MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Κίνα: Μία «Έναστρη Νύχτα» από 600 drones στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες

Ένα show από 600 drones κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, αποτελώντας τη μεγαλύτερη κινούμενη εικόνα από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

© Guinness World Records
© Guinness World Records
author-image Νίκη Αλεξοπούλου

Μια φαντασμαγορική «Έναστρη Νύχτα» φώτισε τον ουρανό της Κίνας, στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. Το σόου με τίτλο “A Tribute to Van Gogh” δημιουργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής EFYI Group και το Πανεπιστήμιο Tianjin της Κίνας.

Συνολικά 600 drones χρησιμοποιήθηκαν για να φωτίσουν τον νυχτερινό ουρανό, μπαίνοντας στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως η «μεγαλύτερη κινούμενη εικόνα που πραγματοποιείται από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα» (UAV).

Το μέγεθος του σχεδιασμού

Το εκθαμβωτικό show διήρκεσε 26 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα, γεγονός που απαιτούσε τέλειο συντονισμό. Σύμφωνα με τον διευθυντή προϊόντων της EFYI, Zhao Shilei, η εταιρεία χρησιμοποίησε τεχνολογία εντοπισμού θέσης υψηλής ακρίβειας, προκειμένου να συντονίσει τα drones.

Και τα 600 drones ήταν του ίδιου ακριβούς μοντέλου – το Agile Bee II. Κάθε ένα ζυγίζει περίπου 1.45 κιλά, ταξιδεύει περίπου 20 μίλια ανά ώρα και μπορεί να μείνει στον αέρα για έως και 38 λεπτά.

Βαν Γκόγκ από 600 drones στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες © Guinness World Records

© Guinness World Records

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες, τα drones θα έπρεπε να ήταν σε θέση να παράγουν 12 εικόνες ανά δευτερόλεπτο, προκειμένου να  είναι κινούμενες. H Μάγκι Λούο, κριτής του Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες,  συμμετείχε σε ολόκληρη τη διαδικασία, και αφού εξέτασε προσεκτικά ολόκληρο το show, ανακοίνωσε ότι έσπασε επιτυχώς το παγκόσμιο ρεκόρ.

Τα έργα του Βαν Γκόγκ

Στη μαγευτική αυτή παράσταση, τα drones αφηγήθηκαν την ιστορία της ζωής του Ολλανδού ζωγράφου, αναδημιουργώντας τους πιο διάσημους πίνακες του. Μερικά από τα έργα αυτά ήταν η «Έναστρη Νύχτα», το έργο «Σταροχώραφα με Κυπαρίσσια», η γνωστή σειρά από «Ηλιοτρόπια», η «Ανθισμένη αμυγδαλιά», το «Υπνοδωμάτιο στην Άρλ» και το «Πορτραίτο».

 © EFYI Group

© EFYI Group

 © EFYI Group

© EFYI Group

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέοι φωτισμοί στα αθηναϊκά μνημεία ανανεώνουν τη σχέση μας με την πόλη12.09.2018

Παρακολουθήστε το βίντεο με τα 600 drones να «ζωγραφίζουν» τον νυχτερινό ουρανό της Κίνας:

Με πληροφορίες από mymodernmet.com και guinessworldrecords.com

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b