MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα; 29 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το Σάββατο 26 Ιουνίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Σάββατο 26 Ιουνίου.

Παράσταση: «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Πέτρας
Monopoli Team

1. Παράσταση: «Φαίδρα», σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Πέτρας

Μια ιδιαίτερη σκηνική σύνθεση από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής και ευρωπαϊκής γραμματείας «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη και «Φαίδρα» του Ρακίνα στη μετάφραση του Στρατή Πασχάλη, θα παρουσιαστεί φέτος το καλοκαίρι σε διάφορα θέατρα της Αττικής. Τον μύθο της Φαίδρας, αφηγούνται επί σκηνής η Σαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της θεάς Αφροδίτης, η Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της Τροφού, καθώς και η Ραφίκα Σαουίς, στον ρόλο της Φαίδρας.
Σάββατο 26/6, 21:30
Εισιτήριο: 18 € γενική είσοδος, 15 € μειωμένο (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές). Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. https://petroupoli.gov.gr/

2. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παράσταση: «Εθνικό ντεφιλέ» του Παντελή Φλατσούση στην Πειραιώς 260

Ο Παντελής Φλατσούσης παρουσιάζει, 26-29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την παράσταση «Εθνικό ντεφιλέ», στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ). 2121. Σε ένα όχι τόσο μακρινό μέλλον, όπου τα έθνη-κράτη δεν υφίστανται πλέον, διοργανώνεται ένα ντεφιλέ μνήμης για να τιμηθεί η φουστανέλα, το εθνικό ένδυμα του πάλαι ποτέ ελληνικού έθνους-κράτους. Η παράσταση, σε ατμόσφαιρα εορταστική και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, με έναν θίασο πολυσυλλεκτικό, επιχειρεί να καταθέσει ένα σχόλιο σχετικά με την ταυτότητα και την ετερότητα θέτοντας το ερώτημα τι τύπου κοινότητες θα μπορούσαμε να επινοήσουμε σήμερα, με στόχο ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον.
Σάββατο 26/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη: Εισιτήριο 15€. Ζώνη A: Εισιτήριο 10€. Ζώνη Β: Εισιτήριο 8€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

3. Παράσταση: «Η Σιωπή δεν είναι Χρυσός» στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής)

Η παράσταση του Μαυρίκιου Μαυρικίου, «Η σιωπή δεν είναι Χρυσός», ένα έργο για το bullying, τον ρατσισμό, την οικογένεια και τη διαφορετικότητα ερμηνευμένο από νέα παιδιά – ηθοποιούς, ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία, το Σάββατο 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής).
Σάββατο 26/6, 21:00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη. Τηλέφωνο: 21 0992 3840.

4. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παράσταση: «Ιππείς», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, από τις πιο «πολιτικές» κωμωδίες του ποιητή, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, 25-27 Ιουνίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Με μια διανομή πρωταγωνιστών που ενώνουν διαφορετικούς μεταξύ τους σκηνικούς  κόσμους. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στέλιος Ιακωβίδης, Κώστας Κόκλας, Πάνος Μουζουράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος / Kορυφαίοι Χορού: Στεφανία Γουλιώτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής (γιουκαλίλι), Γιάννης Χαρίσης.
Σάββατο 26/6, 21:00
Εισιτήριο: 10-50€. Προπώληση Εισιτηρίων: n-t.gr, aefestival.gr, tickets.aefestival.gr, ticketservices.gr/el/NationalTheatre/ Τηλ.: 210 7234567 (Δευ– Κυρ: 09:00-21:00) Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) Καταστήματα Public.
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου. aefestival.gr

5. Παράσταση: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Σάββατο 26/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

6. Παράσταση: «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» στο Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα

Το πολυβραβευμένο έργο του Leonard Gershe «Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες», σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, ετοιμάζεται για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Παίζουν: Πέμη Ζούνη, ΑναστάσηςΡοιλός, ΕριέτταΜανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
Σάββατο 26/6, 21:30
Εισιτήριο: Από 15€ έως 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Λαμπέτη Ταράτσα, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Συκιές. Τηλ: 21 0646 3685.

7. Παράσταση: «Η Θηλιά» στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Θηλιά» ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη. Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρουν αργότερα, πιστεύοντας πως έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα. Παίζουν: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγέλου, Βαγγέλης Ψωμάς, Γιάννης Σίντος, Ελένη Κρίτα και Παντελής Καναράκης.
Σάββατο 26/6, 21:30
Εισιτήριο: €16 (γενική είσοδος), €12 (φοιτητικό & ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2108237330.

8. Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»: Παράσταση: «Η Κουζίνα του Arnold Wesker» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 του Δήμου Χαλανδρίου, έρχεται από τις 22 Ιουνίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου, και αριθμεί 50 Νύχτες Αλληλεγγύης με εκδηλώσεις εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των τεχνών. Έναρξη τη Δευτέρα 21 Ιουνίου με την πρωτότυπη παράσταση «Η Κουζίνα του Arnold Wesker» από την ομάδα θεάτρου Vice Versa. Η παράσταση θα παιχτεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, 21, 22, 23  & 25, 26, 27 Ιουνίου, στις 21:00. Σκηνοθεσία: Αγγελική Γκιργκινούδη.
Σάββατο 26/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος. Κρατήσεις: Viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι.

9. Stand Up Comedy: «Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας» του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η Lifeworks Productions παρουσιάζει την θεατρική παράσταση του Γιώργου Ηλιόπουλου «Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας», το Σάββατο 26 Ιουνίου, στο Κηποθέατρο Παπάγου. Ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης, μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του συγχρόνου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του.
Σάββατο 26/6, 21:00
Εισιτήριο: Προπώληση με κάρτα δημότη, ανέργων & ΑΜΕΑ 10 ευρώ,  Προπώληση 12 ευρώ, την ημέρα της παράστασης 14 ευρώ. viva.gr.
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου 156 69, Τηλ: 21 3202 7185

10. Μουσική παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς»Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Σάββατο 26/6, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

11. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Χορός: «Οικοδομή» του Άντι Τζούμα στην Πειραιώς 260

Το αφιέρωμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στη hip hop σκηνή συνεχίζεται, 23-30 Ιουνίου, με την παράσταση χορού του χορογράφου Άντι Τζούμα «Οικοδομή», στην Πειραιώς 260. Συνδυάζοντας στοιχεία από τη ρεμπέτικη μουσική και ιστορία με την κινησιολογία και την τεχνική του hip hop, η Οικοδομή δημιουργεί έναν χώρο στον οποίο οι μουσικές, οι ρυθμοί και οι ιστορίες συγχωνεύονται, και συνθέτουν μια ενιαία γλώσσα επικοινωνίας.
Σάββατο 26/6, 20:15
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

12. Stand Up Comedy: «Όλα Κουλά» με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Photo: Thomas Arsenis

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παρουσιάζει την νέα του stand up comedy παράσταση, με τίτλο «Όλα Κουλά» στο Lunar Space, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Αμετανόητος και καυστικός μέχρι να του βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να τον πετάξουν στη θάλασσα (ή να τον χώσουν στην Ακρόπολη), ο Χριστόφορος Ζαραλίκος για να μοιράσει γέλια και νόημα με νέο υλικό.
Σάββατο 26/6, 21:30
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: viva.gr
Lunar Space, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλέφωνο: 21 1418 5217. www.fhw.gr

13. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παιδικό Θέατρο: «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο ΜΙΕΤ

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος | Φώτο: Domniki_Mitropoulou

Η παράσταση της συγκινητικής αλληγορίας του Λουίς Σεπούλβεδα «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και διασκευή Άνδρης Θεοδότου, παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 26 Ιουνίου-4 Ιουλίου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Με την πολυετή εμπειρία στο θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά, ο σκηνοθέτης, με μια δυνατή ομάδα συντελεστών, δημιουργεί έναν χαρούμενο κόσμο από ζώα γεμάτα χιούμορ και ευαισθησία, με τη σκέψη ιδιαίτερα στα παιδιά που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Σάββατο 26/6, 19:00 και 20:15
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 10€ • Παιδικό Με Έναν Συνοδό 5€ • Αμεα / Ανέργων 5€. Προπώληση: tickeservices.gr
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ​Θουκυδίδου 13, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 1335. e-mail: [email protected].

14. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Παιδικό Θέατρο: «Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω» της Ελένης Φωτάκη στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

Φωτογραφία: Pinelopi Gerasimou

H μουσική παράσταση για παιδιά ηλικίας 5 – 9 ετών, «Το ποτάμι που ήθελε να γυρίσει πίσω», ένα μουσικό παραμύθι της Ελένης Φωτάκη, που ντύνουν μουσικά και ερμηνεύουν ζωντανά οι Φώτης Σιώτας και Αναστάσιος Μισυρλής, παρουσιάζεται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 12:00 μ.μ. στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων. Αφήγηση: Ηρώ Μπέζου.
Σάββατο 26/6, 12:00 π.μ. 
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με δελτίο εισόδου στο ticketservices.gr
Aρχοντικό των Μπενιζέλων (Το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης), Αδριανού 96, Αθήνα. Τηλ: 21 0324 8861. aefestival.gr.

15. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει ξανά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε υπαίθριους χώρους της Αττικής, έως τις 31 Ιουλίου. Ένα σύγχρονο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Σάββατο 26/6, στις 19:00
Εισιτήριο: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr. 
Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Δίπλα Στη Μονή Καισαριανής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIn the Mood for Love: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την ταινία, με αφορμή την επανέκδοσή της12.09.2018

16. Συναυλία: Ο Βασίλης Λέκκας στο CT Garden Festival

Ο Βασίλης Λέκκας έρχεται το Σάββατο 26 Ιουνίου, στο CT Garden Festivalέχοντας στις αποσκευές του αποκλειστικά και µόνο τραγούδια από τη δισκογραφία του. Στα ταξιδιάρικα τραγούδια του Βασίλη Λέκκα μια γυναίκα απ’ την Περσία βρίσκει μες τη φαντασία ένα κόκκινο σημάδι. Μια άλλη γυναίκα απ’ τη Σαγκάη θα ντυθεί άντρας για να πάει να δουλέψει στο Πεκίνο µα τελικά θα καταλήξει στον Ρήνο…
Σάββατο 26/6, 21:00
Εισιτήριο: Α Ζώνη: 20 ευρώ, Β Ζώνη: 15 ευρώ, Φοιτητικό – AMEA: 10 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211 7701700). Προπώληση: 211 7701700, www.viva.gr & www.ct.gr.
CΤ Garden Festival, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου, Λεωφόρος Βεΐκου 139. Email: [email protected]. Τηλ: 211 7701700. https://ct.gr

17. Συναυλία: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τιμά με την παρουσία της το Φεστιβάλ Δελφών 2021, ερμηνεύοντας εξαιρετικούς κλασικούς ποιητές και σύγχρονους στιχουργούς, μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες, το Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 21:15, στο Θέατρο Φρύνιχος, στους Δελφούς. Από τον Οδυσσέα Ελύτη τον Γιώργο Σεφέρη, τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, τον Γιάννη Ρίτσο και τον Κωστή Παλαμά, έως τους Νίκο Γκάτσο, Λίνα Νικολακοπούλου, Μιχάλη Γκανά, Λευτέρη Παπαδόπουλου κ.ά.
Σάββατο 26/6, 21:15
Εισιτήριο: 15 €, 10 € (φοιτητικό / ανέργων / 65+). Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Φρύνιχος, Δελφοί. Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

18. Φεστιβάλ: 10ο Borderline Festival της Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Thomas Köner

Το μουσικό Borderline Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση επιστρέφει για δέκατη συνεχή χρονιά, 25-27 Ιουνίου, και καλεί το κοινό να γιορτάσει τα δέκατά του γενέθλια με μια σειρά από ζωντανές συναυλίες και οπτικοακουστικές δράσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Σάββατο 26 Ιουνίου, 21:00-23:00: Wild Terrier Orchestra (Jay Glass Dubs w/ Foteini Korre), Thomas Köner και CURL, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς (Είσοδος Σφαγείων).
Σάββατο 26/6, 21:00 – 23:00
Εισιτήριο: Κανονικό: 10 €, Μειωμένο, Φίλος: 7 €, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 7 €. Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected]. Προπώληση: στο  www.onassis.org/el/onassis-stegi/tickets, καθώς και στα δίκτυα καταστημάτων Public.
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς (Είσοδος Σφαγείων).

19. Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου – Συναυλία: Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ο Πέτρος Κλαμπάνης παρουσιάζει, 25-26 Ιουνίου, τη μουσική παράσταση «Tora Collective». Συνενώνοντας δεξιοτέχνες από την Ευρώπη και την Αμερική, το «Tora Collective» γεφυρώνει τη Δύση με την Ανατολή και το σήμερα με την παράδοση, συνθέτοντας μια οικουμενική, μουσική αφήγηση. Μαζί του θα βρίσκονται επί σκηνής ο σπουδαίος Πετρολούκας Χαλκιάς, η Αρετή Κετιμέ, ο Θωμάς Κωνσταντίνου, ο Kristjan Randalu και ο Ziv Ravitz.
Σάββατο 26/6, 21:30
Εισιτήριο: Κανονικό 20€ • Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 16€ • Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος, Αργολίδα. http://aefestival.gr/

20. Συναυλία: Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Γης (Θεσσαλονίκη)

Φωτογραφία: Yannis Margetousakis

Ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στη σκηνή και στους ανοιχτούς χώρους, ένα χρόνο μετά το περσινό καλοκαίρι, με δύο μεγάλες συναυλίες, στις 25 και 26 Ιουνίου από το Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη. Ενώ στις 8 και 9 Ιουλίου έρχεται στην Αθήνα και στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Παρέα του η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι, ο Δημήτρης Λάππας στην κιθάρα και στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλο στο κοντραμπάσο, ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο Νίκος Μαγνήσαλης στα τύμπανα.
Σάββατο 26/6, 21:00
Εισιτήριο: 15€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Γης, Τριανδρία 553 37, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 520 0200.

21. Συναυλία: Ο Cayetano στο Gazarte Roof Stage

O Cayetano έρχεται τo Σάββατο 26 Ιουνίου για ένα και μοναδικό live στην ταράτσα του Gazarte. Με ένα μουσικό βιογραφικό γεμάτο από δισκογραφικές κυκλοφορίες και εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, ο Cayetano ξέρει καλά το μυστικό ενός δυνατού DJ set σε uplifting ρυθμούς με βάση πάντα τη dub, trip hop και jazz μουσική.
Σάββατο 26/6, 21:30
Είσοδος Ελεύθερη. Κρατήσεις: viva.gr
Gazarte Roof Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3460347, +30 210 3452277. gazarte.gr.

22. Φεστιβάλ – Συναυλία: «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2021»: Martha Moreleon & real latin group.gr στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (κήπος)

«Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» επιστρέφει, 20-30 Ιουνίου, με ένα ολοκληρωμένο Jazz & World music festival 11 συνολικά συναυλιών, στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας έναντι του σταθμού Λαρίσης. Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2021» θα θέσει ως ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη ζωή μας γενικότερα, την αντίληψη κατ’ αρχήν και υιοθέτηση κατόπιν, του καθημερινού μας σεβασμού στο  οικοσύστημα που ζούμε ή επισκεπτόμαστε. Σάββατο 26 Ιουνίου δείτε τους Martha Moreleon & real latin group.gr.
Σάββατο 26/6, 21:00 
Ελεύθερη είσοδος. Κρατήσεις θέσεων: [email protected]
Στον κήπο της Kεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2 – μετρό Σταθμός Λαρίσης.

23. Εκδηλώσεις: Athens Music Week στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παραστάσεις σήμερα

Το Athens Music Week (AMW) επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου 2021, σε hybrid εκδοχή και παρουσιάζει τις νέες τάσεις στη Μουσική Βιομηχανία μέσα από επιλεγμένες ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, σεμινάρια, showcases και μία συναυλιακή βραδιά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
22-26 Ιουλίου
Κάνε την εγγραφή σας δωρεάν και απόκτησε πρόσβαση σε όλες τις θεματικές ενότητες του AMW, στο online networking event και στο Live stage που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου. 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,  Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤέχνη στα νησιά: Ένας εικαστικός περίπλους12.09.2018

24. Προβολές σε θερινά σινεμά: Athens Open Air Film Festival: «Ο Καιρός των τσιγγάνων» στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας επιστρέφει, 14 Ιουνίου με 20 Αυγούστου, με πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών και ελεύθερη είσοδο. Παρακολουθήστε το Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 21:30, την ταινία «Ο Καιρός των Τσιγγάνων» του Εμιρ Κουστουρίτσα (1988, 140’).
Σάββατο 26/6, στις 21:30
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιείται με ηλεκτρονική προκράτηση δελτίων εισόδου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνοςν, Μοναστηριού 138-140, Αθήνα.

25. Προβολές ταινιών σε θερινά: Park Your Cinema Kids – «Χωρίς Οικογένεια» (2018) στο ΚΠΙΣΝ

Τη φετινή σεζόν στο Park Your Cinema Kids, προσκαλούμε τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν απίθανους ήρωες σε κόσμους που δεν χωράει ο νους, με ταινίες που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό κινηματογραφικό καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 21:00 παρακολουθήστε, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, την ταινία του Antoine Blossier «Χωρίς Οικογένεια» (2018).
Σάββατο 26/6, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

26. Προβολές σε θερινά σινεμά: 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παραστάσεις σήμερα

Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη και online για χρήστες σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 92 ταινίες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και σε επτά ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης ενώ 142 ταινίες θα προβληθούν και online στο online.filmfestival.gr.
24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
Τιμή εισιτηρίου: 4€. Τα εισιτήρια του Φεστιβάλ εκδίδονται αποκλειστικά online (www.filmfestival.gr και www.viva.gr).
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

27. Προβολές σε θερινά σινεμά: 5ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA παραστάσεις σήμερα

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει με την 5η διοργάνωση του στις 24-30 Ιουνίου 2021 στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas. Το FeCHA θα παρουσιάσει ταινίες σε πρώτη προβολή στην Αθήνα από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Δεν θα λείψουν οι αγαπημένοι μας αστέρες όπως οι Ναταλία Ορέιρο, Βικτόρια Αβρίλ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Μάριο Κάσας, Χαβιέ Κάμαρα τους οποίους θα απολαύσουμε στις νέες τους ταινίες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
24-30 Ιουνίου
Εισιτήριο: Προβολής: 8 ευρώ. Μειωμένο: 6 ευρώ (Φοιτητικό-Ανέργων- ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες). Προπώληση: cinemax.gr.
Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Λ. Κηφισίας 29-31, Αθήνα. Τηλέφωνα: 210 6464009. https://fecha.gr/

28. Προβολές σε θερινά σινεμά: «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα παραστάσεις σήμερα

Oι «Όρνιθες (ή πώς να γίνεις πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη προσγειώνονται στον θερινό κινηματογράφο Στέλλα στην Κυψέλη, από την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 22:30. Η ταινία εμπνέεται από τον αρχετυπικό μύθο του Αριστοφάνη και των «Ορνίθων», την ομώνυμη παράσταση του Νίκου Καραθάνου και τους συντελεστές της, κινηματογραφώντας τους εκτός σκηνής, σε πραγματικούς χώρους και φυσικά τοπία.
Σάββατο 26/6, 22:30
Γενική είσοδος: 5 € | Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/cinemas/stellacinema/ | Κρατήσεις: 210 8657200. 
Cinema Stella (Open Air), Τενέδου 34, Αθήνα. Τηλ: 21 0865 7200. https://www.facebook.com/stellacinema/

29. Έκθεση: Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου: Έκθεση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης

Εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρέως προγράμματος εορτασμού που παρουσιάζει ο Δήμος Τρίπολης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, αποτελεί η έκθεση με τίτλο  «Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του ελληνόφωνου κόσμου – από τον 18ο στον 21ο αιώνα», με έργα της Συλλογής Γιώργου Γαϊτανάρη και Ιώς Ντόλκα. Η έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου (8.00 μ.μ.) στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.
Εγκαίνια: Σάββατο 26/6, 20:00
Ελεύθερη είσοδος | Διάρκεια έως 3/10
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Εθνικής Αντιστάσεως & Παπαρρηγοπούλου, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλ.: 2713 600402 & 2710 233241. e-mail: [email protected] | https://www.tripolis.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b