MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζιμ Μόρισον: 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, οι θαυμαστές των Doors κατέκλυσαν το Κοιμητήριο Περ Λασαίζ

Θαυμαστές του Τζιμ Μόρισον κατέκλυσαν το Κοιμητήριο Περ Λασαίζ στο Παρίσι, όπου αναπαύεται τα τελευταία 50 χρόνια το είδωλο της ροκ.

Ο τάφος του Τζιμ Μόρισον στο Κοιμητήριο Περ Λασαίζ, photo credits: Effervescing Elephant/Wikimedia
Ο τάφος του Τζιμ Μόρισον στο Κοιμητήριο Περ Λασαίζ, photo credits: Effervescing Elephant/Wikimedia
Monopoli Team

Το Σάββατο 3 Ιουλίου, πολλές δεκάδες θαυμαστές του Τζιμ Μόρισον, κατέκλυσαν το Κοιμητήριο Περ Λασαίζ στο Παρίσι, όπου αναπαύεται τα τελευταία 50 χρόνια το είδωλο της ροκ, που έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουλίου το 1971.

Παρά τη βροχή, θαυμαστές του Τζιμ Μόρισον από τη Γαλλία και όλο τον κόσμο, έφτασαν στο Παρίσι, για να τιμήσουν τον καλλιτέχνη στην 50η επέτειο του ξαφνικού θανάτου του.

Μεταξύ άλλων, άφησαν λουλούδια, φωτογραφίες και αναμνηστικά στον τάφο του, που εδώ και μισό αιώνα αποτελεί σημείο “λατρείας” για τους θαυμαστές των Doors.

“Έρχομαι εδώ όσο συχνά μπορώ, είτε στην επέτειο του θανάτου του, είτε στις 8 Δεκεμβρίου για τα γενέθλια του. Η μουσική του μου φέρνει τόση χαρά -και επίσης νιώθω ότι κατά κάποιον τρόπο μας ενώνει” δήλωσε στην βρετανική Guardian ο Imelda Bogaard, ένας Ολλανδός θαυμαστής από το Ρότερνταμ, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο πρώτος που κατέφτασε στο κοιμητήριο για να αποτίσει φόρο τιμής στο είδωλο της ροκ.

Το Κοιμητήριο Περ Λασαίζ, που είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Παρισιού, στο οποίο αναπαύονται μερικές από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της Γαλλίας και του κόσμου, γεμίζει κάθε χρόνο από θαυμαστές του Τζιμ Μόρισον. Ιδιαίτερα φέτος, όμως, η ημέρα ήταν πολύ συγκινητική, αφού συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τον θάνατο του ροκ σταρ, η μνήμη του οποίου παραμένει ακόμα ζωντανή.

Στις 2 Ιουλίου το 1971, ο Μόρισον είχε επισκεφτεί έναν κινηματογράφο στο Παρίσι, και επέστρεψε στο διαμέρισμά του μετά από ένα δείπνο σε ένα εστιατόριο στην πόλη. Το βράδυ αυτό έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 27 ετών, από καρδιακή προσβολή.

Στον τάφο του αναγράφεται η ελληνική φράση: «Πράττω κατά του δαίμονα εαυτού».

Ακολουθούν φωτογραφίες που μοιράστηκαν θαυμαστές του Τζιμ Μόρισον στα social media:
View this post on Instagram

A post shared by jcguyot (@jcguyot)

View this post on Instagram

A post shared by Emilie Paquet (@emy_87_75)

View this post on Instagram

A post shared by Rocco Di Sipio (@rocco_rds)

View this post on Instagram

A post shared by @thephotochapter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζιμ Μόρισον: Η τελευταία συναυλία που σηματοδότησε το τέλος των Doors12.09.2018

Με πληροφορίες από την Guardian

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b