MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Επτά νέες συνήθειες στην καθημερινότητά μας που ανέδειξε η πανδημία

Το 2021 αναμένεται να αναδυθούν επτά τάσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν αισθητά το επιχειρείν, τη συμπεριφορά των καταναλωτών και την κοινωνία. Πηγή: Reporter.gr

Monopoli Team

Καθώς η πανδημία επαναπροσδιορίζει τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας, η ανθρώπινη ευφυΐα πυροδοτεί ένα κύμα καινοτομίας, που θα αποτελέσει τη βάση για τις επόμενες δεκαετίες. Το 2021 αναμένεται να αναδυθούν επτά τάσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν αισθητά το επιχειρείν, τη συμπεριφορά των καταναλωτών και την κοινωνία.

Αυτό διαπιστώνει η μελέτη “Fjord Trends 2021” της Accenture Interactive, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν νέο έδαφος, καθώς υιοθετούν νέες στρατηγικές, υπηρεσίες και εμπειρίες με στόχο να καλύψουν τις εξελισσόμενες ανθρώπινες ανάγκες.

Νέες προτεραιότητες

Η πανδημία έφερε σαφήνεια και εκπλήξεις παράλληλα με το χάος που δημιούργησε. Επίσης, η πανδημία υπογράμμισε το τι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους, ενίσχυσε το πνεύμα συλλογικότητας και ανέδειξε την λογική της καινοτομίας «από το σπίτι»”, σχολιάζουν οι αναλυτές.

1.Ο τρόπος που καταναλώνουμε

Η πρώτη από τις επτά τάσεις συνδέεται με αυτό, που οι αναλυτές ονομάζουν “Συλλογική μετατόπιση” (Collective displacement). Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε, ψωνίζουμε, μαθαίνουμε, κοινωνικοποιούμαστε, συμπεριφερόμαστε και φροντίζουμε την υγεία μας έχει αλλάξει για πολλούς από εμάς και τα brands πρέπει να αναζητήσουν νέους τρόπους και να προσφέρουν νέες εμπειρίες προκειμένου να αλληλοεπιδρούν με τους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑInternet of Foods: Ένα gadget που ελέγχει την ποιότητα των τροφίμων12.09.2018

2.Do-it-yourself

Η δεύτερη τάση έχει να κάνει με την “Καινοτομία του κάν’ το μόνος σου” (Do-it-yourself innovation). Η τεχνολογία διαδραματίζει πλέον νέο ρόλο, αποτελώντας αρωγό της εφευρετικότητας των ανθρώπων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δημιουργικότητα των ανθρώπων να αποκτά άλλη διάσταση.

Από απλούς ανθρώπους, μέχρι προσωπικούς γυμναστές ή και πολιτικούς, που επανεξετάζουν τη χρήση πλατφορμών, όπως τα κοινωνικά δίκτυα και τα βιντεοπαιχνίδια, προκειμένου να μοιράζονται σημαντικά μηνύματα με τους υπόλοιπους. Όλοι θέλουν καλύτερες λύσεις, αλλά η εποχή στην οποία ένα brand αναμενόταν να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη λύση μεταβαίνει σε μία εποχή, όπου τα brands δημιουργούν τις προϋποθέσεις για προσωπική καινοτομία”, αναφέρει η μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα στο Reporter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο Τατόϊ του μέλλοντος12.09.2018

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b