MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Artwalk 6: Ποιος ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης απεικονίζεται στην πρώτη επετειακή τοιχογραφία;

Η πρώτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας-ArtWalk 6 είναι εμπνευσμένη από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Γκράφιτι στο πλαίσιο του Mural 21 του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας-ArtWalk 6
Γκράφιτι στο πλαίσιο του Mural 21 του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας-ArtWalk 6
Monopoli Team

Η πρώτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival ΠάτραςArtWalk, εμπνευσμένη από την επέτειο του 1821, είναι σχεδόν έτοιμη! Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο της φετινής διοργάνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Mural 21», που πραγματοποιείται σε συνεργασία/συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200ων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το πρόσωπο του Έλληνα ήρωα ξεκίνησε να αποκαλύπτεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η τοιχογραφία υλοποιείται στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σαρανταπόρου και είναι δημιουργία του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου.

Ποιος είναι λοιπόν ο έφιππος ήρωας του 1821, ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στην περιοχή της Πελοποννήσου; Απομένουν λίγες ακόμα ημέρες για να απολαύσετε από κοντά την δημιουργία της τοιχογραφίας, να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και να αποκαλύψετε το πρόσωπο στην οποία είναι αφιερωμένη η τοιχογραφία.


Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArtWalk5 στην Πάτρα: Ο Albert Einstein απεικονίζεται στην 6η τοιχογραφία12.09.2018

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.artinprogress.eu, στο Facebook ή το Instagram του Artinprogress και του Artwalk Festival.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b