεί την παράσταση “Ο θαυμαστός Κόσμος του Ιόλα” του Χριστόφορου Αντωνιάδη για τρεις παραστάσεις.

Monopoli Team

Ιούνιος 2014.

Η εγκαταλελειμμένη Βίλα Ιόλα ανοίγει, υπό την αιγίδα του Δήμου, για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό μετά από 27 ολόκληρα χρόνια. Τα φώτα του σπιτιού ξανανάβουν και η παράσταση ‘Alexandros Iolas’ για τη ζωή και το έργο του διάσημου μαικήνα της τέχνης, πραγματοποιείται στην κεντρική σάλα.

Η αίθουσα γεμίζει ασφυκτικά για τέσσερις ημέρες. Ακολουθούν οι sold out παραστάσεις, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2015), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2017) και στον προαύλιο χώρο της Βίλας Ιόλα (2018).

Ο θαυμαστός Κόσμος του Ιόλα του Χριστόφορου Αντωνιάδη στη Βίλα Ιόλα

Σεπτέμβριος 2021.

Η Βίλα Ιόλα ανήκει πια στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κοσμήματος θα αρχίσουν σύντομα. Προτού λοιπόν ηχήσουν τα κομπρεσέρ και τα τρυπάνια, ο Δήμος αποφάσισε να αποχαιρετήσει την τωρινή μορφή του σπιτιού και να γιορτάσει το ξεκίνημα της νέας εποχής για τη Βίλα Ιόλα με την πραγματοποίηση μιας ολοκαίνουριας παράστασης με τίτλο, «Ο θαυμαστός Κόσμος του Ιόλα».

Η εν λόγω παράσταση έρχεται μετά και την παρουσίαση του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Iolas Wonderland» στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης (Ιούνιος 2021), να κλείσει τον κύκλο μιας 9χρονης μαγικής πορείας.

Ο θαυμαστός Κόσμος του Ιόλα του Χριστόφορου Αντωνιάδη στη Βίλα Ιόλα

Η ιστορία

Ένα μοναστηριακό τραπέζι στον κήπο με φόντο τις υστεροβυζαντινές κολώνες και τις επιτύμβιες πλάκες. Ο Ιόλας οικοδεσπότης μιας άκρως σουρεαλιστικής βραδιάς. Καλεσμένοι του άνθρωποι που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη ζωή του, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Μαξ Έρνστ, η Γκρέτα Γκάρμπο, η Θεοδώρα Ρούσβελτ, ο Άντι Γουόρχολ, ο Ζαν Κοκτώ, η αδελφή του Νίκη και τόσοι άλλοι. Όλοι πρόθυμοι να κάνουν αποκαλύψεις, να εξομολογηθούν κρυμμένα μυστικά αλλά και πράξεις που άλλαξαν το ρου της τέχνης του 20 ου αιώνα. Μια βραδιά χωρίς κανόνες, χωρίς προκαταλήψεις, μια βραδιά στο θαυμαστό κόσμο του Ιόλα.

Ο θαυμαστός Κόσμος του Ιόλα του Χριστόφορου Αντωνιάδη στη Βίλα Ιόλα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Αντωνιάδης

Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη
Κοστούμια: Εύα Κανελάκη, Despotnia
Μουσική: Menex
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Φιλιακούδης

Παίζουν: Αδαμαντία Θεοφιλάκου, Εβελίνα Εμβαλωμένου και ο Χριστόφορος Αντωνιάδης

Διάρκεια: 60’
Τιμές Εισιτηρίων: Ελεύθερη Είσοδος
Πληροφορίες: Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6982 997542 Ώρες επικοινωνίας : 10.00 – 13.00 & 18.00 – 20.00
Παραστάσεις: Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
Βοηθός Σκηνοθετη: Χριστιάνα Αντωνιάδου
Πληροφορίες Χώρου: Βίλα Αλέξανδρου Ιόλα, Δημοκρατίας 8
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Θέατρο ξανά, μαζί, παντού» με το ΚΘΒΕ και τις γιορτές: Το εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων
Εκδηλώσεις
Στέγη: Β’ φάση προπώλησης με Tilda Swinton, Λάνθιμο και τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της σεζόν
Αφιέρωμα
Παραστάσεις για όλη την οικογένεια
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Art & Culture
Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Art & Culture
Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών
Art & Culture
Κωμωδίες, μιούζικαλ & μεγάλες παραγωγές
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Art & Culture
Για τον Τζώνυ Θεοδωρίδη, η τρίτη ηλικία έχει άγχη που δεν έχουμε δει ποτέ σοβαρά
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Art & Culture
Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο "καθρέφτης" της κοινωνίας μας