MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
20
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και έως τα τέλη του Αυγούστου οι κλειστοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους πολίτες.

Photo: Toa Heftiba/unsplash
Monopoli Team

Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του τόνισε σχετικά: «Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο».

Μόνο για καθήμενους

«Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί», πρόσθεσε.

Ακύρωση του “μικτού” συστήματος

Η απόφαση ακυρώνει το “μικτό” σύστημα που είχε αρχικά αποφασιστεί και το οποίο έδινε στους επιχειρηματίες την επιλογή για το αν θα μπορούν να φιλοξενήσουν και ανεμβολίαστους πολίτες ή όχι. Οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες εστίασης, αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση στο να αλλάξει ρότα.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
ShowBiz
Η Μέριλ Στριπ έκανε δωρεά εκατομμυρίων σε Μουσείο Γυναικείας Ιστορίας
Μουσικά Νέα
Κωνσταντίνα Κορδούλη: Μία ξεχωριστή φωνή στο Caja de Musica
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Θεατρικά Νέα
Άγριος Σπόρος: Η παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Παιδί
KIDOPIA Festival: Μια «παιχνιδο-πόλη» για παιδιά και γονείς στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Επίκαιρα
NielsenIQ: Οι Έλληνες καταναλωτές ανησυχούν για αυξήσεις τιμών και ελλείψεις βασικών αγαθών
Μουσικά Νέα
«Είμαστε όλοι πρόσφυγες»: Οι Tinariwen έρχονται στην Αθήνα με νέο δίσκο και ένα ηχηρό μηνυμα
Δράσεις
Διήμερο για την τέχνη στον δημόσιο χώρο από την ομάδα εικαστικών +oikismos
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ