MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

TINA: Η Τίνα Τέρνερ μάς αποχαιρετά με ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

Το Σάββατο έκανε πρεμιέρα ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της “Βασίλισσας του Rock ‘n’ Roll”, που αποσύρεται μετά από έξι δεκαετίες καριέρας.

Monopoli Team

Το Σάββατο 27 Μαρτίου έκανε πρεμιέρα στο HBO Max ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της “Βασίλισσας του Rock ‘n’ Roll” Τίνα Τέρνερ που συγκλόνισε τους θαυμαστές της.

Σε σκηνοθεσία των “Οσκαρικών” Νταν Λίντσεϊ και Τ. Τζ. Μάρτιν, το ντοκιμαντέρ με τίτλο “TINA” αφηγήθηκε την ιστορία της θρυλικής τραγουδίστριας προς την κορυφή, αξέχαστες στιγμές της καριέρας της, αλλά και το πώς ξεπέρασε την κακοποίηση που είχε βιώσει στα χέρια του πρώην συζύγου της, Άικ Τέρνερ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2007.

Η ταινία περιλάμβανε συνεντεύξεις με την ντίβα της μουσικής, που γυρίστηκαν στο σπίτι της στην Ελβετία, όπου πλέον ζει μόνιμα με τον σύζυγό της Έργουιν Μπάχ, ενώ μίλησαν αγαπημένοι φίλοι της, όπως η ηθοποιός Άντζελα Μπάσετ, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο βιογράφος της Κέρτ Λόντερ, η συγγραφέας Κατόρι Χαλ, που έγραψε το μιούζικαλ για τη ζωή της και ο σύζυγός της.

Παράλληλα, οι Λίτνσεϊ και Μάρτιν έφεραν στο φως ένα εκπληκτικό αρχειακό υλικό 60 ετών, που μας αποκάλυψε άγνωστες και γνωστές πτυχές από τη ζωή της τραγουδίστριας.

TINA: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την Τίνα Τέρνερ έκανε πρεμιέρα στο HBO Max

TINA: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την Τίνα Τέρνερ έκανε πρεμιέρα στο HBO Max

Το συγκλονιστικό “αντίο” της Τίνα Τέρνερ

Η ταινία, που είναι η πιο προσωπική και αποκαλυπτική “ματιά” στην πολύπλευρη ζωή της Τίνα Τέρνερ μέχρι σήμερα, αποτελεί και το “αντίο” της εμβληματικής τραγουδίστριας που αποφάσισε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τη μουσική βιομηχανία.

Το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε με μία καθοριστική στιγμή για την ζωή και την καριέρα της Τέρνερ: την πρώτη συνταρακτική συνέντευξή της με το περιοδικό People το 1981, όπου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την κακοποίηση που βίωσε από τον Τέρνερ. Πρόκειται για την στιγμή που η Τίνα Τέρνερ αποφάσισε να αφήσει για πάντα πίσω της τον κακοποιητικό συνεργάτη και σύζυγό της και να αναβιώσει την καριέρα της ως σόλο καλλιτέχνις.

Ο Άικ και η Τίνα Τέρνερ το 1973

Ο Άικ και η Τίνα Τέρνερ,

Όπως αποκαλύπτει η ταινία, όμως, αυτό δεν ήταν εύκολο εγχείρημα για μία μαύρη γυναίκα που προσέγγιζε τα 50 χρόνια ηλικίας. Λόγω της προηγούμενης  δισκογραφικής δουλειάς της με τον Ike Turner, αλλά και του φύλου και του χρωματός της, η Τίνα ήταν για πολλά χρόνια περιορισμένη σε έναν soul, R&B ήχο.

Παράλληλα, τα ΜΜΕ της εποχής δεν την άφηναν ούτε στιγμή να ξεχάσει τα εφιαλτικά χρόνια που πέρασε με τον Άικ, ο οποιός την κακοποιούσε για πολλά χρόνια σωματικά και ψυχολογικά. Σε μία σοκαριστική στιγμή, η Τέρνερ περιγράφει πώς την “βασάνιζε” χτυπώντας την με μία λαβίδα για παπούτσια, όταν κατάλαβε ότι γινόταν μεγαλύτερη σταρ από εκείνον.

Λόγω της αντιμετώπισης αυτής από τα μίντια, πολλοί είναι εκείνοι που συγκρίνουν το “TINA” με το ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μπρίτνεϊ Σπίαρς που πρόσφατα έκανε πρεμιέρα. Μάλιστα, ζητούν από τους δημοσιογράφους της εποχής να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη στην Τέρνερ, καθώς δεν σεβάστηκαν την τραυματική εμπειρία που είχε βιώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFraming Britney Spears: Όλα όσα μάθαμε από το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την πριγκίπισσα της pop12.09.2018

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το “TINA” είναι το πορτραίτο μιας γυναίκας, που αψήφησε όλα τα εμπόδια και κατάφερε να γράψει ιστορία. Είναι διαθέσιμο για τους συνδρομητές της streaming πλατφόρμας, HBO Max.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b