MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
28
ΙΟΥΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ONLINE ΣΥΖΗΤΗΣΗ

  Τι σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα: Online συζήτηση για τη σύγχρονη γονεϊκότητα από το Ίδρυμα Ωνάση

  Έξι γονείς συζητήσουν πάνω στη σύγχρονη γονεϊκότητα και στο τι σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα, στο πλαίσιο της ψηφιακής σειράς συζητήσεων Society Uncensored, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

  ©Pavlos Fysakis
  ©Pavlos Fysakis
  Monopoli Team

  Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει να εγείρει ερωτήματα και να ψάχνει απαντήσεις μέσα από τη σειρά ψηφιακών συζητήσεων Society Uncensored. Μετά τις συζητήσεις για το Black Lives Matter, την πατριαρχία, τον σεξισμό και την έμφυλη βία, την πολιτισμική ταυτότητα και την έννοια του «ανήκειν», τη ρητορική μίσους, η Στέγη προσκαλεί έξι γονείς να συζητήσουν πάνω στη σύγχρονη γονεϊκότητα και στο τι σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

  Μονογονείς, γκέι γονείς, γονείς υιοθετημένων παιδιών, γονείς με δανεικά ωάρια ή σπέρμα. Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει όλες αυτές τις νέες μορφές γονεϊκότητας εναλλακτικές, με κίνδυνο έτσι να τις εξαιρέσει, να τις ξεχωρίσει, να τονίσει τη διαφορετικότητά τους, όταν στην πραγματικότητα όλες οι οικογένειες είναι –και θα έπρεπε να είναι– διαφορετικές.

  *Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση εδώ

  Τι σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα;

  Από την εποχή των γονιών ή των παππούδων μας που μόνο ένα είδος οικογένειας ήταν αποδεκτό και το να μεγαλώνεις παιδιά θεωρείτο εξίσου αυτονόητο και εύκολο όσο το να αναπνέεις, μέχρι σήμερα που επιστήμη και κοινωνία έχουν επιτρέψει την ανάδειξη νέων ειδών γονεϊκότητας, αλλά ταυτόχρονα έχουμε φτάσει και στο άλλο άκρο της πλήρους χαρτογράφησης των σωστών κινήσεων, σκέψεων, αντιλήψεων περί ανατροφής παιδιών.

  Ποιες νέες προκλήσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους; Πόσο νόημα έχει τελικά η έννοια της βιολογικότητας; Είναι ποτέ εντελώς «δικά μας» τα παιδιά μας; Υπάρχει τέλειος γονιός; Νέοι γονείς. Όχι απαραίτητα στην ηλικία, αλλά και στο είδος. Σύγχρονοι γονείς, γονείς σε νέες, διαφορετικές μορφές οικογένειας που η πρόοδος της επιστήμης και της κοινωνίας έχει επιτρέψει να αναδειχθούν. Τι σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα;

  Λίγα λόγια για τη σειρά της Στέγης Society Uncensored

  Μια σειρά ψηφιακών συζητήσεων για την ελληνική κοινωνία. Η κοινωνία είναι οι άνθρωποι, και οι άνθρωποι ήταν και θα είναι πάντα στο επίκεντρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Άνθρωποι που συναντιούνται και συζητούν, ανοιχτά, αδιαμεσολάβητα, για κρίσιμα και επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής και του τόπου, αποτελούν τους πρωταγωνιστές της νέας ψηφιακής σειράς συζητήσεων Society Uncensored που διοργανώνουν οι Λέξεις και Σκέψεις της Στέγης.

  Χωρίς λογοκρισία, οι πολίτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Εκπρόσωποι οργανώσεων με ενεργό δράση, μέλη από την ακαδημαϊκή και την καλλιτεχνική κοινότητα, από τα πεδία του ακτιβισμού και της κοινωνίας των πολιτών, της δημοσιογραφίας, της έρευνας, της νομικής εκπροσώπησης και της διακυβέρνησης, άνθρωποι διαφόρων εθνοτήτων και κοινοτήτων της Αθήνας παίρνουν θέση απέναντι στα ζητήματα που ανοίγουν και ανοίγονται μέσα από τον διάλογο.

  Βαθιές και ειλικρινείς συζητήσεις που αναδεικνύουν σημαντικές πλευρές της κοινωνικής μας ζωής, σε μια ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα συνδιαλλαγής και γόνιμου διαλόγου: Αυτός είναι ο σκοπός της σειράς Society Uncensored, που δημιουργήθηκε για να ακουστεί μια πληθώρα «φωνών», με στόχο τη διάχυση διαφορετικών –και ενίοτε περιθωριοποιημένων ή αμφιλεγόμενων– απόψεων, τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κυρίαρχα κοινωνικά θέματα, όπως αναδεικνύονται μέσα από την τρέχουσα επικαιρότητα, τις δημόσιες συζητήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και τα ΜΜΕ, αλλά και την καθημερινότητά μας.

  Διατίθενται επιπλέον οι συζητήσεις

  Θα ακολουθήσει σύντομα συζήτηση για το Body Shaming.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Συντελεστές

  Συμμετέχουν:

  Μαρία Αθανασίου, Δημοσιογράφος
  Έλενα Αναργύρου Βενετοπούλου, Επιχειρηματίας στον τουρισμό
  Μάριος Σέργιος Ηλιάκης, Εικαστικός
  Νίκη Λιάκουρα, Υπεύθυνη πολιτιστικής διαχείρισης
  Θανάσης Τριαρίδης, Συγγραφέας

  Συντονισμός συζήτησης: Μανίνα Ντάνου, Δημοσιογράφος
  Επιμέλεια: Νίκος Αθανασόπουλος, Πάσκουα Βοργιά, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
  Οργάνωση παραγωγής: Πάσκουα Βοργιά, Σμαράγδα Δογάνη
  Επίβλεψη κινηματογράφησης και οπτικοακουστικού υλικού: Χρήστος Σαρρής

  Συνεργείο βιντεοσκόπησης και μοντάζ: ALASKA
  Εκτέλεση παραγωγής: Ευγενία Αγκιστριώτη

  Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

  Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους

  *To βίντεο θα παραμείνει διαθέσιμο χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.

  Διαβάστε περισσότερα

  https://www.onassis.org/el/initiatives/society-uncensored-a-series-of-digital-discussions/the-contemporary-family-what-does-it-mean-to-be-a-parent-today

  Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ