MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΝΕΑ

  «Μήδεια»: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζώα στην κακοκαιρία

  Αυτές τις μέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που υποφέρουν περισσότερο από την κακοκαιρία και μας έχουν πιο ανάγκη από ποτέ.

  Monopoli Team

  Η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη Βόρεια Ελλάδα, την Εύβοια, αλλά και την Αττική να αντιμετωπίζουν σφοδρές χιονοπτώσεις. Μάλιστα, ακόμα και η Αθήνα «ντύθηκε στα λευκά», η οποία έχει να δει τέτοια καιρικά φαινόμενα πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από το μακρινό 2004. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που υποφέρουν περισσότερο από την κακοκαιρία: τους αστέγους συνανθρώπους μας και τα αδέσποτα ζώα, που μας έχουν πιο ανάγκη από ποτέ.

  Για να μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους αστέγους διαβάστε εδώ, ενώ για μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα αδέσποτα συνεχίστε την ανάγνωση.

  Αρχικά, η πρώτη μας κίνηση όταν εντοπίσουμε κάποιο αδέσποτο ζώο είναι να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές του δήμου μας. Οι κάτοικοι Αθηνών, μπορείτε να καλέσετε στο 1595 είτε στην υπηρεσία του Δήμου, Αστική Πανίδα, στο τηλέφωνο 2103239201/202. Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο δήμος έχει τοποθετήσει σπιτάκια και κουβέρτες σε κεντρικά σημεία, επομένως μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δήμο, για να σας ενημερώσουν σχετικά. Αν ο δήμος σας δεν είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένος, τότε επικοινωνήστε με την κοντινότερη φιλοζωική οργάνωση για περισσότερες πληροφορίες.

  Επειδή, όμως, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι ότι όλα τα αδέσποτα ζώα είναι ασφαλή σε μία κακοκαιρία, οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να αποδειχτούν πολύ χρήσιμες.

  Παροχή στέγης

  Ο ιδανικότερος τρόπος να βοηθήσει κανείς ένα αδέσποτο ζώο κατά τη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας είναι να το «υιοθετήσει» προσωρινά, δίνοντας του στέγη και τροφή, μέχρι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να το φροντίζει μόνιμα. Επειδή, όμως, -δυστυχώς- δεν είναι δυνατό να φιλοξενήσουμε όλα τα απροστάτευτα ζωάκια που έρχονται στον δρόμο μας όσο κι αν το θέλουμε, η επόμενη καλύτερη λύση είναι ένα προσωρινό «καταφύγιο» για τα ζωάκια, που μπορεί ο καθένας να «χτίσει» έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας ή κάτω από κάποιο κοντινό στέγαστρο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μεγάλη ανθεκτική κούτα και μερικές κουβέρτες.

  Τροφή και νερό

  Λόγω του χιονιά και της βροχής, το νερό δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση για ένα αδέσποτο, το φαγητό όμως είναι. Μάλιστα, το φαγητό είναι πολύ σημαντικό, για να παραμένουν ζεστά. Ένα άδειο στομάχι για ένα αδέσποτο σημαίνει ότι θα υποφέρει περισσότερο. Ένας σκύλος, για παράδειγμα, όταν είναι νηστικός, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζεστασιά του σώματος του για να νιώσει καλύτερα.

  Μπορείτε λοιπόν να τους προσφέρετε ζεστό (όσο γίνεται) γάλα και μπισκότα/λιχουδιές. Το γάλα θα τα κρατήσει ζεστά, ενώ ένα σνακ θα τους δώσει ενέργεια.

  Ελέγξτε για αδέσποτα πριν ανάψετε τη μηχανή του αυτοκινήτου

  Τέλος, πολλές φορές τα αδέσποτα ζώα και ιδιαίτερα οι γάτες και τα κουτάβια, βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τα αμάξια μας, για να προστατευτούν από το κρύο και τον χιονιά. Γι’ αυτό, πριν ανάψετε τη μηχανή σας, χτυπήστε δυνατά το καπό και αν είναι δυνατό κοιτάξτε κάτω από το αμάξι σας, για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζώο.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ «Μήδεια» έντυσε τη χώρα στα λευκά: Συγκλονιστικές εικόνες από τη χιονισμένη Ελλάδα12.09.2018

  Περισσότερα από Επίκαιρα
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ