MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΔΡΑΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 30 προτάσεις για την εβδομάδα 25-31/1

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 25-31 Ιανουαρίου 2021.

Online
Πρόσωπα του ήρωα: Αναγνώσεις. H Λυδία Φωτοπούλου διαβάζει τον/την Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ | ΚΠΙΣΝ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Για το Παιδί

Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος – Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Online

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θέλοντας να συμβάλλει στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, διοργανώνει τη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 18:00 μια online εκδήλωση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και σε όλη την οικογένεια. Την εκδήλωση θα συντονίσουν: Κώστας Θεριανός, Κώστας Στοφόρος. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Σταύρος Ζουμπουλάκης, Γιούλη Χρονοπούλου. Θα ακολουθήσει διαδικτυακός περίπατος στην Πλάκα με αναφορά στα όσα έγιναν στην Αθήνα της Κατοχής, οδηγώντας στη σωτηρία εκατοντάδων Ελλήνων Εβραίων ο οποίος θα τελειώσει στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (ΕΜΕ).

Τετάρτη 27/1 | 18:00
Δωρεάν | Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Πληροφορίες: [email protected], 2103250341
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

«Μικροί καλλιτέχνες εν δράσει» – Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου έχει σχεδιάσει και προτείνει μία ξεχωριστή σειρά ψηφιακών εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 3-10 ετών, με έμπνευση τους ανθρώπους πίσω από σπουδαία έργα τέχνης αλλά και μέσα σε αυτά καθώς και τους ανθρώπους που έδωσαν ζωή στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας. Χωρίς να βγούμε καν απ’ το δωμάτιό μας, ταξιδεύουμε μέσα από την παγκόσμια τέχνη στα έργα πέντε μεγάλων καλλιτεχνών από διάφορες εποχές και διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα: από την Αναγέννηση στον υπερρεαλισμό και από εκεί στην pop art και τη σύγχρονη τέχνη.

25/1 έως 31/1
Διαθέσιμο όλο το 24ωρο
Βρείτε τις γραπτές οδηγίες εδώ.

Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον – Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄Δημοτικού «Λέσχη ανάγνωσης στο ηλεκτρονικό περιβάλλον». Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre, ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Επιλεγμένα βιβλία: «Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα» (Δημήτρης Παναγάκος), «Φαντασία και Μαθηματικά» (Ιωάννης Σταμέλος), «Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα» (Λέλα Στρούτση).

Τετάρτες: 13/1, 20/1 ,27/1, 3/2, 10/2, 17/2
Πέμπτες: 11/2, 18/2, 25/2,  4/3, 11/3, 18/3
‘Ωρα: 17:30
Για προεγγραφή και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις: Webinar για εφήβους – Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει τις Πέμπτες, 14, 21 & 28 Ιανουαρίου και 4, 11 & 18 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-19:30, το webinar για εφήβους «Σεξουαλική Αγωγή και Διαπροσωπικές Σχέσεις: Ευαισθητοποίηση, Ενημέρωση και Ενεργοποίηση Εφήβων. Όλες οι νέες και οι νέοι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά και βιωματικά, μέσα από συζήτηση, εισηγήσεις, καταγραφή ημερολογίου, δημιουργία ιστοριών, κουίζ και κοινή αναζήτηση και παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο. Επίσης, όλες και όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε ομαδική πλατφόρμα συνεργασίας και επικοινωνίας, όπου θα υπάρχει χώρος για να μοιραστούν τις ιστορίες τους, πραγματικές ή φανταστικές. Στην τελευταία συνάντηση, τα υλικά της ομάδας θα εξερευνηθούν θεατρικά μέσω αυτοσχεδιασμών και παιχνιδιών.

Πέμπτη 28/1 | 18:00 – 19:30
Έφηβοι 14-16 ετών | Δωρεάν
Πληροφορίες — Κρατήσεις: [email protected]
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ιστορίες από Τέχνη: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών Online

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει, από τις 9 Ιανουαρίου 2021, τη σειρά εικαστικών, διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά 6-11 ετών, «Ιστορίες από Τέχνη». Ένα ταξίδι στην Τέχνη με αφορμή το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών. Σε κάθε διαδικτυακή συνάντηση τα παιδιά ανακαλύπτουν διαφορετικά έργα, τεχνικές και τρόπους έκφρασης. Στόχος είναι η εξοικείωση τους με έννοιες και μορφικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις εικαστικές τέχνες ώστε να μπορούν να τα ερμηνεύσουν και αργότερα να τα χρησιμοποιήσουν. Τέλος, τα παιδιά θα δημιουργούν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας χρώματα, πολλή φαντασία αλλά και τεχνικές των μεγάλων ζωγράφων. Τέταρτη online συνάντηση: Σάββατο 30/1 στις 17:00 «Δημιουργώ όπως ο Pablo Picasso».

Σάββατο 30/1 | 17:00
Κόστος Συμμετοχής: Συμμετοχή εργαστήριο: 12€
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 2103250341 | Ε: [email protected]
Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Ημερολόγιο ενός Σκύλου: Μία online oπτικοακουστική αφήγηση από τη Violet Louise12.09.2018

«Το έδαφος κάτω από τα πόδια σου»: Διαδικτυακό εργαστήρι για παιδιά 9-11 ετών από την ομάδα Άνασσα

Η ομάδα Άνασσα και η Βορέειος Βιβλιοθήκη διοργανώνουν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, 17:00-18:00, το online εργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά 9-11 ετών «Το έδαφος κάτω από τα πόδια σου». Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται κάτω από τα πόδια μας. Γιατί το έδαφος και τα στρώματα του είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή στη γη; Ερευνούμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτός ο θαυμαστός υπόγειος κόσμος και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Τι μπορούμε να αλλάξουμε για να το προστατεύσουμε;

Σάββατο 30/1 | 17:00
Δωρεάν | Δηλώσεις συμμετοχής: 210 6147181
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Θεοχαράκη Online

Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά, του Ιδρύματος Θεοχαράκη συνεχίζονται και τον μήνα Ιανουάριο. Τα Σάββατα 23, 30 Ιανουαρίου 6, 13, 20, 27 Φεβρουαρίου 6, 20 Μαρτίου 2021, 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο για εφήβους «Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate): Ρητορικές αντιπαραθέσεις». Τις Κυριακές 24, 31 Ιανουαρίου, 7, 14, 21, 28 Φεβρουαρίου 2021, 11:00-12:00, το πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών & γονείς «Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μια έκθεση».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Online Εργαστήρια Σαββατοκύριακου – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το πρώτο online εργαστήριο Σαββατοκύριακου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης επαναλαμβάνεται την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, 11:00-13:00, όπου παιδιά 4-6 ετών, ανακαλύπτουν τα γεωμετρικά σχήματα στα ειδώλια του Μουσείου. Υλικά: Λευκά χαρτιά Α4, 1-2 σελίδες από εφημερίδα ή μια σακούλα χάρτινη από μανάβη ή πολύχρωμα φύλλα Α4, μολύβι, μαρκαδούροι ή λαδοπαστέλ, ψαλίδι και κόλλα stick (ή ρευστή). Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) – Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος).

Κυριακή 31/1 | 11:00 – 13:00
Εισιτήρια στο viva.gr: 8 ευρώ (γονέας και παιδί).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Το Μαγικό Τετράδιο: Αφηγήσεις για παιδιά»

Η ηθοποιός Ελένη Δαφνή ανοίγει το τετράδιο των παραμυθιών και μας ταξιδεύει στην Κίνα…, στο πλαίσιο του κύκλου διαδικτυακών εκδηλώσεων «Το Μαγικό Τετράδιο: Αφηγήσεις για παιδιά», την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00 μ.μ. Η Ελένη Δαφνή αφηγείται συνοδεία μουσικής το «Λουλούδι της Ειλικρίνειας» και μαζί της κάνουμε μια ξεχωριστή δραστηριότητα. Το «Λουλούδι της Ειλικρίνειας» είναι ένα παραμύθι για την δύναμη της αλήθειας! Για να την ανακαλύψουμε θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα υλικά: Μισό τσόφλι από αυγό, ένα κεσεδάκι από γιαούρτι, βαμβάκι, λίγο χώμα, ένα λεμόνι και λίγη φακή.

Κυριακή 31/1 | 12:00 μ.μ.
Για παιδιά Δημοτικού
Δωρεάν | Κρατήσεις εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Νέλσον Μαντέλα: Οι πιο αξέχαστες συνεντεύξεις του Λάρι Κινγκ12.09.2018

Βιβλίο

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης: Online παρουσίαση του βιβλίου «21+1 για το 1821»

Τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος μας προσκαλούν, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, στις 19:30, στη διαδικτυακή παρουσίαση του συλλογικού έργου «21+1 για το 1821, Οι συγγραφείς γράφουν, οι καλλιτέχνες εικονογραφούν», που επιμελήθηκαν η Μαρίζα Ντεκάστρο και η Ελένη Σβορώνου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Θάνος Βερέμης, Ελένη Χοντολίδου,  Μαρίζα Ντεκάστρο και Ελένη Σβορώνου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι συγγραφείς: Άννα Κοντολέων, Λιλή Λαμπρέλλη, Θοδωρής Παπαϊωάννου και Κωνσταντίνος Πατσαρός.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 | 19:30
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

Λέσχη Ανάγνωσης ΚΠΙΣΝ: «Το Στρίψιμο της Βίδας» Online

Τον Ιανουάριο η Λέσχη Ανάγνωσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με συντονιστή τον συγγραφέα Πάνο Τσίρο, συνεχίζεται. Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, οι βιβλιόφιλοι δίνουν εκ νέου ραντεβού για να συζητήσουν το βιβλίο του Χένρυ Τζέημς, «Το στρίψιμο της βίδας». Όλα αρχίζουν παραμονή Χριστουγέννων με την ανάγνωση ενός χειρογράφου που αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την αγωνιώδη ιστορία μιας γκουβερνάντας, η οποία προσπαθεί να σώσει δύο ορφανά παιδιά, τη Φλώρα και τον Μάιλς, από τα φαντάσματα των παλιών υπηρετών, που στοιχειώνουν την απομονωμένη τους έπαυλη στην αγγλική ύπαιθρο.

Δευτέρα 25/1 | 18:30
Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Public: Διαδικτυακή συζήτηση με τους Μαρία Ευθυμίου και Μάκη Προβατά Online

Η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου και ο Μάκης Προβατάς με αφορμή το βιβλίο τους «Ρίζες και θεμέλια. Οδόσημα της Ιστορίας του Ελληνισμού» (εκδόσεις Πατάκη) συζητούν με τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη, πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητή Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή Σύγχρονη Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 στις 19:00. Την εκδήλωση θα έχουμε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog.

Τρίτη 26/1 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

Πρόσωπα του ήρωα: Αναγνώσεις. H Λυδία Φωτοπούλου διαβάζει τον/την Ορλάντο της Βιρτζίνια Γουλφ | ΚΠΙΣΝ Online

Ο δεύτερος κύκλος των Αναγνώσεων, της διαδικτυακής ηχητικής σειράς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αφιερωμένος σε εμβληματικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ηθοποιών  και υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζεται την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, με την ανάγνωση του αριστουργήματος της Βιρτζίνιας Γουλφ «Ορλάντο» από τη Λήδια Φωτοπούλου.

Τετάρτη 27/1 | 19:00
Δωρεάν
Ακούστε την ανάγωνση εδώ.

«Δυστοπία ή πραγματικότητα;»: Διαδικτυακή συζήτηση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο Online

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, στη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Δυστοπία ή πραγματικότητα;» με αφορμή τα εμβληματικά αριστουργήματα του ιδιοφυούς Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων» και «1984» που παραμένουν μέχρι σήμερα ανατριχιαστικά επίκαιρα. Θα μιλήσουν  ο συγγραφέας και διευθυντής της Book Press Κώστας Β. Κατσουλάρης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανταζόπουλος και η συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια των βιβλίων Κατερίνα Σχινά.

Πέμπτη 28/1 | 19:00
Δωρεάν
Μέσω της πλατφόρμας zoom.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Public: Διαδικτυακή Συζήτηση με τον Ken Follet για το «Και Εγένετο Εσπέρα και Εγένετο Πρωί» Online

Πριν από τριάντα χρόνια, ο Ken Follett έγραψε το πιο δημοφιλές μυθιστόρημά του, «Οι Στυλοβάτες της Γης». Τώρα, το καθηλωτικό «Καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωί» (εκδόσεις Bell) παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα επικό ταξίδι στο παρελθόν, γεμάτο φιλοδοξία και αντιζηλία, θάνατο και γέννηση, αγάπη και μίσος, που τελειώνει εκεί που «Οι Στυλοβάτες της Γης» αρχίζουν. Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 19.00 μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog.  ο Ken Follet συνομιλεί με τη δημοσιογράφο  Κυριακή Μπεϊόγλου για το νέο του βιβλίο.

Πέμπτη 28/1 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

Rembrandt and the Cat: Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δαββέτα «Άντρες χωρίς Άντρες»

Η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrand and the Cat διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, την online παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δαβέττα, «Άντρες Χωρίς Άντρες» (εκδόσεις Πατάκη). Στο έβδομο κατά σειρά πεζογραφικό βιβλίο του διατρέχει την μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας, από τα σκοτεινά χρόνια του Εμφυλίου και τα σκληρά χρόνια που τον ακολούθησαν, την περίοδο της Χούντας και της Μεταπολίτευσης για να φτάσει μέχρι την κρίση του 2010.

Παρασκευή 29/1 | 19:00
Δωρεάν | Κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Θεατρικό Αναλόγιο – ΚΠΠΚΜ Online

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει, στο πλαίσιο των online δράσεων του, μέσω live streaming, δύο θεατρικά αναλόγια (σκηνοθετημένες αναγνώσεις). Την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, στις 21:00, σειρά έχει το θεατρικό αναλόγιο «Ιστορίες της Καραντίνας». Πρόκειται για λογοτεχνικά κείμενα, που στην πλειοψηφία τους, γράφτηκαν κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας και κάποια από αυτά κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα και Μαριάνας Αλεξανδρή. Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στις 21:00, ο «Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» και θα διαβάσει δύο από τα αριστουργήματα του Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων. Τα διηγήματα «Έρως Ήρως» και «Το Μοιρολόγι της Φώκιας».

Τετάρτη 27/1 και Παρασκευή 29/1 στις 21:00
Κυριακή 31/1 στις 21:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σεμινάρια

«Δημιουργώντας το δικό μου narrative workbook για την τάξη μου»: Webinars για εκπαιδευτικούς – Ίδρυμα Ωνάση Φώτο: Πηνελόπη Γερασίμου

Το Ίδρυμα Ωνάση διοργανώνει τις Τρίτες 12, 19, 26 Ιανουαρίου και 2, 9, 16 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-19:30, τη σειρά online εργαστηρίων «Δημιουργώντας το δικό μου narrative workbook για την τάξη μου: Η αφήγηση ως εργαλείο δημιουργικότητας», για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός να ενεργοποιήσει τους μαθητές, προκειμένου να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο τη γνώση; Μέσα από διαφορετικούς δρόμους αφήγησης, οι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας δημιουργούν ένα ατομικό workbook, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν ως εργαλείο στην καθημερινή τους εργασία. Η δημιουργική γραφή, το storytelling και το fan fiction είναι μόνο κάποιοι από τους τρόπους προσέγγισης επιλεγμένων θεμάτων της διδακτέας ύλης.

Τρίτη 26/1 | 18:00 – 19:30
Κόστος: 6€
Πληροφορίες – κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερα εδώ.

Εικαστικό Κέντημα: Online εργαστήρι του ΚΠΙΣΝ Online

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, το online εργαστήριο για ενήλικες «Εικαστικό Κέντημα. Σπουδαίες Προσωπικότητες: Επιστήμη». Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχων να μυηθεί στον κόσμο του κεντήματος και να ολοκληρώσει το δικό του κέντημα με μια ιστορική φιγούρα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το κέντημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να κεντήσουν κάτι νέο. Στο εργαστήριο του Ιανουαρίου θα εμπνευστούμε από μία προσωπικότητα της επιστήμης, τη Μαρί Κιουρί.

Τετάρτη 27/1 | 19:00
Δωρεάν | Εγγραφές εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην ηχώ του Laurel Canyon: Ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για τον Ήχο της Καλιφόρνιας12.09.2018

«COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού»: Webinar από το «Άλμα Ζωής» Online

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, 4μμ – 6μμ, διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «COVID-19: Εμβολιασμός & Καρκίνος Μαστού». Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από ειδικούς ιατρούς και επιστήμονες σε θέματα σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τον εμβολιασμό των γυναικών με καρκίνο μαστού, όλα τα νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 καθώς και τα ηθικά θέματα που ενδέχεται να προκύπτουν σε σχέση με αυτόν.

Πέμπτη 29/1 | 16:00-18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη Online

Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, για ενήλικες, του Ιδρύματος Θεοχαράκη συνεχίζονται και τον μήνα Ιανουάριο. Τις Δευτέρες 11 και 18 Ιανουαρίου, 18:00-19:30, ολοκληρώνεται το online εργαστήριο «Origami». Τις Δευτέρες 18 και 25 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00-20:30 ολοκληρώνεται το online σεμινάριο «Έρωτας & Επανάσταση στην Όπερα». Τις Τρίτες 19, 26 Ιανουαρίου 2021, 19:00-21:00, ολοκληρώνεται το online σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Παρακολουθήστε τις Πέμπτες 21, 28 Ιανουαρίου 2021 και 4,11,18 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-20:00, το webinar «Συναισθηματική Νοημοσύνη, E.Q.». Τέλος, παρακολουθήστε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, στις 20:00, τη νέα εκπαιδευτική δράση για ενήλικες «Λόγω τέχνης». Η τέχνη ως ψυχική και πνευματική τόνωση».

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαλέξεις

«Κατανοώντας της σεξουαλική παρενόχληση» – ΕΛΙΑΜΕΠ Online

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, στις 16:00, την online συζήτηση «Κατανοώντας τη σεξουαλική παρενόχληση». Ομιλήτριες: Δήμητρα Κογκίδου, Kαθηγήτρια & Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Καλλιόπη, Λυκοβαρδή, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Μάττα Σαμίου, Υπεύθυνη Θεμάτων Ισότητας Φύλων, ActionAid Hellas, Μαριάννα Σκυλακάκη, Εκδότρια & Aρχισυντάκτρια, αθηΝΕΑ. Συντονισμός: Ντία Αναγνώστου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο/ Κύρια Ερευνήτρια, ΕΛΙΑΜΕΠ.

Τρίτη 26/1 | 16:00
Δωρεάν
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Ελ Γκρέκο: Από την Κρήτη στην Οικουμένη» – Rembrandt and the Cat

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and The Cat διοργανώνεται η online διάλεξη «Ελ Γκρέκο: από την Κρήτη στην Οικουμένη». Στην εκδήλωση προσεγγίζεται το έργο μιας από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών, του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, μέσα από τη συναρπαστική αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου.

Τρίτη 26/1 | 19:00
Συμμετοχή 7€
Κρατήσεις: [email protected]
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Από το cult στο κλασικό: Online διαλέξεις της Ελληνομαερικανικής Ένωσης με τον Αβραάμ Κάουα Online

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει τον κύκλο διαλέξεων «Από το cult στο κλασικό: Η επιστροφή του pop culture» του συγγραφέα, μεταφραστή και θεωρητικό του πολιτισμού Αβραάμ Κάουα. Ο  κύκλος περιλαμβάνει 6  διαλέξεις και πραγματοποιείται online κάθε Τετάρτη, 27/1-3/3/2021, 19:00-21:00. Λατρεμένο όσο και κατακριτέο, το pop culture ακροβατεί πάντα μεταξύ αποδοχής και περιθωρίου. Στο σινεμά, στα κόμικς και στην τηλεόραση, δείγματά του γίνονται αρχικά αποδεκτά μόνο από «μυημένες» μειονότητες για να καταλήξουν εκφράσεις του mainstream και του κατεστημένου -αλλά και να κατακριθούν ξανά. Σε αυτή τη διαδρομή τους, τέτοια δείγματα γίνονται διαχρονικά και ερμηνεύονται με απροσδόκητους, αποκαλυπτικούς τρόπους.

Τετάρτη 27/1 | 19:00-21:00
Μέσω zoom
Πακέτο διαλέξεων: 40€ | Μεμονωμένη διάλεξη: 8€
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Θοδωρής Βουτσικάκης σε μια live stream συναυλία από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

«Περιμένοντας το Restart: Τι Μας Έμαθε ο Κορωνοϊός;»: Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Με το βλέμμα όλων στραμμένο στους εμβολιασμούς που έχουν ήδη ξεκινήσει στον Δυτικό κόσμο, οι «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), πραγματοποιούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 18:30 την πρώτη τους διαδικτυακή συνάντηση για το 2021 με θέμα: «Περιμένοντας το Restart: Τι Μας Έμαθε ο Κορωνοϊός;». Συμμετέχουν: Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Σταυρούλα Τσινόρεμα και Αντώνης Χατζημωϋσής. Στη διάρκεια της συζήτησης θα προβληθεί επίσης μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη με τον γνωστό συγγραφέα βιβλίων Επιστημονικής Φαντασίας, Ted Chiang.

Τετάρτη 27/1 | 18:30
Δωρεάν | Εγγραφές εδώ.
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

Culture Seeds 2021 – Ίδρυμα Ωνάση Online

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Εθνική Τράπεζα διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, από τις 17:00, μια online ημερίδα καθοδήγησης, γνωριμίας με το κοινό και δικτύωσης για τις ομάδες που συμμετείχαν στον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Το «Culture Seeds» αποτελεί μια διαρκή συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας, που έχει στόχο να ενισχύσει τις επιχειρήσεις, τις κοινότητες και τις αλυσίδες αξίας που παράγουν υψηλής ποιότητας πολιτιστικά αγαθά σε τοπικό επίπεδο για ένα διεθνές κοινό.

Πέμπτη 28/1 | 17:00
Δωρεάν | Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

8η «Νύχτα Ιδεών» – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Online

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί στην «Νύχτα Ιδεών» και στην ξεχωριστή βραδιά που θα πραγματοποιηθεί, διαδικτυακά, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στις 18:00, γύρω από τη θεματική «Πλησίον». Η εκδήλωση θα προβληθεί στο στο www.ifg.gr και στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Την βραδιά συντονίζει και παρουσιάζει ο συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού και δημοσιογράφος, Γιώργος Αρχιμανδρίτης. Δίνουμε ραντεβού για να ακούσουμε αυτούς και αυτές που συμβάλλουν στην πρόοδο των ιδεών, και για να μοιραστούμε, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, προσωπικές μαρτυρίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πέμπτη 28/1 | 18:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

«Οι Συναντήσεις τις Πέμπτης» – Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και ο «Φωτογραφικός Κύκλος» παρουσιάζουν τις «Συναντήσεις της Πέμπτης», online και για τον Ιανουάριο του 2021. Στις «Συναντήσεις», ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους-μέλη του «Φωτογραφικού Κύκλου», αναλύει το  καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του και τις σκέψεις του. Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, αφιέρωμα στους Δέσποινα Πιλάτη και Στέργιο Παπαδάκη.

Πέμπτη 28/1 | 19:00
Δωρεάν | Δήλωση συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πανδημία. Ψυχολογικές Διακυμάνσεις και η Δύναμη του Αυτοπροσδιορισμού

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence» (ΕΚΠΑΚ), μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του COVID-19. Παρακολουθήστε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00, μέσω live streaming, την online διάλεξη «Πανδημία: Ψυχολογικές διακυμάνσεις και η δύναμη του αυτοπροσδιορισμού».

Πέμπτη 28/1 | 19:00
Δωρεάν
Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσα διεκδικεί το ΣΕΗ για τα live streaming12.09.2018

Ίδρυμα Θεοχαράκη: Online Διαλέξεις  – Εβδομάδα 25-31/1

Οι κύκλοι των online διαλέξεων του Ιδρύματος Θεοχαράκη ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2021 και θα πραγματοποιηθούν, live streaming, μέσω zoom. 12, 19, 26 Ιανουαρίου 2021, 20:00 – 22:00, παρακολουθήστε τη διάλεξη του Τάκη Θεοδωρόπουλου «Το γένος των γυναικών: Ελένη, Μήδεια, Κλυταιμνήστρα, Φαίδρα, Ηλέκτρα, Αντιγόνη». 13, 20, 27 Ιανουαρίου 2021, 18:00-20:00, τη διάλεξη του Στέλιου Ράμφου «Προϊστορία και ιστορία της Παλιγγενεσίας (A’ μέρος)». 13, 20, 27 Ιανουαρίου 2021, 18:00-20:00, παρακολουθήστε τη διάλεξη του Ματθαίου Γιωσαφάτ «Ο γάμος και τα προβλήματά του». 19, 26 Ιανουαρίου 2021 και 2,9 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-20:00 παρακολουθήστε τη διάλεξη του Γιώργου Κοντογιώργη «1821-2021: Δύο αιώνες αποδόμησης του οικουμενικού ελληνισμού».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b