MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα; 13 πολιτιστικές εκδηλώσεις για το Σάββατο 12 Ιουνίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Παράσταση: «The 1821 – Η Επιθεώρηση» στο Βεάκειο Θέατρο παραστάσεις σήμερα

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει την παράσταση «The 1821 – Η Επιθεώρηση», με την υπογραφή των Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά, στο  Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως τέλος Ιουλίου. Όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας γεμάτη μουσική, χρυσόσκονη, κριτική και χιούμορ.
Σάββατο 12/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη: 30€. (25€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Α’: 25€. (20€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Β’: 20€ (15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανέργων). Ζώνη Γ’: 15€. Προπώληση: viva.gr.
https://www.dithepi.gr/ | Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

2. Παράσταση: «Ιστορία Χωρίς Όνομα» στο Θέατρο Πέτρας παραστάσεις σήμερα

Η «Ιστορία χωρίς όνομα», ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη, επιστρέφει στη θεατρική σκηνή στις 11 και 12 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη και τους Τάσο Νούσια, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου και Νίκο Ορφανό στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ίων Δραγούμης και Πηνελόπη Δέλτα: Ο εμβληματικός διπλωμάτης και η σπουδαία συγγραφέας σε μια νοερή ζωή επιθυμίας, ονείρων, υψηλών ιδανικών, υψηλών δεσμεύσεων, υψηλών οραμάτων.
Σάββατο 12/6, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€ | Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη. https://petroupoli.gov.gr/

3. Παράσταση: «Πάμε γι’ άλλα» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Θέατρο Άλσος παραστάσεις σήμερα

Ο performer Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος, 11 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου, με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μάς προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί «Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς»Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά.
Σάββατο 12/6, στις 21:00
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως, Τηλέφωνο: 21 0822 7471.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠυθαγόρας Ελευθεριάδης: Σκεφτόμουν πως αν με διώξουν από τη δουλειά γιατί έγραψα για την ομοφυλοφιλία, τότε καλά έκανα12.09.2018

4. Φεστιβάλ Αθηνών: Δανάη και Διονύσιος – «Free At Last: Rerooted» στην Πειραιώς 260 (Χώρος Ε)

Το χορευτικό ντουέτο Δανάη και Διονύσιος παρουσιάζουν το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις 21:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη χορογραφία «Free At Last: Rerooted», στην Πειραιώς 260 (Χώρος Ε). Η ελληνική παράδοση αποδομείται και συνδέεται με το σήμερα, καθώς ο θρύλος για τον χορό του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας. Η Δανάη και ο Διονύσιος, μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή φόρτιση του χορού προς το χείλος του γκρεμού, με πρωτότυπη μουσική και με χορογραφία εμπνευσμένη από παραδοσιακούς χορούς, τη φύση και τα πλάσματά της.
Σάββατο 12/6, 21:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη ζώνη 15€ / Ζώνη Α΄ 10€ / Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ / ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστών Καλλ. Σχολών 5€. Προπώληση: ticketservices.gr
Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 0928 2900.

5. Φεστιβάλ: 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ παραστάσεις σήμερα

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» έρχεται να εγκαινιάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ. Από 11 έως 20 Ιουνίου, καθημερινά από τις 8.00μμ. έως τις 11.30μμ., δεκάδες νέοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν πρωτότυπες performances σε μία 10ήμερη καθημερινή σκυλατοδρομία δημιουργικής έκφρασης και πρωτοπορίας.
Σάββατο 12/6, 20:00
Εισιτήριο: 6€: 3 performances/ανά ημέρα, 10€: όλες οι ημερήσιες performances. Προπώληση viva.gr.
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και Αμφιπόλεως, Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ. totrenostorouf.gr

6. Παράσταση χορού: «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» στο Γήπεδο Μπάσκετ εντός Άλσους Άνω Πετραλώνων

«Ιεροτελεστία της Άνοιξης» – Γήπεδο Μπάσκετ εντός Άλσους Άνω Πετραλώνων

Η «Ιεροτελεστία της Άνοιξης-ένας χάρτης» σε χορογραφία της Βιτόρια Κωτσάλου και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Α. Δενιόζου παρουσιάζεται, 9-13 Ιουνίου 2021 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στο Άλσος Πετραλώνων. Το έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανεξάρτητων χορευτών, ηθοποιών και μελών της ομάδας μικτής ικανότητας Εν Δυνάμει. Το έργο πραγματεύεται τι είδους «ιεροτελεστία» θα μπορούσε να μας ωθήσει σήμερα σε μια «άνοιξη» του τρόπου που σκεφτόμαστε, υπάρχουμε, και κατ’ επέκταση του τρόπου που βιώνουμε και δημιουργούμε τη ζωή.
Σάββατο 12/6, 20:30
Εισιτήριο: 8€ γενική είσοδος, 5€ μειωμένη είσοδος (άνεργοι, φοιτητές). Προπώληση: ticketservices.gr
Γήπεδο Μπάσκετ εντός Άλσους Άνω Πετραλώνων, Ευγένιου Αντωνιάδου 1. https://www.riteofspring.info

7. Παράσταση χορού για νεανικό κοινό (9-11 ετών): «Move More Morph It» στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή παραστάσεις σήμερα

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα παρουσιάζει το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 10:45 π.μ., την 30λεπτή παράσταση χορού για νεανικό κοινό (9-11 ετών) «Move More Morph It», σε χορογραφία της Anna Konjetzky. Μια συνάντηση ανάμεσα στην ευέλικτη και εκρηκτική σωματικότητα της Βελγίδας χορεύτριας Sarah Huby και σε ένα τραπέζι, εξοπλισμένο με ένα μικρόφωνο, που συλλαμβάνει και ενισχύει όλους τους ήχους – από τα γρατζουνίσματα του μολυβιού πάνω στο χαρτί μέχρι τα βήματα, τις χειρονομίες, τις ανάσες, τις μεταμορφώσεις του χορευτικού σώματος.
Σάββατο 12/6, 10:45 π.μ.
Δωρεά, απαιτείται κράτηση εδώ
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα. goulandris.gr

8. Παιδικό Θέατρο: «Πινόκιο» από το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση στο Cine Αμαρυλλίς

Το Θέατρο Μαριονέττας Γκότση παρουσιάζει το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 19:00, στο Cine Αμαρυλλίς (Αγία Παρασκευή), την παράσταση «Πίνόκιο», σε σκηνοθεσία Θανάση Γκότση, με τις φωνές των Θανάση Τσαλταμπάση και Σόλωνα Τσούνη. Ο Τζεπέτο, ένας άνθρωπος μόνος στη ζωή, μην έχοντας την τύχη να έχει δικό του παιδί, φτιάχνει μια ξύλινη μαριονέτα να του κρατάει συντροφιά τις στιγμές της μοναξιάς του. Η καλή Νεράιδα θέλοντας να κάνει χαρούμενο το Τζεπέτο, δίνει ζωή στη ξύλινη κούκλα. Με έκπληξη και μεγάλη χαρά ο Τζεπέτο βαφτίζει το «παιδί» του Πινόκιο.
Σάββατο 12/6, στις 19:00
Εισιτήριο: Είσοδος: 7€, κάρτα ανέργων/πολυτέκνων: 5€, αμέα: 5€, ηλ. προπωληση: 6€. Προπώληση: ticketservices.gr

9. Παιδικό Θέατρο: «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» Αισθητικό Δάσος Υμηττού παραστάσεις σήμερα

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου ζωντανεύει ξανά από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος σε υπαίθριους χώρους της Αττικής, έως τις 31 Ιουλίου. Ένα σύγχρονο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, που μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Σάββατο 12/6, 19:00
Εισιτήριο: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο 12 ευρώ. Σημείο προπώλησης: ticketservices.gr. 
Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Δίπλα στη Μονή Καισαριανής).

10. Συναυλία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Καλοκαίρι 2021 στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεκινάει τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 21:30, στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Έτοιμος από καιρό, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, θα μας τραγουδήσει όλα όσα θέλουμε να ακούσουμε: τα πολιτικά του, τα ερωτικά του, τις επιτυχίες του, τα δικά του αγαπημένα, αλλά και φρέσκα τραγούδια από τον νέο του δίσκο «Αντίλαλος».
Σάββατο 12/6, στις 21:30
Εισιτήριο: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια Άγιος Ιωάννης Ρέντης. Τηλ: 21 3207 5289.

11. Προβολές ταινιών σε θερινά: Park Your Cinema Kids. «Πάντινγκτον 2» (2017) στο ΚΠΙΣΝ

Τη φετινή σεζόν στο Park Your Cinema Kids, προσκαλούμε τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν απίθανους ήρωες σε κόσμους που δεν χωράει ο νους, με ταινίες που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό κινηματογραφικό καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 21:00 παρακολουθήστε, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, την ταινία «Πάντινγκτον 2» (2017) του Paul King.
Σάββατο 12/6, 21:00 (Ελληνική Μεταγλώττιση)
Ελεύθερη Είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού, Καλλιθέα. Τηλ. (+30) 216 8091000. Email: [email protected]. snfcc.org.

12. Φεστιβάλ: Gimme Shelter Film Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Το Gimme Shelter Film Festival έρχεται στη μεγάλη σκηνή της Τεχνόπολης, για 3 μαγικές βραδιές γεμάτες κινηματογράφο και μουσική, 11-13 Ιουνίου. Εμβληματικά και επιδραστικά μουσικά ντοκιμαντέρ της πρόσφατης διεθνούς και εγχώριας παραγωγής, τα περισσότερα σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ταινίες που σίγουρα θα αγαπηθούν, μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις από σημαντικά ονόματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής αλλά και ανατρεπτικές συζητήσεις με εκλεκτούς καλεσμένους.
Σάββατο 12/6, στις 20:30
Εισιτήριο: 15€. Προπώληση: viva.gr.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,  Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr

13. Προβολές ταινιών σε θερινά: 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παραστάσεις σήμερα

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά τον Απρίλιο 2021, προσκαλεί το κοινό από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου, να απολαύσει 28 ταινίες από το πρόγραμμά του στη μεγάλη οθόνη των θερινών σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς-Ταινιοθήκη και Σινέ Δάφνη. Δείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ.
Σάββατο 12/6, 21:15
Εισιτήριο: 6€ (κανονικό), 5€ (μειωμένο)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡενέ Πόλες προς Μενδώνη: Κάτω τα χέρια από το «Εμπρός»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b