MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καλοκαίρι στην πόλη: 5 άκρως χαλαρωτικά σημεία στην Αθήνα για να “ξεφύγεις”

Τι κι αν φτάνει ο Δεκαπενταύγουστος κι εμείς είμαστε ακόμα στην Αθήνα; Τα παρακάτω πέντε αγαπημένα μας στέκια είναι εδώ για να μας βγάλουν από την ρουτίνα και να μας προσφέρουν τις χαλαρωτικές στιγμές, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Minu Athens, Photo by George Kantartzis on Unsplash
Minu Athens, Photo by George Kantartzis on Unsplash
Monopoli Team

Έχεις ξεμείνει στην πόλη όσο η παρέα σου είναι διακοπές; Έχεις βαρεθεί να βλέπεις παραλίες και ειδυλλιακά μέρη στο Instagram, όσο εσύ “λιώνεις” στην Αθήνα; Τότε συνέχισε την ανάγνωση!

Τι κι αν φτάνει ο Δεκαπενταύγουστος κι εμείς είμαστε ακόμα στην Αθήνα; Τα παρακάτω πέντε αγαπημένα μας cafe και concept store είναι εδώ για να μας βγάλουν από την ρουτίνα και να μας προσφέρουν τις χαλαρωτικές στιγμές, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Αν δουλεύεις από απόσταση και ψάχνεις ένα ήσυχο μέρος, ή αν απλά θέλεις να χαλαρώσεις με το βιβλίο σου ή με έναν καλό καφέ -χωρίς να φύγεις μακριά από το κέντρο της Αθήνας-, τότε άκουσε τις προτάσεις μας και δεν θα χάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλιάντρα: Η Γωγώ Δελογιάννη σερβίρει ενδιαφέρον street food στην πιο πολύχρωμη καντίνα της Αθήνας12.09.2018

1. Minū

Σε ένα στενό του Ψυρρή, ανάμεσα σε ξενοδοχεία και vintage μαγαζιά, βρίσκεται το Minū. Πρόκειται για μια – χωρίς καμία υπερβολή – ζούγκλα στο κέντρο της Αθήνας. Το μαγαζί διαθέτει εξωτερική αυλή αλλά και εσωτερικό χώρο δύο επιπέδων. Είναι καταπράσινο, καθώς θα βρεις φυτά σε κάθε γωνιά του, ενώ η διακόσμησή του ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις στο interior design, με το μινιμαλισμό να επικρατεί. Εκτός του καφέ και του φαγητού που θα πρέπει να παραλάβεις μόνος – το μαγαζί είναι self service -, θα συνειδητοποιήσεις το παρακάτω: ό,τι βλέπεις είναι προς πώληση (έπιπλα, φυτά, διακοσμητικά). Μια νέα ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, συνδυάζει την έννοια του concept store με μία ήσυχη αυλή και καλό καφέ.
Σαρρή 50, Αθήνα

*Στον πάνω όροφο του μαγαζιού, μπορείς να βρεις την έκθεση “Σκέφτομαι πάλι, ίσως αυτό που συνειδητοποίησα χθες, το είχα ονειρευτεί νωρίτερα”, την οποία συνεπιμελήθηκαν ο Απόλλων Γλύκας και η Εύα Κέκου και πραγματεύεται τη νομοτέλεια των ονείρων και το ρόλο του ασυνείδητου στη ζωή μας.

2. ANÄNA

Στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πραξιτέλους, βρίσκεται το ANÄNA. Ένα μαγαζί αυστηρά vegan/ vegetarian φιλοσοφίας, το οποίο συνδυάζει specialty coffee και νόστιμο μπραντς. Υιοθετεί μια νεόφερτη αισθητική, που εύκολα παραπέμπει σε βερολινέζικο καφέ. Πιάσε γρήγορα θέση δίπλα σε πρίζα και το banana bread σου είναι καθ’ οδόν!
Πραξιτέλους 33, Αθήνα

View this post on Instagram

A post shared by Anna (@annweirdo)

3. Plegma Coffee & Living

Το Plegma στο Παγκράτι, είναι ένα διαφορετικό, χαλαρό καφέ, καθώς και concept store. Πρόκειται για ένα μαγαζί-υβρίδιο, που συνδυάζει το μεράκι για τον καλό καφέ με την αγάπη για το interior design. Με τα στοιχεία αυτά, δύσκολα περνά απαρατήρητο από τους περαστικούς, ενώ χαρίζει μια ήρεμη ατμόσφαιρα στους επισκέπτες του.
*Fun Fact: Στο Plegma γράφτηκε αυτό το άρθρο!
Ευφράνορος 10, Παγκράτι

4. THIRD PLACE.

Το THIRD PLCE. στην Απόλλωνος, απέχει λίγα μόλις λεπτά από το μετρό Συντάγματος και μας χαρίζει μια «slow εμπειρία καφέ». Γευστικοί καφέδες, γλυκά και σνακς σε ένα ακόμη concept store στην καρδιά της Αθήνας. Ήσυχο και ιδανικό για τους λάτρεις του μινιμαλισμού.
Απόλλωνος 23Β, Αθήνα

View this post on Instagram

A post shared by Ioanna Hatzidavidou (@iw_stef)

5. Kick

Ένα μαγαζί με πρίζες σε κάθε γωνιά του. Φιλόξενο για όποιον ψάχνει έναν ήσυχο χώρο να εργαστεί. Την ίδια στιγμή, φιλοξενεί τοπικά clothing brands και όχι μόνο.
Σποράδων 26, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαφές και ψώνια στα πιο σύγχρονα concept store της πόλης12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b