MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θεάτρο ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης εξηγεί τους λόγους της παραίτησης του από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου.

author-image Στέλλα Χαραμή

Την παραίτηση του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε μόλις ο Δημήτρης Λιγνάδης. Η παραίτηση του έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε σχετική επιστολή του προς την υπουργό, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει πως «παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας, η αγάπη μου και η αφοσίωση μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπο μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα κράτος δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αντιπαρερχόμενος στις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνηση μου αυτή οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα και να προστατεύσω το θεσμό από μια ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντι τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτηση μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα».

Η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη αποτελεί την κορύφωση ενός οργίου φημών για την εμπλοκή του σε περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες το νεοσυσταθέν Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ έχει ήδη συγκεντρώσει καταγγελίες που τον κατονομάζουν.

Σενάρια για την διαδοχή του, έχουν διαρρεύσει από τα μέσα της εβδομάδας, οπότε και ξεκίνησαν οι ψίθυροι περί παραίτησης του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού μόλις τον Σεπτέμβριο του 2019.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b