MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΌΔΑ

Χάρι Στάιλς: Οι πιο αξέχαστες gender fluid στιγμές μόδας του διάσημου pop star

Mε αφορμή τα γενέθλιά του, συγκεντρώσαμε όλες εκείνες τις φορές που ο Χάρι Στάιλς αψήφησε τα στερεότυπα και έγινε το νέο “πρόσωπο” της gender fluid μόδας.

Monopoli Team

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Χάρι Στάιλς ήταν απλά ένα μέλος ενός εφηβικού boy-band. Από τότε ο Βρετανός τραγουδιστής, που σήμερα γιορτάζει τα 27α γενέθλιά του, έχει εδραιωθεί ως ένα επιδραστικό ποπ είδωλο, χάρη στο τελευταίο του άλμπουμ “Fine Lines”, αλλά και ως το “πρόσωπο” της gender neutral μόδας, δηλαδή της μόδας που δεν κοιτάζει φύλο και αψηφά τα στερεότυπα και τους περιορισμούς γύρω από αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εξώφυλλο του στην αμερικανική Vogue τον Δεκέμβριο, για το οποίο φωτογραφήθηκε με ένα φόρεμα του οίκου Gucci και προκάλεσε αντιδράσεις -τόσο θετικές, όσο και αρνητικές.

Χάρι Στάιλς, Φωτογραφία: Τάιλερ Μίτσελ. Πηγή: Vogue

Χάρι Στάιλς, Φωτογραφία: Τάιλερ Μίτσελ. Πηγή: Vogue

Τότε στη συνέντευξη που συνόδευε την φωτογράφηση του είχε μιλήσει για τους “κανόνες” που ορίζουν τι πρέπει να φοράμε βάσει του φύλου μας, αλλά και για το πώς αυτοί οι κανόνες σιγά σιγά καταρρέουν. “Όταν απομακρυνθείς από την ιδέα ότι ‘υπάρχουν ρούχα για άντρες και υπάρχουν ρούχα για γυναίκες’, όταν αφαιρέσεις κάθε εμπόδιο, προφανώς διευρύνεις το πεδίο, στο οποίο μπορείς να παίζεις” ανέφερε. “Όταν πάω στα μαγαζιά, καμιά φορά βλέπω τα γυναικεία ρούχα και σκέφτομαι ότι είναι υπέροχα. Έτσι είναι με όλα -κάθε φορά που ο ίδιος θέτεις εμπόδια στην ζωή σου, απλά περιορίζεις τον εαυτό σου” κατέληξε ο διάσημος pop star.

Έτσι, εμείς με αφορμή τα γενέθλιά του, συγκεντρώσαμε όλες εκείνες τις φορές που ο Χάρι Στάιλς αψήφησε τα στερεότυπα και έγινε το νέο “πρόσωπο” της gender fluid μόδας.

Αμερικανική Vogue, Δεκέμβριος 2020
Χάρι Στάιλς, Φωτογραφία: Τάιλερ Μίτσελ. Πηγή: Vogue

Χάρι Στάιλς, Φωτογραφία: Τάιλερ Μίτσελ. Πηγή: Vogue

Τον Δεκέμβριο, ο 27χρονος τραγουδιστής και fashion icon Χάρι Στάιλς, έγινε ο πρώτος άνδρας που ποζάρει μόνος του στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue. Εκεί τον είδαμε να φοράει μια δαντελένια τουαλέτα Gucci και ένα μεταξωτό σακάκι, ενώ στην υπόλοιπη φωτογράφιση δια χειρός Τάιλερ Μίτσελ, ο pop star φόρεσε μία βικτωριανή φούστα, καθώς και ένα σκωτσέζικο κιλτ. Μπορεί να προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τους “συντηρητικούς” των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ο ίδιος όμως παρέμεινε πιστός στις επιλογές του και απέδειξε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να τον σταματήσει να είναι ο εαυτός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGucciFest: Online φεστιβάλ κινηματογράφου με Harry Styles, Billie Eilish και Florence Welch από την Gucci12.09.2018

Met Gala 2019

Ακόμα μια πρωτοποριακή εμφάνιση του Χάρι Στάιλς ήταν αυτή στο τελευταίο Met Gala, τον Μάιο του 2019, όπου εμφανίστηκε ντυμένος για ακόμα μια φορά με Gucci και συγκεκριμένα με δημιουργίες του Harris Reed, με το οποίο ο τραγουδιστής συνεργάζεται για τα περισσότερα look του. Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, ο Στάιλς απέδειξε ότι δεν αφήνει τα στερεότυπα να καθορίζουν το στυλ του, φορώντας ψηλοτάκουνα παπούτσια, μία see-through ολόσωμη φόρμα, αλλά και ένα σκουλαρίκι-μαργαριτάρι στο δεξί του αυτί, το οποίο φυσικά έγινε αμέσως “τάση”.

Sony Brit Awards, Φεβρουάριος 2020


Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Χάρι Στάιλς συνέχισε να μας μαγεύει με το ανδρόγυνο στυλ του, με ένα κίτρινο σακάκι από τη γυναικεία συλλογή του Marc Jacobs και ένα ζευγάρι λευκά παπούτσια με τακούνι. Όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος παλαιότερα: «Τι φορούν οι γυναίκες. Τι φορούν οι άντρες. Για μένα δεν αποτελεί θέμα. Αν δω ένα ωραίο πουκάμισο και μου πουν ότι είναι για γυναίκες, δεν θα με κάνει να θέλω να το φορέσω λιγότερο… Νομίζω πως όταν νιώθεις πιο άνετα με τον εαυτό σου, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα».

Φωτογράφιση για το περιοδικό Beauty Papers
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Lambert (@harry_lambert)


Άλλο ένα πολυσηζητημένο εξώφυλλο του Χάρι Στάιλς ήταν αυτό για το περιοδικό Beauty Papers, στο οποίο ο τραγουδιστής φόρεσε ένα πολύ στυλάτο δικτυωτό καλτσόν και παπούτσια Gucci. Στην υπόλοιπη φωτογράφιση, μάλιστα, ο Στάιλς ήταν υπέροχα βαμμένος με προϊόντα Gucci Beauty.

Τα πάντα υπέροχα βαμμένα νύχια του

Εκτός από τα μαργαριτάρια, μία ακόμη μεγάλη αγάπη του Στάιλς είναι τα βαμμένα νύχια, τα οποία συχνά βάφει με πανέμορφα σχέδια, σε όποια απόχρωση μπορεί κανείς να φανταστεί. Μερικά από τα αγαπημένα μας νύχια, τα οποία ο τραγουδιστής έχει τολμήσει μέχρι τώρα, είναι τα κλασικά κόκκινα, τα παστέλ, αλλά και με χαμογελαστές φατσούλες, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τα ανοιχτά ροζ νύχια του που είδαμε στην αρχή του βίντεο κλιπ για το “Watermelon Sugar”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ ταινία «Don’t Worry Darling» με τον Harry Styles σταματάει λόγω κορονοϊού12.09.2018

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b