MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας – Πελοποννήσου “Γέφυρες”

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Γέφυρες πραγματοποιείται έως τις 5 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Κόρινθο, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αναστασία Κεφάλα”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Βίντεο από το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου "Γέφυρες"
Βίντεο από το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου "Γέφυρες"
Monopoli Team

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ” παρουσιάζει πανελλήνιες κι ευρωπαϊκές κινηματογραφικές πρεμιέρες, προβολές 90 ταινιών συνολικά μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, πρόσφατης παραγωγής από 25 χώρες.

Ταινίες από τα Φεστιβάλ Cine@Art και Δελφών

Επιπλέον του κυρίου προγράμματός του, το Φεστιβάλ φιλοξενεί ένα τρίωρο από 50 ταινίες 1′-5′ έκαστη από το Φεστιβάλ Cine@Art και τις φιναλίστ ταινίες από το Φεστιβάλ Δελφών που έρχονται να συναντήσουν τον ενεργειακό χώρο του ναού του Θεού Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Athens Photo World αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα φωτογραφικό event στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Οι θεματικές του Φεστιβάλ

Τα κινηματογραφικά θέματα που εμφανίζονται μεταξύ άλλων είναι η διαφορετικότητα, η κρίση του περιβάλλοντος και των ηθικών αξιών, ο χορός με πειραματικές καλλιτεχνικές ταινίες, η πνευματικότητα, η ένταξη των προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες από την Μικρασιατική καταστροφή, την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο μέχρι τους πρόσφυγες στην Ελλάδα του σήμερα και  η Επανάσταση του 1821.

  • Το Φεστιβάλ “Γέφυρες” θα τιμήσει καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, όπως την Γεωργία Ζώη (31/8) και την Κατερίνα Χέλμη και τον Χάρη Ρώμα (4/9).
  • Επίσης, τo Σάββατο 4/9 θα ανακοινωθούν τα βραβεία Χρυσός Πήγασος και θα παρουσιασθεί ειδικό μουσικό πρόγραμμα με θέματα γνωστών ταινιών από τους Corinthian Cellos: Ευγένιος Μπένσης, Χρήστος Παναγόπουλος και Λουκάς Μαλαμαδάκης.
  • Την Κυριακή 5/9, ώρα 8μμ τη τελευταία μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με Κινηματογραφική μουσική από το δίσκο “Ταινία που έμελλε” της Κορίνθιας Κάτιας Ανδριανάκου σε πλάνα από ψηλά της Κορινθίας και βίντεο από Dronius. Θα γίνει προβολή της κωμωδίας “Γιατί Αντωνάκη Γιατί Νικολάκη;” σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Κολοβού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑComicdom CΟΝ Athens: Η μεγαλύτερη γιορτή των comics επιστρέφει12.09.2018

Διακρίσεις του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες”  έχει διακριθεί με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label – EFFE, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου “ΓΕΦΥΡΕΣ”  στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre, η ΕΡΤ3 και τα τοπικά ΜΜΕ.

ΤV/WEB spot:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κρατήσεις θέσεων στο 6909672168 και πληροφορίες στο 6972080441 , [email protected] www.bridgesfest.eu

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b