MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι New York Times για τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που “ταρακουνούν” τον κόσμο της Τέχνης στην Ελλάδα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, οι New York Times αναφέρθηκαν στη σωρεία καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης και λεκτικής και σωματικής βίας στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον χώρο της Τέχνης,

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, οι New York Times αναφέρθηκαν στις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και λεκτικής και σωματικής βίας που έχουν “ταρακουνήσει” τη χώρα μας και συγκεκριμένα τον χώρο των Τεχνών.

Αναφερόμενοι στη Σοφία Μπεκατώρου ως τη γυναίκα που κινητοποίησε μία εθνική αφύπνιση “για ένα θέμα που για πολλά χρόνια θεωρείτο ταμπού” στη χώρα μας, η εφημερίδα μίλησε για τη σωρεία καταγγελιών (και αρνήσεων αυτών) που προέκυψαν στον καλλιτεχνικό χώρο, όταν γυναίκες -αλλά και άνδρες- ηθοποιοί βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας και παρενόχλησης που βίωσαν από “μεγάλα” πρόσωπα του χώρου.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε στις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του Κώστα Σπυρόπουλου, αλλά και για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο, μετά από “μπαράζ δημοσιευμάτων που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, κάτι που αρνείται κατηγορηματικά”.

Μάλιστα, σύμφωνα με έναν δικαστικό αρμόδιο, που μίλησε στους New York Times και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, αναμένεται ότι υπάρχουν περισσότερα τέτοια περιστατικά -δεν είναι όμως σίγουρο πόσα από αυτά φτάσουν στο δικαστήριο, λόγω της νομοθεσίας στη χώρα μας που θέτει χρονικό περιορισμό σε τέτοιου είδους καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα θύματα, το γεγονός δηλαδή ότι σύμφωνα με τον νόμο στην Ελλάδα, κάποιος μπορεί να ασκήσει δίωξη για βιασμό μέχρι και 15 χρόνια μετά, ενώ σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης το θύμα έχει μόλις τρεις μήνες να ξεκινήσει τη νομική διαδικασία.

Παρ’ όλο που έχει ήδη ξεκινήσει ένα ντιμπέιτ στη χώρα για την τροποποίηση αυτών των νόμων για την προστασία των θυμάτων, σύμφωνα με ειδικούς που επικοινώνησαν με την εφημερίδα, δεν φαίνεται πιθανό η κυβέρνηση να κάνει σαρωτικές αλλαγές. Ακόμα και η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, που ξεκίνησε το λεγόμενο “ελληνικό Me Too”, δεν μπόρεσε να προχωρήσει.

Με πληροφορίες από τους New York Times

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα βότσαλο στα θεατρικά νερά12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Έβρος απέναντι: Ο Γιωργής Τσουρής σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις το βραβευμένο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου
Θεατρικά Νέα
Μόμπι Ντικ: Η νέα παράσταση της πολυβραβευμένης Ομάδας GAFF στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
Εκδηλώσεις
The Beginning: Η Θεσσαλία στο επίκεντρο των παραστατικών τεχνών με το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Under30
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα