MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΕΠΟ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου με 3 παραστάσεις online

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις δωρεάν μεταδόσεις του με ένα αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα παιδικού θέατρου με 3 παραστάσεις για παιδιά.

Monopoli Team

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει  τις δωρεάν μεταδόσεις του με ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου στις 20 Μαρτίου, με 3 παραστάσεις για παιδιά στις 20, 21 και 24 Μαρτίου στις 19:00.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Facebook.

Παρακάτω οι παιδικές παραστάσεις που θα μεταδοθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου:

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» θα παρουσιαστεί στις 20 Μαρτίου σε ένα μουσικό διαδραστικό αναλόγιο, για παιδιά κάθε ηλικίας, από την θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς.

Ο Μικρός Πρίγκιπας κατέβηκε από τον πλανήτη του για να μείνει στις καρδιές μας. Ο κόσμος του είναι φτιαγμένος με γενναιοδωρία, είναι φτιαγμένος για να μοιράζεται. Είναι φτιαγμένος για την εποχή μας. Ξεδιπλώνοντας μία μία τις σελίδες του έργου και μία μία τις συναντήσεις του μικρού πρίγκιπα θα κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι ενηλικίωσης και αυτογνωσίας.

Δίπλα στον αφηγητή μας θα είναι ο μουσικός Θοδωρής Παπαδημητρίου που θα παίζει ζωντανά με το τσέλο του, αλλά και με άλλα μουσικά όργανα και θα ντύνει την αφήγηση με τη μαγεία των ήχων. Όλοι οι ήρωες του παραμυθιού θα συμβολίζονται με τα αντικείμενα που τους χαρακτηρίζουν και ο αφηγητής με την τεράστια εμπειρία του στο κομμάτι της διάδρασης θα επικοινωνεί όλα τα μυστικά του βιβλίου.

Σε επιλεγμένα σημεία θα σταματάει η ανάγνωση για να δώσουμε στα παιδιά λόγο. Τα οποία μέσα από το chat θα μπορούν να μας στέλνουν τις απαντήσεις τους! Και ο λόγος τους θα αφορά όχι μόνο την δική του συμμετοχή αλλά και τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη διείσδυση στον αινιγματικό κείμενο του Εξυπερύ αλλά και σε θέματα όπως είναι η φιλία η αγάπη η ματαιοδοξία.

Συντελεστές: Μετάφραση: Στρατής Τσίρκας,  Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος, Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα, Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη, Μάσκες: Θάλεια Καρεπίδη, Μουσική σύνθεση/Ζωντανή μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Στίχοι: Ευαγγελία Παπαμιχαήλ , Φωτογραφία: Γιώργος Σκανδαλάρης, Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου, Παραγωγή: Μικρός Βορράς, Διαβάζει-Παίζει ο ηθοποιός: Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Το βιβλίο σε μετάφραση Στρατή Τσίρκα κυκλοφορεί στις εκδόσεις «Ηριδανός»

Η δράση αυτή υποστηρίζει την “Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης”.

Η “Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης” αρχικά γεννήθηκε από μια ομάδα Γυναικών Γιατρών Εθελοντών με πολλή αγάπη, αισιοδοξία και μεράκι. Πήρε σάρκα και οστά, υλοποιούμενη μέσα από δυναμικά  πρόσωπα που πλαισίωσαν  ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο και παρέχουν απλόχερα βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται μέσα από προγράμματα ανθρωπιστικής δράσης και κοινωνικής παρεμβατικότητας με σκοπό τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, καθώς και την καλλιέργεια και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. Η Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τις ευπαθείς ομάδες, μοιράζει τρόφιμα στους άπορους στους υπερπολύτεκνους, στους πρόσφυγες καθώς επίσης βρίσκονται πλάι στις γυναίκες με καρκίνο στο μαστό και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον διοργανώνουν  επιστημονικές ημερίδες όπως και άλλες δωρεάν ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες εκλεκτών επιστημόνων ενημερώνοντας για την σπουδαιότητα της πρόληψης.

Ο Ραφτάκος των Λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου, από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος
Ο Ραφτάκος των Λέξεων online για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου

Ο Ραφτάκος των Λέξεων online για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει με την sold out παράστασή της «Ο Ραφτάκος των Λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στις 21 Μαρτίου. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη διαδραστική παράσταση μέσα από τις οθόνες τους σε μία παράσταση ειδικά μαγνητοσκοπημένη από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος για την οθόνη. Ελάτε να φτιάξουμε την κουβέρτα του Ραφτάκου για να ζεστάνουμε όχι μόνο την πόλη μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη Γη.

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Συντελεστές: Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Καλλιτεχνική επιμέλεια-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου, Θεατρική Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας , Σκηνοθεσία για την οθόνη-Μοντάζ: CGCfilms, Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος, Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα, Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη, Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου, Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος, Επιστημονική σύμβουλος: Φλώρα Σπύρου, Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας, Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος, Παραγωγή: Μικρός Νότος

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Η δράση αυτή υποστηρίζει το “Ελληνικό Παιδικό Χωριό”

Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» είναι αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπου ιδρύθηκε το 1986. Στην ίδρυση του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» οδήγησε η έλλειψη ενός χώρου για μακροχρόνια φιλοξενία παιδιών προερχομένων από ένα μη σταθερό οικογενειακό περιβάλλον, καθώς και η ανάγκη να υπάρχει μια μορφή παιδικής προστασίας που δεν θα έχει ιδρυματικό χαρακτήρα, αλλά θα παρέχει οικογενειακή στήριξη και ασφάλεια.

Σκοπός του Σωματείου είναι η σταθερή και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, στέγης, μόρφωσης και ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών βάσει των αρχών της σύγχρονης παιδαγωγικής, ψυχολογίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς, είτε έχουν αποβιώσει, είτε έχει κριθεί δικαστικά πως δεν μπορούν πλέον να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας ή της επιμέλειας αυτών.
Οι ανάγκες τους είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται, με τη δική σας όμως συμπαράσταση θα συνεχίσουνε το έργο τους. Στηρίξτε τους
Καλώντας από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 901 11 176 176/ κλήση 3€ (μέσω του ΟΤΕ) και από σταθερό και κινητό στο 19801/2€ + Φ.Π.Α./κλήση (από όλα τα δίκτυα) ή μέσω των παρακάτω τραπεζικών λογαριασμών.

Θέατρο Σκιών από τον Χρήστο Στανίση, «Το λάβαρο της Επανάστασης του ’21»
Θέατρο Σκιών από τον Χρήστο Στανίση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου

Θέατρο Σκιών από τον Χρήστο Στανίση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Θεάτρου

Το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση, μαθητή του σπουδαίου Ευγένιου Σπαθάρη, θα τιμήσει την Επέτειο των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό της Επανάστασης του ’21 με ένα ηρωικό έργο για όλη την οικογένεια. Ο Καραγκιόζης καλεί μικρούς και μεγάλους να θυμηθούν αλλά και να διασκεδάσουν, στις 24 Μαρτίου.

Η δράση αυτή υποστηρίζει τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς “ΒηματίΖΩ”

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ιδρύθηκε το 1994 και έχει την έδρα του στην πόλη του Κιλκίς. Ο Σύλλογος «ΒηματίΖΩ»  έχει ως κύριο σκοπό του, την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση  των ατόμων με αναπηρία και κύριο μέλημα του είναι να αποκτήσουν αυτά τα άτομα την θέση που τους αξίζει στην Κοινωνία.   Έτσι ο Σύλλογος “ΒηματίΖΩ” από το 1994 προσπαθεί να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες αλλά και τις ευκαιρίες, να οργανώσει και να συντονίσει οποιεσδήποτε δράσεις  θα βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του σκοπού του. Η δράση τους φαίνεται αναλυτικά μέσω της ιστοσελίδας τους www.vimatizo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦυλές, της Νίνα Ρέιν σε online streaming προβολές από το Θέατρο Σταθμός12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΤιμές Εισιτηρίων: Δωρεάν
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Σάββατο 20 μέχρι Κυριακή 21 Μαρτίου και Τετάρτη 24 Μαρτίου
Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, kepo.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 20, Κυριακή 21 και Τετάρτη 24 Μαρτίου στις 19:00
Πληροφορίες Χώρου: Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Περισσότερα από Showtimes