MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου: Πρόγραμμα προβολών στο Goethe-Institut Athen λίγο πριν την έναρξή του

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου ξεκινά τη σειρά των καλοκαιρινών του δράσεων, με ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών που θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Ιουλίου στο αίθριο του Goethe-Institut Athen.

The 5th School / Joshua Olsthoorn
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ξεκινά τη σειρά των καλοκαιρινών του δράσεων με ένα διήμερο πρόγραμμα προβολών ως προέκταση της συνεργασίας του Φεστιβάλ με την ταινιοθήκη Cimatheque – Alternative Film Centre του Καΐρου στο πλαίσιο του εργαστηρίου Περιφερειακή όραση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen (Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας).

Πρόκειται για ένα εκτενές, υβριδικό διαδικτυακό και επιτόπιο εργαστήριο διαμεσικών ερμηνευτικών στρατηγικών για οπτικοακουστικά αρχεία, το οποίο συντονίζει ο Tamer El Said, συνιδρυτής της Cimatheque. Το διήμερο πρόγραμμα προβολών θα πραγματοποιηθεί στις 13 & 14 Ιουλίου στο αίθριο του Ινστιτούτου (Ομήρου 14-16).

Οι ταινίες που θα προβλήθούν την Τρίτη 13 Ιουλίου

Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου την Τρίτη 13 Ιουλίου θα προβληθούν τέσσερις μικρού μήκους ταινίες από συμμετέχοντες του εργαστηρίου. Τα έργα τους εστιάζουν σε ζητήματα μνήμης, ιστορίας και τοπικότητας – θέματα που έχουν διερευνηθεί και στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Πρόκειται για τις ταινίες: The 5th School [Το 5ο Λύκειο] (2020) του Joshua Olsthoorn, The Willingness to Revisit [Η προθυμία να επισκεφτείς ξανά] (2018) των Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας), Self Portrait [Αυτοπροσωπογραφία] (2013) του Θεοφάνη Δαλέζιου και The Island Man [O άνθρωπος του νησιού] (2018) του Alex Morelli. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει σύντομο Q&A με τους δημιουργούς/σκηνοθέτες που θα είναι παρόντες στην εκδήλωση.

Οι ταινίες που θα προβλήθούν την Τετάρτη 14 Ιουλίου

Την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, θα προβληθεί στον ίδιο χώρο μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους σε επιμέλεια της Cimatheque. Οι ταινίες – όλες τους παραγωγές της προηγούμενης δεκαετίας – προέκυψαν μετά από τη συμμετοχή των δημιουργών τους σε κινηματογραφικά εργαστήρια που συνδιοργάνωσε η Cimatheque με διάφορους φορείς, όπως το High Film Institute και το Atelier Varan.

Πρόκειται για τις ταινίες: Cairo from 5 to 7 [Το Κάιρο από τις 5 ως τις 7] (2013) του Ahmed Abu el Fadl, Tashkeel (2015) του Muhammad Mustapha, Bahari (2011) του Ahmed Elghoniemi και το Fathy Doesn’t Live Here Anymore [Ο Φάδι δεν μένει πια εδώ] (2016) του Maged Nader. Την προβολή θα προλογίσει – με ένα προβιντεοσκοπημένο μήνυμα – ο Tamer El Said.

The Willingness to Revisit / Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, 21:00

The 5th School [Το 5ο Λύκειο]
Joshua Olsthoorn, Ελλάδα, 2020, 23΄

The Willingness to Revisit [Η προθυμία να επισκεφτείς ξανά]
Phantom Investigations (Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας), Ελλάδα, 2018, 24΄

Self Portrait [Αυτοπροσωπογραφία]
Θεοφάνης Δαλέζιος, Ηνωμένο Βασίλειο, 2013, 1΄46΄΄

The Island Man [O άνθρωπος του νησιού]
Alex Morelli, Η.Π.Α., 2018, 21΄

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, 21:00

Cairo from 5 to 7 [Το Κάιρο από τις 5 ως τις 7]
Ahmed Abu el Fadl, Αίγυπτος, 2013, 12΄
Παραχώρηση: High Film Institute

Tashkeel
Muhammad Mustapha, Αίγυπτος, 2015, 12΄
Παραχώρηση: Atelier Varan – Cimatheque

Bahari
Ahmed Elghoniemi, Αίγυπτος, 2011, 12΄
Παραχώρηση του καλλιτέχνη

Fathy Doesn’t Live Here Anymore [Ο Φάδι δεν μένει πια εδώ]
Maged Nader, Αίγυπτος, 2016, 9΄
Παραχώρηση του καλλιτέχνη

Οι ταινίες του προγράμματος θα προβληθούν μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.

Tashkeel / Muhammad Mustapha

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου
13 & 14 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:00|
Διεύθυνση: Αίθριο του Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16, 100 33 Αθήνα)
Πληροφορίες κρατήσεων: Είσοδος ελεύθερη κατόπιν κράτησης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η προκράτηση θέσεων γίνεται με την αποστολή των στοιχείων σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

 

 

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Η ταινία «Ο Διάβολος Φοράει Prada 2» διαθέσιμη στο Disney+
Cine News
Movie Mondays στο Vertigo Rooftop Pool: Open Air Cinema κάτω από τα αστέρια
Cine News
Ο Κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νόλαν – Τον συνεχάρη για την «Οδύσσεια»
Cine News
Η τρίτη σεζόν του Interview with the Vampire είναι πιο χαοτική, πιο camp, πιο Lestat από ποτέ
Cine News
«Δυο μαύρα πουκάμισα»: Το MEGA αποκαλύπτει νέες εικόνες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς
Cine News
«Furious»: Η νέα σειρά θρίλερ είναι τώρα διαθέσιμη στο Disney+
Cine News
Διέρρευσε στο internet η «Οδύσσεια» του Νόλαν;
Cine News
Ο The Boy μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το «Σουέλ» της Ιωάννας Καρυστιάνη (teaser)
Cine News
Από το The Walking Dead μέχρι το Harry Potter: Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV;
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #3: Σινέ Δάφνη ή αλλιώς σινεμά στην αυλή σου
Cine News
Christopher Nolan από το σαλόνι μας: Τι βλέπουμε αυτό το ΣΚ στην TV;
Cine News
Η νέα ταινία της Ζακλίν Λέντζου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας