MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

“Μενδώνη Παραιτήσου”: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού με αίτημα την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

"Μενδώνη Παραιτήσου": Το πανό της διαδήλωσης, φωτογραφία: Άρτεμις Βούτου
"Μενδώνη Παραιτήσου": Το πανό της διαδήλωσης, φωτογραφία: Άρτεμις Βούτου
Monopoli Team

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού από ηθοποιούς, μέλη της ΠΟΘΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος), καλλιτέχνες, μαθητές του Εθνικού Θεάτρου και εργαζόμενους στον οπτικοακουστικό τομέα.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με βασικό επιχείρημα τον τρόπο που η υπουργός διαχειρίστηκε την υπόθεση Λιγνάδη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, βρέθηκαν εκατοντάδες άτομα που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη.

Το πανό, το οποίο βλέπουμε σε φωτογραφία της ηθοποιού Άρτεμης Βούτου, γράφει “Μενδώνη Παραιτήσου”, που είναι και το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Άρτεμις Βούτου (@artemis_vt)


Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έρχεται λίγες μέρες μετά την συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, όπου ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης την εξαπάτησε “με την υποκριτική του τέχνη”.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά από τη συνέντευξη Τύπου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατήγγειλε την εκκωφαντική σιωπή “τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα”, διάστημα κατά το οποίο, «η αρμόδια Υπουργός και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν».

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Χρανιώτης, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, αλλά και ο Γιάννης Στάνκογλου, που μίλησε στην εκπομπή του ANT1 “Το Πρωινό” και δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο λόγος [που είμαστε εδώ σήμερα] είναι η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, αλλά αυτό κρύβει πολλά άλλα πράγματα. Θέλουμε την προσοχή της Πολιτείας, θέλουμε να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι μας, θέλουμε να μας σέβεται”.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b