MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Πάσχα στην πόλη και ο «οδικός χάρτης» της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να μην ταξιδέψουν την περίοδο του Πάσχα και στην πορεία ανακοίνωσε τις ημερομηνίες – ορόσημα για τη σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωση των περιορισμών.

Monopoli Team

«Αυτό το Πάσχα δεν πρέπει να ταξιδέψουμε. Είναι η μόνη επιλογή που θα μας επιτρέψει αμέσως μετά το Πάσχα να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο άνοιγμα δραστηριοτήτων», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν υπομονή και να μην ταξιδέψουν στην επαρχία την περίοδο του Πάσχα.

Στην συνέχεια προχώρησε στην ανακοίνωση των βασικών ημερομηνιών – ορόσημα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων:

  • Στις 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.
  • Στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια σχολεία.
  • Στις 14 Μαΐου ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
  • Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός.

Επιπλέον, αλλάζει η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και έτσι από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά, αυτή θα ισχύει από τις 11 το βράδυ. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο για όλα τα παραπάνω, παραμένει η σταθερότητα των επιδημιολογικών δεδομένων.

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε αυστηρό μήνυμα σε όσους επιμένουν να συνωστίζονται, ενώ κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό, θωρακίζοντας την υγεία τους. Ανήγγειλε επίσης ότι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για τις ηλικίες των 30 ετών.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b