MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι τεράστιες επιτυχίες του “πρίγκιπα” που άφησαν εποχή στο λαϊκό τραγούδι

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα τραγουδιστή, Τόλη Βοσκόπουλου, που μέσα σε έξι δεκαετίες μάς είχε χαρίσει “ανεπανάληπτες” επιτυχίες.

Τόλης Βοσκόπουλος
Τόλης Βοσκόπουλος
Monopoli Team

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα τραγουδιστή, Τόλη Βοσκόπουλου, που σήμερα 19 Ιουλίου 2021 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, λίγες ημέρες πριν από τα 81α γενέθλιά του. Μέσα σε έξι δεκαετίες, ο Τόλης Βοσκόπουλος μάς είχε χαρίσει μερικές από τις πιο “ανεπανάληπτες” επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1940 στην Κοκκινιά του Πειραιά, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε μία παράσταση του Θάνου Τράγκα, ενώ πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του και στον κινηματογράφο. Η εκπληκτική φωνή του φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη και έτσι πολύ σύντομα μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι “Βήμα-βήμα” του Λυκούργου Μαρκέα. Η μεγάλη αναγνώριση όμως ήρθε το 1968 με το τραγούδι “Άγωνία” σε σύνθεση του Γιώργου Ζαμπέτα 1968, το οποίο μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, πρωτόγνωρο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους συνθέτες και μουσικούς της ελληνικής μουσικής, ερμηνεύοντας τραγούδια των Γιώργου Ζαμπέτα, Μίμη Πλέσσα, Άκη Πάνου, Θανάση Πολυκανδριώτη, Μάριου Τόκα, Γιάννη Πάριου, Γιώργου Κατσαρού, Κώστα Βίρβου, Φοίβου και πολλών άλλων.

Μέχρι τη δεκαετία του 1980, ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως “Πρίγκιπας” του ελληνικού τραγουδιού με φανατικούς θαυμαστές που έκαναν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο.

Σήμερα, θυμόμαστε τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη μέσα από τις τεράστιες επιτυχίες του, που άφησαν εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Τα θρυλικά τραγούδια που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…

Αγωνία, 1968

Η πρώτη τεράστια επιτυχία του Τόλη Βοσκόπουλου, σε μουσική Γιώργου Ζαμπέτα και στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη, ήταν η “Αγωνία” που με 300.000 πωλήσεις έσπασε ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Αδέλφια Μου Αλήτες Πουλιά, 1970

Μετά την “Αγωνία” αυτή ήταν η επόμενη τεράστια επιτυχία του καλλιτέχνη, σε μουσική του ιδίου και στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου. Πρόκειται για το τραγούδι που “έντυσε” την ομώνυμη ταινία του Οδυσσέα Κωστελέτου.

Το φεγγάρι πάνωθέ μου, 1971

Ένα τραγούδι, σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, που άφησε εποχή όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος το ερμήνευσε στην ταινία “Μαριχουάνα Στοπ”.

Δύο Καρδιές, 1975

Οι “Δύο Καρδιές” ήταν επίσης μια μεγάλη επιτυχία του Βοσκόπουλου. Οι στίχοι είναι του Μίμης Θειόπουλος, ενώ η μουσική του Τέρη Ιερεμία.

Πριν χαθεί το όνειρό μας, 1976

Ένα τραγούδι, που ο μεγάλος ερμηνευτής τραγούδησε με την εξίσου σπουδαία φωνή του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα, σε μία συνεργασία που έμεινε στην ιστορία. Η μουσική είναι σε δική του σύνθεση, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Μίμης Θειόπουλος.

Ανεπανάληπτος, 1986

Ένα τραγούδι που στιγμάτισε την καριέρα του σπουδαίου ερμηνευτή, που έμεινε στην ιστορία ως ο “ανεπανάληπτος” του ελληνικού πενταγράμμου.

Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή, 1998

Πρόκειται για το διάσημο ντουέτο του Τόλη Βοσκόπουλου και της Άντζελας Γκερέκου, συζύγου του τραγουδιστή τα τελευταία 25 χρόνια.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b