MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Κάζα Βισένς: Το πρώτο αριστούργημα του Γκαουντί γίνεται Airbnb για μία μόνο βραδιά

Η Airbnb αποφάσισε να χαρίσει μία μοναδική εμπειρία διαμονής στο Κάζα Βισένς του Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, για ένα μόνο βράδυ.

Το casa vicens. Φωτογραφία: courtesy of airbnb
Το casa vicens. Φωτογραφία: courtesy of airbnb
Monopoli Team

Για μία και μόνο μέρα η Airbnb προσφέρει μία μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του Αντόνι Γκαουντί: μία διανυκτέρευση στο Κάζα Βισένς.

Πρόκειται για ένα σπίτι, μοναδικής αρχιτεκτονικής σημασίας, το πρώτο “αριστούργημα” που σχεδίασε ο Καταλανός αρχιτέκτονας Αντόνι Γκαουντί.

Εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως μουσείο, για μία μέρα μόνο, ωστόσο, θα κλείσει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό και θα φιλοξενήσει ένα μόνο τυχερό ζευγάρι, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ζήσει για μία μέρα σαν την οικογένεια Βισένς.

Το πρώτο σπίτι που σχεδίασει ο Γκαουντί, Φωτογραφία: courtesy of Airbnb

Το πρώτο σπίτι που σχεδίασει ο Γκαουντί, Φωτογραφία: courtesy of Airbnb

Το Κάζα Βισένς κοσμεί την καρδιά της Βαρκελώνης με τα πλούσια μοτίβα του από λουλούδια, τα ζωηρά χρώματα και την μοναδική θέα του κήπου του, από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την ισπανική πόλη.

Για 136 χρόνια λειτουργεί ως μουσείο και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν την όμορφη αρχιτεκτονική του.

Η τραπεζαρία του casa vicens. Φωτογραφία: courtesy of airbnbΗ τραπεζαρία του Κάζα Βισένς. Φωτογραφία: courtesy of airbnb

Η κίνηση της Airbnb να προσφέρει προς ενοικίαση αυτό το εμβληματικό σπίτι, εκτός από μεγάλο πρωτοποριακό βήμα, ήταν και μία μεγάλη έκπληξη. Το κάποτε ιδιωτικό αυτό σπίτι, ορόσημο της Βαρκελώνης που κάνει κάθε επιβάτη και ταξιδιώτη να στρέφει το βλέμμα δύο φορές, δίνει σε ένα ζευγάρι μία πλήρες πολιτιστική εμπειρία.

Ξεκινώντας με μια ιδιωτική ξενάγηση στην ιστορία και τα μυστικά του σπιτιού, το ταξίδι συνεχίζεται στην εκπληκτική τραπεζαρία, που περιβάλλεται από μοναδικές, διακοσμητικές πινελιές. Εκεί θα βρίσκεται ένα μενού επιπέδου αστεριού michelin, και το βράδυ θα καταλήξει στον επάνω όροφο, στο κυρίως υπνοδωμάτιο της οικογένειας, διακοσμημένο με το χαρακτηριστικό στυλ του Γκαουντί.

Το υπνοδωμάτιο του casa vicens. Φωτογραφία: courtesy of airbnb

Το υπνοδωμάτιο του casa vicens. Φωτογραφία: courtesy of airbnb

Ποιος θα έχει την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία;

Αν όλα αυτά ακούγονται υπέροχα και μοναδικά, αυτό που ακολουθεί είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό. Η ξεχωριστή αυτή 24ωρη εμπειρία κοστίζει μόλις ένα ευρώ και το μόνο που απαιτεί είναι γρήγορα αντανακλαστικά. Η πλατφόρμα θα ανοίξει την Δευτέρα 12 Ιουλίου, στις 4:00 το πρωί, ώρα Ευρώπης, και το μόνο που μένει είναι να ολοκληρώσει ο πιο γρήγορος την κράτηση.

Καζά Βισένς. Φωτογραφία: courtesy of airbnb

Καζά Βισένς. Φωτογραφία: courtesy of airbnb

Η ευκαιρία αυτή για μία μονοήμερη διαμονή δεν προσφέρει απλά μία εντελώς μοναδική εμπειρία, αλλά και μία όαση πολιτισμικής κληρονομιάς, βόλτες στους καταπράσινους κήπους του και μία αξέχαστη γνωριμία με την μοναδική αρχιτεκτονική ματιά του Γκαουντί.

Με πληροφορίες από το Designboom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οίκος Bulgari τιμά το ελεύθερο πνεύμα της Αρτεμισία Τζεντιλέσκι με ένα μοναδικό περιδέραιο12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b