MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Tokyo 2020: Η Ιαπωνία σχεδίασε κιμονό για κάθε χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων – Το “ευχαριστώ” στην Ελλάδα

Σε μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχώρησε η Ιαπωνία, καθώς ετοίμασε κιμονό για κάθε χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το κιμονό της Ελλάδας, Ολυμπιακοί Αγώνες, photo credits: Kimono Project
Το κιμονό της Ελλάδας, Ολυμπιακοί Αγώνες, photo credits: Kimono Project
Monopoli Team

Κάθε 4 χρόνια (κορονοϊού επιτρέποντος), οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας δίνουν την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον αθλητισμό, αλλά και το ήθος των χωρών, που συμμετέχουν.

Έτσι, ως χώρα υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων “Τokyo 2020”, η Ιαπωνία θέλησε να κάνει κάτι ξεχωριστό για να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό κάθε έθνους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 2017, η ιαπωνική διεθνής ένωση Imagine Oneworld ξεκίνησε το Kimono Project – μια πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού κιμονό για κάθε χώρα στον κόσμο.

Βιετνάμ Βιετνάμ

Ενώ η πρόθεση ήταν όλα αυτά τα ρούχα να εμφανιστούν με κάποιο τρόπο κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, οι περιορισμοί ασφάλειας λόγω του COVID-19 δυστυχώς έκαναν αυτό το σχέδιο αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Παρά τις όλες δυσκολίες, ωστόσο, το Project Kimono είχε ολοκληρωθεί και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο.

Ολλανδία Ολλανδία

Πολωνία Πολωνία

Κάθε κιμονό εμπνέεται από διαφορετικές πτυχές της κάθε χώρας, και ενέχει διάφορα στοιχεία από την ταυτότητά της, όπως είναι τα χρώματα της σημαίας, η γεωγραφία της, η αρχιτεκτονική της, η χλωρίδα και η πανίδα της και η ζωή της. Το κιμονό των ΗΠΑ, για παράδειγμα, περιλαμβάνει όλα τα επίσημα εθνικά λουλούδια, τον αμερικανικό φαλακρό αετό, μοτίβα του μπέιζμπολ και του ποδοσφαίρου, καθώς και μια ματιά στο μακρινό διάστημα.

Από την άλλη, το κιμονό της Ελλάδας αποτίει φόρο τιμής στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων με εικόνες αρχαίας αρχιτεκτονικής, ελιές, λουλούδια ακάνθου και ιπτάμενα περιστέρια. Μάλιστα φαίνονται και κάποιες λέξεις στα ελληνικά όπως η “φιλία”, το “μέλλον”, η “ειρήνη”, και φυσικά το “Ευχαριστώ”, καθώς η χώρα μας αποτελεί γενέτειρα του θεσμού.

Ελλάδα Ελλάδα

Παρακάτω θα δείτε όλα τα υπόλοιπα εντυπωσιακά κιμονό που ετοίμασαν για την κάθε χώρα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και το Kimono Project για να μάθετε περισσότερα για αυτή την πρωτότυπη και όμορφη πρωτοβουλία, που “γέννησαν” οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Νότια Αφρική Νότια Αφρική

Ταϊλάνδη Ταϊλάνδη

Αγγλία Αγγλία

Σουηδία Σουηδία

Χιλή Χιλή

Κολομβία Κολομβία

Πηγήy

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b