MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CREATIVE PEOPLE

Συναντήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους: Κυριακή Σαββίδου, σχεδιάστρια κοσμημάτων

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με μακρά παράδοση στον χώρο του κοσμήματος γι’ αυτό και οι σπουδές της πάνω στο κόσμημα ήταν μονόδρομος. Η φιλοσοφία της είναι ότι στα κοσμήματα πρέπει να δίνουμε ζωή φορώντας τα.

Ευδοκία Βαζούκη | 02.02.2021

Η Κυριακή Σαββίδου είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων. Αγαπάει πολύ την τέχνη του κοσμήματος, καθώς από πολύ μικρή θυμάται τον εαυτό της να δείχνει έντονο ενδιαφέρον γι’ αυτά μιας και η οικογένεια της δραστηριοποιούνταν ήδη στον χώρο με δύο από τα πρώτα e-shops kosmima.gr και oroloi.gr.

Κάποια στιγμή, το 2002 ξεκίνησε να δημιουργεί τα δικά της σχέδια, βασιζόμενη στις δικές της ιδέες και στη φιλοσοφία της που θέλει το κόσμημα να παίρνει ζωή όταν το φοράς.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες της προηγούμενης χρονιάς, κατάφερε μέσα στο 2020 να δημιουργήσει τα δύο δικά της brands κοσμημάτων, το Soledor και το KIKI jewels. Μιλήσαμε μαζί της για πρώτα της βήματα, για τα αγαπημένα της υλικά και την πηγή έμπνευσής της, ενώ δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε στο πώς η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά στην αγορά του κοσμήματος.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το κόσμημα; Το ότι προέρχεστε από μια οικογένεια με μεγάλη παράδοση στον χώρο επηρέασε και τη δική σας πορεία;

Φυσικά, η οικογενειακή παράδοση στον χώρο του κοσμήματος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι μέσα στο κοσμηματοπωλείο των γονιών μου, να παίζω με τα κοσμήματα, να πλάθω ιστορίες, να τα δοκιμάζω όλα ένα προς ένα. Όλο αυτό με βοήθησε στο να πλάθω στη φαντασία μου νέα σχέδια.

Πλέον έχετε το δικό σας ξεχωριστό brand με την προσωπική σας υπογραφή. Πώς οδηγηθήκατε σ’ αυτό;

Όλες μου οι σπουδές αφορούν το κόσμημα· είμαι απόφοιτος Γεμμολογίας του Gemological Institute of America (G.I.A.) καθώς επίσης και απόφοιτος του London Guildhall University στο σχέδιο, την κατασκευή και τις ειδικές τεχνικές του κοσμήματος. Για εμένα λοιπόν ήταν φυσική εξέλιξη να φέρνω στη ζωή τις ιδέες μου και να δημιουργώ δικά μου κοσμήματα. Ξεκίνησα να δημιουργώ τα δικά μου κοσμήματα το 2002 και από τότε δεν σταμάτησα να γεννάω σχέδια, γραμμές, νέες ιδέες. Το τελευταίο μεγάλο μου εγχείρημα γεννήθηκε το 2020, όταν δημιούργησα τα δύο δικά μου brands κοσμημάτων: το Soledor με χρυσά elegant κοσμήματα και το KIKI jewels με ασημένια casual κοσμήματα.

Το κόσμημα είναι ο αφηγητής των αναμνήσεων, των συναισθημάτων και των στιγμών.

Πώς θα περιγράφατε το στιλ και τη φιλοσοφία πίσω από τις δημιουργίες σας;

Το στυλ των κοσμημάτων που επιλέγω να φέρω σε μορφή, είναι κοσμήματα που φοριούνται εύκολα, καθημερινά από όλες τις γυναίκες. Η φιλοσοφία μου είναι ότι στα κοσμήματα πρέπει να δίνουμε ζωή φορώντας τα.

kikijewels.gr

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα σχέδιά σας;

Πηγή έμπνευσής μου είναι όλες οι γυναίκες. Αγαπώ τις γυναίκες με προσωπικότητα που φορώντας το πιο απλό κόσμημα, το αναδεικνύουν με έναν τρόπο μοναδικό.

Έχετε κάποια αγαπημένα υλικά με τα οποία σας αρέσει να δουλεύετε;

Λατρεύω τις ορυκτές πέτρες! Οι νέες μου collection θα έχουν πολλές εκπληκτικές ορυκτές πέτρες σε υπέροχες αποχρώσεις.

Το κόσμημα οφείλει να ακολουθεί τις τάσεις όπως συμβαίνει και στον χώρο της μόδας; Εσείς τις ακολουθείτε με τις δικές σας δημιουργίες;

Το κόσμημα για εμένα είναι ένα ποίημα που διηγείται την δική του ιστορία. Άλλες φορές ακολουθεί τις τάσεις της μόδας και άλλες φορές τις δημιουργεί. Προτιμώ να προσφέρω στα κοσμήματά μου μια πιο διαχρονική πινελιά, συνδυάζοντας πάντα νέες τάσεις και γραμμές.

kikijewels.gr

Τι επιλέγουν να φορούν οι σημερινές γυναίκες; Τα δικά σας κοσμήματα απευθύνονται σε συγκεκριμένα προφίλ και στυλ γυναικών;

Οι σημερινές γυναίκες επιλέγουν τα ευκολοφόρετα κοσμήματα και τα κοσμήματα που τα χαίρονται στην καθημερινότητα τους. Τα κοσμήματα SOLEDOR αλλά και τα KIKI, είναι κοσμήματα που απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες και όλα τα στυλ γυναικών. Είναι κοσμήματα που φοριούνται είτε μόνα τους, είτε σε συνδυασμό με άλλα.

Πείτε μας τρία must κομμάτια που κάθε σύγχρονη γυναίκα πρέπει να έχει στη συλλογή της.

Τα 3 must have κοσμήματα είναι ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια, ένα σειρέ δαχτυλίδι και ένα κολιέ αγαπημένο που θα φοριέται καθημερινά.

Υπάρχουν στιλιστικοί «κανόνες» για το πώς πρέπει να φοράμε τα κοσμήματα; Τι πρέπει να αποφεύγουμε;

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και δημιουργεί τους δικούς της κανόνες στο να αναδείξει τα κοσμήματά της. Εξαρτάται πώς φαίνεται στα μάτια του καθενός, η χρήση και ο συνδυασμός των κοσμημάτων.

kikijewels.gr

Κάθε εποχή του χρόνου έχει και το δικό της κόσμημα;

Τα κοσμήματα είναι για όλες τις εποχές και ανάλογα τη διάθεση και την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας.

Κατά πόσο η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά του κοσμήματος; Σε μια περίοδο που τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα, πιστεύετε ότι το γεγονός πως εσείς διαθέτατε ήδη e-shop σας «θωράκισε» απέναντι σε αυτό;

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα όλης της αγοράς και τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών και πιστεύω ότι με το καιρό θα αλλάξει ακόμη περισσότερο και οι καταναλωτές θα εμπιστεύονται περισσότερο τις online αγορές. Στη δική μας εταιρία σίγουρα βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι είμαστε εδραιωμένοι στο ηλεκτρονικό εμπόριο εδώ και μία εικοσαετία, και ήμασταν προετοιμασμένοι για μία τέτοια μεγάλη αλλαγή.

Ποιο είναι το μότο σας;

Πιστεύω ότι τα κοσμήματα είναι πολλά παραπάνω από αυτό που βλέπουμε. Το κόσμημα είναι ο αφηγητής των αναμνήσεων, των συναισθημάτων και των στιγμών.

Με ποιους άλλους τρόπους εκφράζεστε δημιουργικά;

Η δημιουργικότητα μου δεν σταματάει ποτέ, πάντα ψάχνω να βρω τρόπους έκφρασης είτε μέσω της ζωγραφικής, της κεραμικής, της φωτογραφίας αλλά και της μουσικής. Κάθε τι είναι έμπνευση και μία νέα ευκαιρία έκφρασης.

Έχετε κάποια μελλοντικά σχέδια ή στόχους για το brand σας;

Η έμπνευση μου για νέες ιδέες και νέες γραμμές είναι αστείρευτη και οι μελλοντικοί μου στόχοι είναι η αποτύπωση τους στα κοσμήματα των δύο νέων μου brands Soledor και KIKI για να τα προσφέρω και να τα αγαπήσουν όλες οι γυναίκες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορείτε να βρείτε τα κοσμήματα της Κυριακής Σαββίδου στο site kikijewels.gr, στο Instagram @kiki_jewelsofficial και soledor_jewels αλλά και στο kosmima.gr.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b