MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 11 προτάσεις με ταινίες, εκθέσεις, φεστιβάλ για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2020.

Online
Αριστούλα Ζαχαρίου

Σινεμά

«Το Μυστικό του Αϊ Βασίλη»: Προβολή ταινίας μικρού μήκους από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Με ένα διαφορετικό τρόπο θα γιορτάσει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού την φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς, αποκαλύπτοντας σε μικρούς και μεγάλους… «Το μυστικό του Αϊ Βασίλη». Από τις 9 το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.dpapxol.gov.gr/) και στην σελίδα του Δήμου στο Facebook, θα προβάλλεται online η μικρού μήκους ταινία «Το μυστικό του Αϊ Βασίλη». Η Στεφανία, ο Χρήστος, η νευρική θεία Θέκλα και ο Άγιος Βασίλης θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια ατμοσφαιρική ταινία με βασικούς πρωταγωνιστές τις μαριονέτες, οι οποίες βρίσκουν φωνή μέσα από τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Σοφία  Καψαμπέλη, Φρύνη Αρβανίτη και Αλέξη Σταυράκη.

Πέμπτη 31/12 | 09:00 π.μ.
Διαθέσιμη όλο το 24ώρο
Δωρεάν

Δείτε την ταινία εδώ.

Χριστουγεννιάτικες online προβολές της Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου

Η Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου παρουσιάζει σε διαδικτυακές προβολές τέσσερις ποιοτικές χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές ταινίες για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με μειωμένο εισιτήριο 3,5 ευρώ. Οι ταινίες: «Μια ιστορία για τον Άη Βασίλη»,  «Το αλογάκι της Γουίνκι», «Μέσα στη Χριστουγεννιάτικη Νύχτα» και «Χριστούγεννα της Λουτσία».

Πέμπτη 31/12
Ενοικίαση: 3.50€
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Εορταστικό πρόγραμμα με online streaming ποροβλές

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζει τις επιτυχημένες προβολές  της στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr, και προτείνει για τις γιορτές ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα. Οι θεατές, από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, και με εισιτήριο 3 ευρώ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online δύο αφιερώματα: Επιλογές από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης: τους «Απάχηδες των Αθηνών» (1930) και, μαζί, ως δώρο, τις «Περιπέτειες του Βιλλάρ». Και οι δύο αυτές ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλους χωρίς geo-blocking. Σινεφίλ επιλογές από το σύγχρονο κινηματογράφο:  έξι ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες, σε συνεργασία με την Weirdwave. Πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας από το 1978 έως το 2017, που ξεχωρίζουν θεματικά και αισθητικά, μας έρχονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Κάνες, Βενετία, Βερολίνο, Τορόντο, Λοκάρνο) και κάποιες έχουν σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους όπως όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Δείτε τις ταινίες αναλυτικά εδώ.

Πέμπτη 31/12
Διαθέσιμο όλο το 24ώρο

Εισιτήριο: 3€
Για αγορά εισιτηρίου και προβολή ταινιών δείτε εδώ.

Νύχτες Πρεμιέρας: Δωρεάν online προβολές επτά ταινιών μικρού μήκους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σάς προσκαλεί σε μια εορταστική κινηματογραφική βόλτα στην Αθήνα με την online προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους που είχαν αναδειχθεί από το Athens Film Lab, από την ασφάλεια του σπιτιού σας, 21-31 Δεκεμβρίου 2020, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ (online.aiff.gr). Οι καθιερωμένοι/-ες πλέον δημιουργοί Ζακλίν Λέντζου, Ευθύμης Kosemund Σανίδης, Νίκος Πάστρας, Νατάσσα Ξύδη, Σύνη Παππά, Αριστοτέλης Μαραγκός και Ορφέας Περετζής μάς χαρίζουν την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά τους πάνω στην Αθήνα και μαζί μια ευκαιρία να δούμε την πόλη μέσα από τη νέα μας -προσωρινή- πραγματικότητα της καραντίνας και να την αγαπήσουμε ξανά.

Πέμπτη 31/12
Διαθέσιμες έως 31 Δεκεμβρίου 2020

Δωρεάν
Δείτε τις ταινίες εδώ.

Φεστιβάλ

3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το 3ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τίτλο «Η μουσική του λόγου», έρχεται από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν, online, πέντε ταινίες μικρού μήκους που συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου μέσα από νέες αναγνώσεις μουσικών έργων. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr, και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr. Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, στις 21:30, πρεμιέρα για τις «Μουσικές καλημέρΕΛΣ» των Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Δημήτρη Δημόπουλου, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ασθενίδη.

Πέμπτη 31/12
Δαιθέσιμο έως τις 30/1
Δωρεάν
Δείτε το βίντεο εδώ.

Εκθέσεις

«Οπτικοπιοώντας την ανθρωπότητα» – Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού

Γεώργιος Βακιρτζής – Η Σχολή των Αθηνών Νο 2, 1974

Το πρώτο επίσημο «παρών» του δηλώνει το Δίκτυο Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την ψηφιακή έκθεση «Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα» που είναι πλέον διαθέσιμη στην πλατφόρμα res.momus.gr. Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 100 έργα τέχνης 62 καλλιτεχνών από τις συλλογές των φορέων που συμμετέχουν στο Δίκτυο (Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

Πέμπτη 31/12
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης» που μόλις ολοκληρώθηκε, αναδεικνύει τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους μουσειακούς του χώρους και στο διαδίκτυο και δημιουργεί έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Ο νέος ιστοχώρος www.theacropolismuseum.gr παρουσιάζει το Μουσείο και τους εκθεσιακούς του χώρους, δίνει πληροφορίες για την επίσκεψη, τις περιοδικές εκθέσεις, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις σχολικές και οικογενειακές δραστηριότητες, την έρευνα, τη συντήρηση, τις νέες τεχνολογίες. Παράλληλα παρουσιάζει το σύνολο των εκθεμάτων του καθιστώντας τα προσβάσιμα στην παγκόσμια κοινότητα. Για τους μικρούς φίλους του Μουσείου δημιουργήθηκε μία ειδική ιστοσελίδα, το www.acropolismuseumkids.gr, η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τα προσκαλεί να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου διασκεδάζοντας. Ευφάνταστα παιχνίδια, ευχάριστα βίντεο και μία σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες τα παρακινούν να σκεφτούν, να ανακαλύψουν, να παίξουν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν.

Πέμπτη 31/12
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Το βλέμμα μου και η πόλη» – Αιμιλία Μπουρίτη και Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+Εργασία

Μια άλλη ματιά στη δική τους πόλη, τον Ασπρόπυργο, καταθέτουν 19 καλλιτέχνες, στη διαδικτυακή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Το βλέμμα μου και η πόλη», που οργανώνουν η  Αιμιλία Μπουρίτη με την Καλλιτεχνική πλατφόρμα Συν+Εργασία, στο πλαίσιο της ενότητας «Γιορτή στην Κοινότητα», του Διεθνούς προγράμματος Αμολή.  Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 23 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 20:00) ως τις 23 Ιανουαρίου 2021. Περιηγηθείτε στην έκθεση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα: https://www.facebook.com/synergasiaorg, https://synergasia.wixsite.com/synergasia, http://www.emiliabouriti.com/ . Καλλιτέχνες: Νίκος Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Βερούτης, Παναγιώτης Βρούβας, Θόδωρος Γεωρνταµιλής, Θεανώ Καµπόλη -Κουράση, Χριστόφορος Κώνστας @Xsquare DesignLab , Θρασύβουλος Λιάκος, Σοφία Μαυρίδη, Μαρία Μηλιώνη, Δήµητρα Μουλντή, Δαυίδ Μπάκας, Αιµιλία Μπουρίτη, Δηµήτρης Μπουρίτσας, Ευφροσύνη Νερούτσου, Κωνσταντίνα Πηλιχού, Εύα Πόγκα, Χρήστος Ρούσσος, Ματίνα Σιώκη, Αλεξάνδρα Τσίγκου

Πέμπτη 31/12
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.

UBUNTU – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Rashid Johnson (1977, Σικάγο, Ιλινόι, ΗΠΑ), «Χωρίς Τίτλο / Μάσκα Κολάζ», 2017. Βινύλιο, χρώμα σε σπρέι, λαδοπαστέλ, μαύρο σαπούνι και κερί σε ξύλινο τελάρο με διάτρητο πλαίσιο καρυδιάς.

Περιηγηθείτε διαδικτυακά στην ομαδική έκθεση «UBUNTU-Πέντε δωμάτια από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ», η οποία παρουσιάστηκε, από τις 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση αποτελείται από έργα αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, Αφρικανών καλλιτεχνών και καλλιτεχνών της αφρικανικής διασποράς. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ifeoma Anyaeji, Lyle Ashton Harris, Κader Attia, Sanford Biggers, Virginia Chihota, Godfried Donkor, Ibrahim El-Salahi, Andrew Esiebo, Mary Evans, Ellen Gallagher, Theaster Gates, Lauren Halsey, Romuald Hazoumè, Lubaina Himid, Kudzanai-Violet Hwami, Taiye Idahor, Rashid Johnson, Moshekwa Langa, Kemang Wa Lehulere, Senzeni Marasela, Mohau Modisakeng, Meleko Mokgosi, Zanele Muholi, Wangechi Mutu, Kori Newkirk,Toyin Ojih Odutola, Chris Ofili, Pamela Phatsimo Sunstrum,Tschabalala Self, Yinka Shonibare, Shinique Smith, Hank Willis Thomas, Kara Walker, Lynette Yiadom-Boakye.

Πέμπτη 31/12
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.

Εκδηλώσεις

«Digital Merry Tales» – Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει, έως τις 7 Ιανουαρίου 2021, μια σειρά online βίντεο, με τίτλο «Digital Merry Tales» .Τραγούδι, μουσική, παραμύθια, κάλαντα, μικρές αφηγήσεις κι εκμυστηρεύσεις, ευχές. Σε πείσμα των καιρών, αλλά με ευαισθησία, δύναμη κι αισιοδοξία, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης προσκαλεί τον κόσμο να δει και να ακούσει κάτι όμορφο κι ανθρώπινο: Τριάντα τέσσερις καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, τραγουδοποιοί, μουσικοί, αφηγητές και παραμυθάδες, ηθοποιοί και σκηνοθέτες φτιάχνουν το δικό τους home video για όλους εμάς. Φοίβος Δεληβοριάς, Σαββίνα Γιαννάτου, Μυρτώ Παπαθανασίου, Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Τσεκούρας, Γιάννης Διονυσίου, Παναγιώτης Κάιτατζης, Μάρθα Φριντζήλα, Βασίλης Μαντζούκης, Ναταλία Λαμπαδάκη , Δημήτρης Μυστακίδης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Ανθή Θάνου, Αλέξανδρος Μακρής, Σίμος Κακάλας, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Τάσος Ράτζος, Θεοδώρα Μπάκα κ.α.

Πέμπτη 31/12 | 11:00 π.μ.
Δωρεάν
Δείτε τα βίντεο εδώ.

«Μετακίνηση 7» – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Μετακίνηση 7

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά στους άδειους δρόμους της πόλης αποχαιρετά το 2020 με τη δική της «Μετακίνηση 7», μετά μουσικής, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο της ομότιτλης online δράσης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Γιατί η μουσική είναι ζωή και ελπίδα. Για μια νέα χρονιά γεμάτη δημιουργία.

Πέμπτη 31/12
Δωρεάν
Δείτε το βίντεο εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b