MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΝΕΑ

  Driving with pomegranates: Κυκλοφόρησε το νέο EP της Alexia C

  Με μια δόση από όνειρο, νοσταλγία και σκοτεινό ρεαλισμό έρχεται, κατευθείαν από το Παρίσι, το νέο EP της Alexia C, με τίτλο «Driving with pomegranates».

  Alexia - Φωτογραφία του Πάνου Αχουριώτη και του Maxime Gaudet
  Alexia - Φωτογραφία του Πάνου Αχουριώτη και του Maxime Gaudet
  Monopoli Team

  Με μια δόση από όνειρο, νοσταλγία και σκοτεινό ρεαλισμό ήρθε κατευθείαν από το Παρίσι το νέο EP της Alexia C, με τίτλο «Driving with pomegranates», την Τετάρτη 19 Μαΐου.

  Το ταξίδι του Driving with pomegranates ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2020 σε ένα αμιγώς «homemade» σκηνικό. Εκεί, η Alexia C δημιουργεί εντελώς μόνη, χωρίς ηχολήπτες ή άλλους μουσικούς. Μια διαδικασία ιδιαίτερη, μοναδική, με μόνη της πυξίδα την αίσθηση. Η αίσθηση της αισθητικής που ήθελε να δημιουργήσει και για την οποία δεν μπορούσε να βρει τα κατάλληλα λόγια και να ανιχνεύσει σε επιρροές. Αντίθετα, η αισθητική αυτή πρόβαλλε πίσω από αναμνήσεις και επιθυμίες.

  «Κυκλοφόρησε το ΕΡ μου από την Fishbowl Music Tank. Είμαι πολύ χαρούμενη για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί μου είχε λείψει το να κάνω μουσική ελεύθερα, το να δώσω μορφή στις ηχητικές και αισθητικές συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στο κεφάλι μου καθημερινά. Και με μία έννοια είναι ίσως η πιο όμορφη και σφαιρική δουλειά που έχω ετοιμάσει ποτέ!» αναφέρει χαρακτηριστικά η Alexia C.

  Παράλληλα με την ηχογράφηση του EP φτιάχτηκαν και τα βίντεο τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Όσα δεν μπορεί να πει η εικόνα, τα λέει η μουσική και όσα είναι πιο αινιγματικά στον ήχο, τα συμπληρώνει η εικόνα, δίνοντας ουσιαστικά τη δική της οπτική για το πώς θα ήθελε ο ακροατής να ακούσει τον ήχο.

  Driving with pomegranates - Alexia C

  Driving with pomegranates – Alexia C

  Άλλωστε, αυτό που θέλει η Alexia C να βρει ο ακροατής ακούγοντας το EP είναι κάτι από όνειρο, κάτι από νοσταλγία, και κάτι από σκοτεινό ρεαλισμό, ο οποίος εντοπίζεται στο σημείο της εμμονικής επανάληψης, των ήχων, των εικόνων και της απουσίας των προσώπων. Το τελευταίο χαρακτηρίζει και τα βίντεο που ακολουθούν τη λογική πειραματικών ταινιών μικρού μήκους, σε μια προσπάθεια της να μιλήσει συγκεκριμένα χωρίς όμως να συγκεκριμενοποιήσει τον στίχο ή τα οπτικά υποκείμενα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυναυλία στο Ραδιόφωνο: Με αφιέρωμα στο Ελαφρό Τραγούδι συνεχίζονται οι ραδιοφωνικές συναυλίες του Αθήνα 9.8412.09.2018

  Η δημιουργία του Driving with pomegranates

  Για τη δημιουργία του Driving with pomegranates, η Alexia C ηχογράφησε τα πάντα στον υπολογιστή της, στο δωμάτιο της στο Μοντρέιγ, με την κιθάρα περασμένη σε μια scarlet 2i2 ενώ τα synths τα έγραψε σε ένα μικρό clavier midi μόλις 50 πλήκτρων. Τις φωνές τις έγραψε στο studio των Pain Surprises στο Παρίσι σε ένα Brauner Phantom, μόνη της, για να μπορεί να ακούει αναπόσπαστη τον εαυτό της.

  Alexia: Driving with pomegranates - Φωτογραφία του Πάνου Αχουριώτη και του Maxime Gaudet

  Alexia: Driving with pomegranates – Φωτογραφία του Πάνου Αχουριώτη και του Maxime Gaudet

  Για το Longtime, ο Vincent Robinson και ο Γιάννης Τζιάλλας προσέθεσαν δύο κιθάρες που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Τη μίξη ανέλαβε ο Γιάννης Τζιάλλας και το mastering ο Sylvain de Barbeyrac. Ενώ για τα βίντεο, η Alexia C συνεργάστηκε με τον Maxime Gaudet στην εικόνα και τη Μαίρη Παρδαλάκη στην κινησιολογία. O Maxime Gaudet δημιούργησε και το artwork του εξωφύλλου. Σε πολλά σημεία του EP, βοήθησε ο Αλέξανδρος Μέντης.

  Το Driving with pomegranates κυκλοφορεί από την Fishbowl Music Tank σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑν μέναμε μαζί: Ακούστε το νέο τραγούδι του Παντελή Κυραμαργιού12.09.2018

  Περισσότερα από Μουσικά Νέα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ