MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO STORIES

Όλα τα Όμορφα Άλογα της Ισαμπέλ Μουνιόθ

10 φωτογραφίες καθαρόαιμων ισπανικών αλόγων της τρομερής Ισπανίδας φωτογράφου Ισαμπέλ Μουνιόθ.

Αγγελική Βασιλάκου | 18.01.2021

Στην κινέζικη μυθολογία, το άλογο οδηγούσε θρυλικούς αυτοκράτορες στα πέρατα της Δύσης. Τα ουράνια άλογα της Κίνας ήτανε μυθικά: Οι χαίτες τους έφταναν μέχρι τα γόνατά τους. Οι ουρές τους σκούπιζαν το έδαφος. Όταν ο ήλιος μεσουρανούσε, εκείνα ίδρωναν αίμα…

Στην Iβηρική Xερσόνησο, τον XVI αιώνα ο βασιλιάς Φίλιππος ο ΙΙ ανέλαβε ο ίδιος, προσωπικά τη δημιουργία ξεχωριστών γενιών αλόγων, και το 1912 δημιουργήθηκε το πρώτο τους «γενεαλογικό δέντρο». Τώρα, η φωτογράφος Ισαμπέλ Μουνιόθ έρχεται να αποτυπώσει με το φακό της αυτά τα μοναδικά άλογα…

1.

O Rango, και η αμαζόνα Σονσόλες Ρολντάν του Ιππικού Ομίλου Λας Καδένας (Μαδρίτη), ενωμένοι σε μια χειρονομία που συμβολίζει τη συμβίωση μεταξύ αλόγου και αναβάτη, μια σχέση ακόμη πιο εύκολη όταν πρόκειται για το Ισπανικό Ζινέτ, άλογο που συνδυάζει πνεύμα, περήφανο περπάτημα και τροχασμό με μεγάλο θάρρος και υπακοή.

2.

Δυο πουλάρια γεννημένα το 2020 στους στάβλους Αρογιομόντε (Άβιλα), όπου ο Φιντέλ Σάεθ και η οικογένειά του εκτρέφουν άλογα περίφημα για τη φλόγα και την εξυπνάδα τους, την καλοσύνη και τον καλόβολο χαρακτήρα αλλά και τη χάρη.

3.

Vendedor, ο Λορένθο Ορτίθ δηλώνει περήφανος για αυτό το πουλάρι 4 ετών που μεγαλώνει στη Μαδρίτη. Καστανόχρυσο με ανοιχτόχρωμη χαίτη που θυμίζει άνοιγμα φτερών περιστεριού, το άλογο αυτό είναι μοναδικό.

4.

Λένε ότι το ισπανικό καθαρόαιμο είναι το πιο κατάλληλο άλογο για ένα βασιλιά τη μέρα του θριάμβου του. Δε μένει λοιπόν παρά να αποθανατιστεί σ’ ένα παλάτι (το πιο κοινό άλογο ράτσας σε μια βασιλική αίθουσα), στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα (Κάντιθ).

5.

Πλούσια χαίτη, μακριά και μεταξένια… Ungido, ένα πουλάρι στο χρώμα της πέρλας του Ομίλου Λας Καδένας, χαρακτηριστικό δείγμα ομορφιάς και κομψότητας των καθαρόαιμων ισπανικών αλόγων.

6.

Triunfo, το ασπροπόδαρο άλογο από αφρούς, κάλπαζε μέχρι τη θάλασσα. Με καρδιά ηχούν, αντηχούν, αντηχούν της Ισπανίας τα χώματα μέσα στις οπλές…, έγραψε ο ποιητής Ραφαέλ Αλμπέρτι, για τον Θρίαμβο, γιατί αυτό είναι το όνομά του. Το περήφανο άτι είναι μαθημένο να σκίζει τα κύματα της παραλίας του Κάντιθ.

7.

Ungido, αυτό το καθαρό βλέμμα χαρακτηρίζει όλα τα ισπανικά καθαρόαιμα άλογα. Μακρύς τοξοτός λαιμός, πλούσια χαίτη και ενεργητική κίνηση για το πιο ευγενικό, το ομορφότερο και το πιο αφοσιωμένο στον άνθρωπο άλογο. Στον Ιππικό Όμιλο Λας Καδένας, Η Ποίηση Επιστρέφει στους Δρόμους της Μαδρίτης.

8.

Καλπάζοντας στο τελευταίο φως που έσβηνε ένα από τα επιβλητικότερα άλογα του ιπποφορβείου Cartuja-Hierro στο Bocado κυμάτιζε την ουρά του. Τα καρτουχάνος είναι καθαρόαιμα άτια που εκτρέφανε από τον XV αιώνα οι καλόγεροι στην Ανδαλουσία, και συγκεκριμένα, στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα.

9.

Το πουλάρι Yute ποζάρει στον αέρα οδηγημένο από τους αναβάτες του Άλβαρο Ντομέκ (δεξιά) και Χοσέ Γκουτιέρεθ στη Βασιλική Σχολής Ιππικής Τέχνης. Θυμίζει ουράνιο άλογο, έτσι δεν είναι; Ή δείγμα του Πώς Χορεύουν τα Άλογα στην Ανδαλουσία.

10.

Χρυσογκρίζα φοράδα με απίστευτη χαίτη, νευρώδες κεφάλι με πλατύ μέτωπο και βλέμμα που πραγματικά σκοτώνει…

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b