MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
WEBINAR

Κορονοϊός και διαταραχή αυτιστικού φάσματος: Νέο webinar από το Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει νέο webinar με επίκεντρο τα παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια περιήγηση στον κόσμο του αυτισμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας».

Monopoli Team

Πολλές φορές, γονείς αλλά και επαγγελματίες, που ασχολούνται με παιδιά, καλούνται να μάθουν πρώτοι για να μπορέσουν να εξηγήσουν μετά. Στην περίπτωση παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ), αυτή η διαδικασία γίνεται κανόνας, πόσο μάλλον όταν το θέμα είναι πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία.

H καθημερινότητα της πανδημίας δεν ομαλοποιείται μόνο με το να μένουμε σπίτι. Η ενημέρωση, η κατανόηση, η δυνατότητα αντιμετώπισης ενός κρούσματος μέσα στην οικογένεια, τα τεστ, αλλά και τα συμπτώματα του κορονοϊού αποτελούν ένα πρώτο βασικό βήμα για να μπορέσουν ενήλικες και παιδιά να αντεπεξέλθουν στις νέες συνθήκες ζωής μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελλόγλειο Ίδρυμα: Διαδικτυακά μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης για όλους12.09.2018

Το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνέχεια της δράσης «Μια περιήγηση στον κόσμο του αυτισμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας» και του ψηφιακού υλικού που έχει δημιουργηθεί και είναι ήδη διαθέσιμο στο onassis.org, διοργανώνει ένα ακόμη webinar στις 24 Φεβρουαρίου 2021, με τίτλο «Κορωνοϊός και διαταραχή αυτιστικού φάσματος» που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την υγεία παιδιών και εφήβων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, επιλέγοντας τις βασικές θεματικές που θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να ισορροπήσει την καθημερινότητά της μέσα στις αλλαγές που έχει φέρει ο κορονοϊός.

Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εξηγήσετε και να καθοδηγήσετε παιδιά με ΔΑΦ γύρω από τον τρόπο που αλλάζει τη ζωή μας αυτή η πανδημία, πάρτε μέρος στο νέο webinar, το οποίο με επιστημονικό και συγχρόνως απλό τρόπο θα εξετάσει τις παρακάτω θεματικές:

  • Σημαντικά επιδημιολογικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19.
  • Ευαισθητοποίηση γονέων και θεραπευτών σχετικά με τη συμπτωματολογία της COVID-19 και διαφοροποίηση από άλλες ιώσεις.
  • Θετικό κρούσμα στην οικογένεια και αντιμετώπιση: Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας διαγνωστεί με COVID-19;
  • Ποιες επιλογές τεστ υπάρχουν στη χώρα μας και ποιο ενδείκνυται να κάνουμε ανάλογα με τις συνθήκες; Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε επιλογής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:

Ομιλήτρια: Αγγελική Γενά, Κλινική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής Πανεπιστήμιου Αθηνών
Ομιλήτρια: Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος
Ομιλήτρια: Κατερίνα Δροσινού, Ειδική Παιδαγωγός
Μέλη επιστημονικής ομάδας:
Μάρα Μπαρδουνιώτη, Ψυχολόγος
Φαίδρα Ταμπούρογλου, Φιλόλογος

Υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Συμβουλευτικής της Οικογένειας του ΕΚΠΑ

Πληροφορίες:

Απευθύνεται σε: Γονείς παιδιών με ΔΑΦ και επαγγελματίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη θεραπεία παιδιών με ΔΑΦ
Ημερομηνία & Ώρα: Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 | 17:30-19:00
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος: Δωρεάν
Email: [email protected]

Διαδικασία αίτησης:

Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b