MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Grimes: Πούλησε συλλογή με ψηφιακά έργα σε δημοπρασία με κρυπτο-νομίσματα

Η μουσικός και καλλιτέχνις Grimes πούλησε συλλογή με ψηφιακά έργα της για περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια σε μία δημοπρασία υποστήριξης ενός νέου είδους συναλλαγής με κτυπτονομίσματα.

Φωτογραφία: Twitter/Grimes
Φωτογραφία: Twitter/Grimes
Monopoli Team

Η μουσικός και καλλιτέχνις Grimes πούλησε συλλογή με ψηφιακά έργα της για περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια σε μία δημοπρασία υποστήριξης των NFTs (Non-Fungible Tokens, δηλαδή μη-ανταλλάξιμων μονάδων). Εικόνες, βίντεο, animation, ακόμη και ποιήματα πωλούνται και αγοράζονται online για μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Grimes (πραγματικό όνομα Claire Boucher) ανακοίνωσε τη δημοπρασία από τον λογαριασμό της στο Twitter, μία ημέρα πριν πραγματοποιηθεί.

Παρά την ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής, όμως, πουλήθηκαν δέκα έργα τέχνης της, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον αδερφό της Mac Boucher. Η συλλογή, με τίτλο WarNymph Collection Vol 1., περιείχε σύντομα βίντεο με τίτλο “Γη” και “Άρης”, τα οποία ήταν διαθέσιμα σε πολλά αντίγραφα στην τιμή των 7,5 χιλιάδων δολάρια. Μέσα σε 48 ώρες πουλήθηκαν 300 αντίγραφα.

Άλλα έργα τη συλλογής ήταν ένα βίντεο με τίτλο “Death of the Old”, το οποίο πουλήθηκε για 400 χιλιάδες δολάρια μετά από διαμάχη ανάμεσα σε 4 ενδιαφερόμενους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.


Όλα τα έργα πουλήθηκαν ως NFTs, δηλαδή συλλεκτικά κρύπτο-έργα που αποτελούν κλάδο των κρυπτονομισμάτων και επιτρέπουν σε έργα τέχνης και άλλα μέσα να πουληθούν μέσω ανάλογων μηχανισμών, όπως το bitcoin.

Το πεδίο έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση τις τελευταίες εβδομάδες, με ψηφιακά αγαθά (από μία απόδοση του meme Nyan Cat μέχρι έναν πίνακα του Home Simpson ως βάτραχος) να πωλούνται για χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙάπωνας δισεκατομμυριούχος προσφέρει οκτώ δωρεάν εισιτήρια για το…φεγγάρι12.09.2018

Από τη μία, θεωρείται ένας καλύτερος τρόπος για τους καλλιτέχνες να πουλούν τη δουλειά τους. Από την άλλη, πολλοί κατηγορούν τα NFTs για τον αντίκτυπο τους στο περιβάλλον. Κάθε συναλλαγή στην πλειονότητα των υπηρεσιών του NFT χρησιμοποιεί μεγάλη ποσότητα ηλεκτρισμού. Για παράδειγμα, η πώληση των 303 αντιγράφων της “Γης” της Grimes χρησιμοποίησε όση ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιεί ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης σε 33 χρόνια, ενώ οδήγησε στην εκπομπή 70 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Με πληροφορίες από την Guardian.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b