MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ζαν Μισέλ Μπασκιά: Για πρώτη φορά “στο φως” έργα από την συλλογή της οικογένειας του καλλιτέχνη

Για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του, η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά θα ανοίξει την τεράστια προσωπική συλλογή της με έργα του καλλιτέχνη που δεν έχουμε ξαναδεί.

Ζαν Μισέλ Μπασκιά
Ζαν Μισέλ Μπασκιά
Monopoli Team

Για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του, η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά θα ανοίξει την τεράστια προσωπική συλλογή της με έργα του καλλιτέχνη για μία έκθεση στην Νέα Υόρκη.

Πάνω από 200 έργα τέχνης που δεν έχουμε ξαναδεί θα βρεθούν για πρώτη φορά σε έκθεση την άνοιξη του επόμενου χρόνου στη Γκαλερί Starrett-Lehigh Building. Η έκθεση αποτελεί διοργάνωση της ίδιας της οικογένειας, ενώ θα περιλαμβάνει μόνο τα σπάνια έργα του καλλιτέχνη από την προσωπική οικογενειακή συλλογή.

Παρά τις τεράστιες εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον θάνατο του Ζαν Μισέλ Μπασκιά το 1988 μέχρι σήμερα, αυτή είναι η πρώτη έκθεση, που αποτελεί πρωτοβουλία της οικογένειάς του.

Με τίτλο “King Pleasure” -όπως ονομάζεται και ένας πίνακας του Μπασκιά που με τη σειρά του πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο τζαζ τραγουδιστή- η έκθεση θα είναι μία “εμβυθιστική εμπειρία”, με περιβάλλοντα που εκθέτουν πίνακες, ζωγραφιές, πολυμεσικές παρουσιάσεις, αναμνηστικά και άλλα αντικείμενα.

“Πολλά από όσα ξέρουμε για τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά μέχρι τώρα, προέρχεται από την οπτική εκείνων που τον γνώριζαν σε κάποια στιγμή της ζωής του. Συνέχεια μας προσεγγίζουν άνθρωποι που θέλουν να μάθουν περισσότερα για εκείνον” ανέφεραν οι αδερφές του καλλιτέχνη, Λιζάν Μπασκιά και Ζανίν Χοριβό, στο Artnet. “Μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε το ευρύτερο πλαίσιο και τις πολιτισμικές και οικογενειακές ρίζες του και πώς αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην αφήγηση της τέχνης του”.

Παράλληλα, ο αριστουγηματικός πίνακας του Μπασκιά “Versus Medici” πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ πάλι στην Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να είναι αυτός πλέον ο πιο ακριβός Μπασκιά στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ιστορία πίσω από πέντε αριστουργηματικούς πίνακες12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b