MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Versus Medici: Η τιμή – ρεκόρ που αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία το αριστούργημα του Ζαν Μισέλ Μπασκιά

Το αριστουργηματικό έργο του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, «Versus Medici», θα δημοπρατηθεί τον Μάιο και αναμένεται να γίνει το πιο ακριβό έργο του, αφού εκτιμάται ότι η τιμή πώλησής του θα φτάσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Jean-Michel Basquiat 'Versus Medici' (1982) SOTHEBY'S
Monopoli Team

Το εμβληματικό έργο – μανιφέστο του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, «Versus Medici», παραμένει σε ιδιωτική συλλογή από το 1990, αφού αποκτήθηκε από τον Stephane Janssen, γιο ενός πλούσιου Βέλγου βιομηχάνου, ο οποίος τον είχε πρωτίστως αποκτήσει από τον Larry Gagosian σε μια επίσκεψη στο στούντιο του καλλιτέχνη το 1982.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο έργο του Vincent Van Gogh που πουλήθηκε 13 εκατομμυρία ευρώ12.09.2018

Στις 12 Μαΐου, το «Versus Medici» αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, ο οποίος πραγματοποίησε σχετική ανακοίνωση με ένα βίντεο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το πιο ακριβό έργο του απρόβλεπτου καλλιτέχνη, αφού εκτιμάται ότι η τιμή πώλησής του μπορεί και να αγγίξει τα 50 εκατομμύρια δολάρια! Υπενθυμίζεται ότι έναν μήνα πριν το έργο του Μπασκιά, «Warrior» πουλήθηκε για 41,8 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Christie’s στο Χονγκ Κονγκ, δημιουργώντας ρεκόρ για ένα έργο δυτικής τέχνης στην Ασία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sotheby’s (@sothebys)

Μία επίσκεψη στην Ιταλία το 1981 είχε μια βαθιά δημιουργική επίδραση πάνω στον 22χρονο τότε Ζαν Μισέλ Μπασκιά, ο οποίος εμπνεύστηκε το έργο του «Versus Medici». Σε αυτή την ιδιαίτερη αυτοπροσωπογραφία, ο Μπασκιά με τη μοναδική οπτική γλώσσα του, στέφει τον εαυτό του νικητή του καλλιτεχνικού θρόνου έναντι της «αυτοκρατορίας» των Μεδίκων που δημιούργησαν το καλλιτεχνικό κατεστημένο της εποχής του, γράφοντας με τον δικό τους τρόπο την ιστορία της τέχνης.

Ο Μπασκιά εμφανίζεται ως ριζοσπαστικός διάδοχος στο πάνθεον της ιστορίας της τέχνης, φορώντας το στέμμα του εκδικητή ήρωα και τη λέξη «Aopkehsks» στην επάνω δεξιά γωνία του πίνακα, προερχόμενη από την ελληνική λέξη, «Αποθέωση» να υποδηλώνει την ανύψωση ενός ανθρώπου σε θεϊκό επίπεδο. Ο Μπασκιά φαίνεται να προβλέπει τη δική του μοίρα, ωστόσο δεν έζησε για να δει ο ίδιος την άνοδό του, αφού έφυγε από τη ζωή το 1988, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Με πληροφορίες από το www.forbes.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλλία: Ξεκίνησε η κοπή αιωνόβιων βελανιδιών για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b