MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV Guide: Όλα όσα θα δούμε στην τηλεόραση τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου

Όλες οι ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε στην τηλεόραση σήμερα, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου.

Monopoli Team

22:00 «Τα Πάθη» στην ΕΡΤ1 Τα Πάθη

Θρησκευτική μίνι σειρά, αγγλικής παραγωγής του BBC (2008). Σκηνοθεσία Μάικλ Όφερ. Ηθοποιοί:  Τζόζεφ Μολ, Τζέιμς Νέσμπιτ, Πολ Νίκολς, Μπεν Ντάνιελς, Πενέλοπε Ουίλτον, Ντένις Λόσον, Τζον Λιντς, Μπεν Κάπλαν, Τομ Έλις, Στιούαρτ Κιντ, Παλόμα Μπαέζα.

Υπόθεση: Στη σειρά παρουσιάζεται η τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού, μέσα από τρεις σκοπιές: τις θρησκευτικές Αρχές, τους Ρωμαίους και τον ίδιο τον Ιησού. Το δράμα αρχίζει με την προφητική είσοδο του Ιησού από την Ανατολική Πύλη, ακολουθώντας Τον μέχρι τη σταύρωσή Του και την απίστευτη συνέχεια.

Η μαγευτική, όλο χρώματα και ζωντάνια ιστορία, διαδραματίζεται στον χαοτικό κόσμο όπου συνέβησαν όλα – στην πόλη της Ιερουσαλήμ, την εβδομάδα των Παθών. Μέσα στο πολιτικό και θρησκευτικό πλαίσιο της εποχής, η σειρά συνδυάζει την αφηγηματική ένταση και τη θεματική δύναμη να ζήσουμε τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εβδομάδα, σαν να ήμασταν εκεί.

21:15 «Ο Ιησούς Από Τη Ναζαρέτ» (Γ’ Μέρος) στον ΑΝΤ1 Ο-Ιησούς-από-τη-Ναζαρέτ

Θρησκευτικό δράμα (1977). Σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι. Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον, Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ,  Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Υπόθεση: Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα ογκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με  πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος.

23:15 «Η Βίβλος» (Γ΄ Μέρος) στον ΑΝΤ1 Η Βιβλος

Θρησκευτική μίνι σειρά, παραγωγής Ρομα Ντουάνι & Μαρκ Μπερνέτ. Ηθοποιοί: Ντιόγκο Μοργκαντο, Ντάργουιν Σοου, Πωλ Μπράιτγουελ, Ράμα Ντουάνι, Αμπερ Ροζ Ρίβαμ, Αντριαν Σίλερ,  Γκρεγκ Χικς , Λουίζ Ντελαμέρ, Μάθιου Γκραιβιέλ κ.ά

Υπόθεση: Η ιστορία που όλοι γνωρίζουμε σε μια κορυφαία παράγωγη με λαμπερούς πρωταγωνιστές, έχοντας  μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση με  εντυπωσιακές σκηνές, ενώ τα αριστουργηματικά  εφέ κόβουν την ανάσα και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.

Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν  συμβεί  από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη  αφήγηση. Περιλαμβάνει τις  «προφανείς» ιστορίες, όπως είναι η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, καθώς και η γέννηση, ο θάνατος, και η Ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των  υπόλοιπων πέντε από την Καινή.

21:00 «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» (Only The Brave) στο STAR Ριψοκίνδυνοι Άνδρες

Περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής (2017). Σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι. Ηθοποιοί: Τζος Μπρόλιν, Μάιλς Τέλερ, Τζένιφερ Κόνελι, Τζεφ Μπρίτζες

Υπόθεση: Με αρχηγό τον σκληροτράχηλο Έρικ Μαρς, η ομάδα πυροσβεστών του Πρέσκοτ στην Αριζόνα δοκιμάζεται σε οριακές συνθήκες και αναβαθμίζεται σε Hotshots, έχοντας πλέον το δικαίωμα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός. Μέχρι που μια ανεξέλεγκτη φωτιά θα αποδειχτεί η απόλυτη πρόκληση.

20:00 «Ο Ρωμιός Έχει Φιλότιμο» στον ALPHA Ο Ρωμιος έχει φιλότιμο

Υπόθεση: Ο Τηλέμαχος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι χρόνια αρραβωνιασμένος με τη Φωφώ (Νίκη Λινάρδου), η οποία του ασκεί πιέσεις προκειμένου να παντρευτούν. Εκείνος όμως θέλει πρώτα να παντρέψει την αδελφή του (Μήτση Κωνσταντάρα), η οποία έχει περάσει την «προβλεπόμενη» ηλικία γάμου. Απελπισμένος, ο Τηλέμαχος αποφασίζει να αναζητήσει γαμπρούς ακόμα και στις αγγελίες των εφημερίδων.

Εμφανίζονται δύο υποψήφιοι (Χρήστος Τσαγανέας και Ραφαήλ Ντενόγιας), αλλά από ένα παιχνίδι της τύχης εκείνοι θα ερωτευτούν την εξαδέλφη (Καίτη Λαμπροπούλου) του Τηλέμαχου και τη μνηστή του, αντιστοίχως. Οι δύο γυναίκες θα ανταποκριθούν θετικά στις προτάσεις γάμου των δύο μνηστήρων και ο Τηλέμαχος θα βρεθεί ξανά μόνος με την αδερφή του. Για καλή τους τύχη, όμως, θα εμφανισθεί τελικά ένας μνηστήρας (Περικλής Χριστοφορίδης) για την αδελφή του, αλλά και μια γυναίκα (Καίτη Πάνου) για τον ίδιο.

22:00 «Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας» στον ALPHA τα 101 σκυλιά της Δαλματίας

Παιδική ταινία, αμερικανικής παραγωγής (1996). Σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ. Ηθοποιοί: Γκλεν Κλόουζ, Τζεφ Ντάνιελς, Τζόελι Ρίτσαρντσον, Τζοάν Πλόουραϊτ

Υπόθεση: Η Ανίτα και ο Ρότζερ είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που παντρεύονται, ενώ έχουν και ένα ζευγάρι σκυλιά Δαλματίας, την Περντίτα και τον Πόνγκο! Η αδίστακτη Κρουέλα Ντε Βιλ, το αφεντικό της Ανίτα, απαγάγει τα κουτάβια τους με σκοπό να φτιάξει το παλτό των ονείρων της. Έτσι τώρα όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να σώσουν και τα 99 ακόμα σκυλάκια από τα χέρια της κακιάς Κρουέλα!

21:00 «Η Ζωή Του Πι» (Life Of Pi) στον ΣΚΑΙ

Ταινία φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής (2012). Σκηνοθεσία Ανγκ Λι. Ηθοποιοί: Ιρφάν Καν, Σουράι Σάρμα, Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Υπόθεση: Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα.

23:45 «Τα Πάθη Του Χριστού» στον ΣΚΑΙ

Θρησκευτική ταινία, αμερικανικής παραγωγής (2004). Σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον. Ηθοποιοί: Τζέιμς Καβίζελ, Μάγια Μόργκενστερν, Μόνικα Μπελούτσι

Υπόθεση: Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά τον Κήπο της Γεθσημανής, η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, η Σταύρωση. Εμμονή στο φυσικό, σωματικό μαρτύριο του Ιησού, βαρύγδουπη σκηνοθεσία, πολύ φασαρία για το τίποτα.

17:00 «Οι Άθλιοι» (Les Miserables) στο MEGA Οι Άθλιοι

Δραματική ταινία, αγγλικής, γερμανικής και αμερικανικής συμπαραγωγής (1998). Σκηνοθεσία Μπιλ Όγκαστ. Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Τζέφρι Ρας, Ούμα Θέρμαν, Κλερ Ντέινς, Πίτερ Βον

Υπόθεση: Στη Γαλλία του 1810, ένας πρώην κατάδικος προσπαθεί να ξεκινήσει μια δεύτερη ζωή, με νέα ταυτότητα, αλλά τον καταδιώκει ένας επίμονος αστυνομικός επιθεωρητής…

21:00 «Παύλος, Ο Απόστολος Του Χριστού» στο MEGA Παύλος: Ο Απόστολος του Χριστού

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής (2018). Σκηνοθεσία Άντριου Χαγιάτ. Ηθοποιοί: Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόλκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Αντονία Κάμπελ Χιούζ, Αλεξάντρα Βίνο, Γιώργος Καραμίχος

Υπόθεση: Ο Παύλος, ο οποίος από τον πιο διαβόητο διώκτη χριστιανών, έγινε ο πιο επιδραστικός απόστολος του Χριστού, περνά τις τελευταίες του μέρες σε μια σκοτεινή φυλακή, αναμένοντας την εκτέλεση του από τον αυτοκράτορα Νέρωνα. Ζει κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μαυρίκιου, του φιλόδοξου επικεφαλής των φυλακών, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει πώς αυτός ο φαινομενικά αδύναμος γέρος άνδρας, αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή.

Καθώς οι μέρες του Παύλου γίνονται μικρότερες, εργάζεται πυρετωδώς για να προωθήσει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού ακόμα και από τη φυλακή και ενθαρρύνει τους οπαδούς του να σταθούν δυνατοί στην πίστη τους ενάντια στις ρωμαϊκές διώξεις. Λίγο πριν την θανατική του ποινή, ο Λουκάς, φίλος και γιατρός του, διακινδυνεύει τη ζωή του για να τον επισκεφτεί και αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για την γέννηση της Εκκλησίας.

22:30 «Ο Άνθρωπος Της Βροχής» (Rain Man) στο OPEN BEYOND Rain Man

Δραματική ταινία, αμερικανικής παραγωγής (1988). Σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον. Ηθοποιοί: Ντάστιν Χόφμαν, Τομ Κρουζ, Βαλέρια Γκολίνο

Υπόθεση: Ο Τσάρλι πιστεύει ότι με το θάνατο του πατέρα του, θα λύσει όλα τα οικονομικά προβλήματά του, όταν μαθαίνει έκπληκτος ότι η πατρική περιουσία πηγαίνει σ’ έναν μεγαλύτερό του αδελφό, που είναι μάλιστα αυτιστικός και του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι τώρα.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

23:00 «Η Ζωή του Ιησού» στο COSMOTE HISTORY HD

Σειρά ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής (2019). Σκηνοθεσία Άσλεϊ Πιρς

Επεισόδιο 5:  Ιούδας: Η Προδοσία. Ο Ιούδας εγκατέλειψε τα πάντα για να γίνει μαθητής του Ιησού. Τι τον έκανε, λοιπόν, να τον προδώσει; Από την πρώτη σύγκρουση μέχρι το φιλί που σήμανε την αρχή του τέλους, μια διερεύνηση ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Βίβλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας το Πάσχα12.09.2018

23:45 «Ένα Σχολείο, Δύο Κόσμοι» στο COSMOTE HISTORY HD Ένα Σχολείο, Δύο Κόσμοι

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής COSMOTE TV & Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης. Σκηνοθεσία: Δημιουργική Ομάδα CINEμαθήματα (2019).

Υπόθεση: Στο δημοτικό σχολείο Εμπρόσνερου Χανίων, ένα ξεχωριστό μάθημα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας όλων των μαθητών… η νοηματική γλώσσα. Αφορμή, η μικρή Ευαγγελία, που γεννήθηκε κωφή.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b