MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Τα 151 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει η Google με Doodle

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (The Metropolitan Museum of Art‎) της Νέας Υόρκης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 151 χρόνων από την ίδρυση του.

Monopoli Team

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης – γνωστό και ως The Met – είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά μουσεία στον κόσμο, με μια μόνιμη συλλογή που αριθμεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντικείμενα,  τα οποία εκτείνονται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια Ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Met: Ψηφιακή περιήγηση στους χώρους του με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας12.09.2018

Σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου, γιορτάζεται η 151η επέτειος λειτουργίας του μουσείου και η Google του αφιερώνει το σημερινό της Doodle, απεικονίζοντας ορισμένα έργα τέχνης από την τεράστια συλλογή του.

Το the Met με μια ματιά

Πίσω στο 1866, όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα Αμερικανών στο Παρίσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα «εθνικό ίδρυμα και γκαλερί τέχνης» με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό τη γνωριμία του αμερικανικού λαού με την τέχνη και την παγκόσμια ιστορία. Έτσι, τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 13 Απριλίου 1870, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης ιδρύθηκε και στεγάστηκε αρχικά στο Dodworth Building, στον αριθμό 681 της 5ης Λεωφόρου.

Δέκα χρόνια, το 1880, το μουσείο άλλαξε «σπίτι» και βρέθηκε στον αριθμό 1000 της 5ης Λεωφόρου, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα. Παρ’ όλα αυτά το κτίριο έχει επεκταθεί αρκετές φορές από τότε, με αποτέλεσμα η αρχική μορφή του να έχει αλλάξει αρκετά. Στα 17 ξεχωριστά τμήματα που εκτείνονται σε όλη την έκταση του μουσείου, μπορεί να βρει κανείς μία τεράστια συλλογή έργων, προερχόμενα σχεδόν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σε αυτά περιλαμβάνονται σπουδαία έργα από ξεχωριστούς τομείς της Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων.

Το Doodle της Google

Δεκαοκτώ από τα έργα του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης απεικονίζονται στο σημερινό Doodle της Google, συμπεριλαμβανομένου ενός βυζαντινού ψηφιδωτού δαπέδου από το 500-550 μ.Χ., της πανοπλίας του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α’ από τον 16ο αιώνα, μιας περίπλοκης παραδοσιακής φορεσιάς των Λακότα και της ζωγραφιάς με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία» του Σάμουελ Τζόζεφ Μπράουν Τζούνιορ από τη δεκαετία του 1940. Επιπλέον, απεικονίζεται και μία απόδοση του κτηρίου που στεγάζεται το μουσείο, με γραμμές που δείχνουν πού βρίσκεται κάθε αντικείμενο μέσα στις γκαλερί.

Κι ενώ το σπουδαίο μουσείο παραμένει κλειστό για την ώρα, λόγω της πανδημίας, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του https://www.metmuseum.org και να περιηγηθείτε εντελώς δωρεάν στην πλούσια συλλογή του.

Με πληροφορίες από cnet.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πιο διάσημα φιλιά στην ιστορία της τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b