MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Primo Gusto: Γεύσεις και αρώματα με ιταλικό… ταπεραμέντο στην κουζίνα μας

Μπορεί το ταξίδι στην Ιταλία που ονειρευόμασταν να παραμένει προσωρινά στα σχέδια, όμως το Primo Gusto, γίνεται ο βασικός δημιουργός και οδηγός γευστικής χαράς σε κάθε μας «ταξίδι» στην ιταλική κουζίνα από το σπίτι, παρέα με τους αγαπημένους μας.

Ευδοκία Βαζούκη | 30.03.2021

Ένα διαφορετικό ταξίδι στην Ιταλία

“Τι σου έλειψε περισσότερο τη χρονιά που πέρασε;” ρώτησα πρόσφατα μια φίλη καθώς μιλάγαμε με video κλήση η καθεμιά από την κουζίνα της. Χωρίς δεύτερη σκέψη μου απάντησε “τα ταξίδια” και μου θύμισε εκείνο το road trip στην Ιταλία που είχαμε προγραμματίσει με την παρέα για την περασμένη άνοιξη.

Αμέσως άνοιξα το ντοσιέ με τα tips που είχα συγκεντρώσει οργανώνοντας εκείνο το ταξίδι. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι τα περισσότερα “don’t miss” αφορούσαν στάσεις σε… παραδοσιακές τρατορίες. “Λοιπόν, θα πάμε και μάλιστα ξεκινάμε σήμερα το βράδυ από το σπίτι μου. Ενημέρωσε και τους άλλους”, δήλωσα με σιγουριά στην έκπληκτη φίλη μου, που κάτι πρόλαβε να ψελλίσει για τις “επιπτώσεις της καραντίνας” πριν ολοκληρωθεί η video κλήση.

Οργανώνοντας μια γευστική ταξιδιωτική εμπειρία…

Στην προσπάθειά μου να οργανώσω μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία για τους φίλους μου αναρωτήθηκα: ποια είναι τα στοιχεία που εξερευνούμε σε κάθε μας ταξίδι; Η κουλτούρα, οι γεύσεις, τα αρώματα, οι μουσικές… Και ειδικά αν μιλάμε για την Ιταλία, η γαστρονομική κουλτούρα είναι πρώτη στη λίστα των εξερευνήσεων.

Έχοντας αφιερώσει ώρες πειραματισμού πάνω σε ιταλικές συνταγές, το να δημιουργήσω τις συνθήκες ενός φανταστικού γευστικού ταξιδιού δεν ήταν και τόσο δύσκολο. Άλλωστε είχα πολύτιμους “συνταξιδιώτες”: Τα ζυμαρικά και τις σάλτσες του Primo Gusto αλλά και τις πρωτότυπες συνταγές που ανακάλυψα στο site της εταιρίας.

Έφτιαξα λοιπόν τον… χάρτη της διαδρομής με στάσεις σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, φέρνοντας στο τραπέζι μας  πιάτα από διαφορετικές τοπικές κουζίνες. Το “ταξιδιάρικο” μενού μας είχε απ’ όλα: Cavatappi από την Τοσκάνη με σάλτσα Mascarpone & Rucola, πλεξούδες ζυμαρικών Trecce με σάλτσα ψητών λαχανικών Verdure Grigliate, τα μεγάλα κοχύλια Conchiglie Grandi από την περιοχή της Καμπανίας με σάλτσα Basilico, αλλά και κλασικά Spaghettoni με σάλτσα Pesto Meditarraneo.

…με το ιδανικό σκηνικό!

Και ενώ αυτοσχεδίασα φουλ με τους συνδυασμούς των γεύσεων, για τη δημιουργία της ατμόσφαιρας, παραδέχομαι ότι… “αντέγραψα”, παίρνοντας ιδέες από το νέο σποτ του Primo Gusto -που θυμίζει περισσότερο ταινία μικρού μήκους παρά διαφήμιση.

Σ’ αυτό το σποτ, ο πάντα ανεβαστικός Κωστής Μαραβέγιας ως μαέστρος της… κουζίνας, δίνει ρυθμό σε μια απλή, καθημερινή συγκέντρωση με φίλους, ετοιμάζοντας με χαρά και τραγούδι νόστιμα πιάτα! Μάλιστα εκεί ακούγεται και το νέο του κομμάτι με ιταλικές νότες, που αποτελεί το ιδανικό soundracκ για ένα γευστικό ταξίδι στην Ιταλία.

Βλέποντάς το σποτ, ένιωσα ότι θέλω να στήσω και στο δικό μου σπίτι αυτό το ανέμελο, χαρούμενο, παρεϊστικο σκηνικό που μας θυμίζει όλα αυτά όλα αυτά που αφήσαμε πίσω, αλλά με το ίδιο κέφι και την ίδια χαρά θα τα υποδεχτούμε ξανά στη ζωή μας. Και ευτυχώς, το πέτυχα…

Γιατί η ζωή θέλει gusto και το θέλει… Primo!

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b