MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θετικοί στον κορονοϊό δύο γορίλες στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο

Δύο γορίλες στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, αποτελώντας την πρώτη περίπτωση όντων που προσβάλλονται από τον ιό ενώ βρίσκονται σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Monopoli Team

Δύο από τους γορίλες, που ζουν στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά από εξέταση στην οποία επιβλήθηκαν καθώς αρρώστησαν, ενώ ένας τρίτος γορίλας φαίνεται να είναι επίσης συμπτωματικός, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Gavin Newsom.

Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου, Lisa Peterson, αναφέρει πως υπάρχει φόβος να έχουν προσβληθεί από τον ιό οκτώ, συνολικά, γορίλες που ζουν μαζί και έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNew York Times: H Άνδρος ανάμεσα στους 52 προορισμούς που θα λατρέψουμε το 202112.09.2018

Για την ώρα πραγματοποιούνται σχετικές έρευνες με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο ιός μεταδόθηκε μεταξύ ζώων ή από άνθρωπο στους γορίλες, καθώς εντοπίστηκε ένα ασυμπτωματικό μέλος μεταξύ του προσωπικού του ζωολογικού κήπου, το οποίο αργότερα εξετάστηκε και βρέθηκε θετικό, παρά το γεγονός ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κοροναϊού για την προστασία τόσο των ανθρώπων, όσο και των ζώων.

Σύμφωνα με τη WWF, οι γορίλες μπορούν εύκολα να προσβληθούν από ασθένειες στο αναπνευστικό σύστημα, που συνήθως συναντώνται σε ανθρώπινους οργανισμούς και πως ακόμα κι από ένα απλό κρυολόγημα, ένας γορίλας μπορεί να κινδυνεύσει!

«Προς το παρόν, οι γορίλες έχουν απλώς βήχα και συμφόρηση», αναφέρει η Peterson, «ελπίζουμε για πλήρη ανάρρωση». Και πρόσθεσε: «Εδώ και περίπου έναν χρόνο, η ομάδα του ζωολογικού κήπου εργάζεται ακούραστα με σκοπό την προστασία της άγριας ζωής από αυτόν τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό». 

Πηγή: news.sky.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαρίσι: Δίνεται το «πράσινο φως» για την αναμόρφωση της Champs-Élysées σε έναν «εντυπωσιακό κήπο»12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b