MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Τα 10 καλύτερα K-pop τραγούδια που ακούσαμε το 2020

Η μουσική βιομηχανία μπορεί να δέχτηκε σημαντικό πλήγμα φέτος, ωστόσο τα μεγάλα ονόματα της K-pop μάς προσέφεραν νέα singles που έκαναν λίγο πιο υποφερτό το 2020.

K-pop
BTS, πηγή: Hong Jang Hyun/ Variety
Monopoli Team

Με τις διάφορες ακυρώσεις και καθυστερήσεις ταινιών, σειρών, συναυλιών ή άλμπουμ – η πανδημία του 2020 δεν άφησε ανεπηρέαστο κανέναν τομέα ψυχαγωγίας. Θύματα υπήρξαν και οι K-pop καλλιτέχνες, με πολλά μικρότερα και νέα ονόματα να ζημιώνονται ίσως ανεπανόρθωτα.

Οι πιο «καθιερωμένοι» ωστόσο κατάφεραν να συνεχίσουν το έργο τους, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία. Ο πιο σημαντικός τους σύμμαχος ωστόσο ήταν το κοινό τους, που έχει μάθει να προσαρμόζεται καλύτερα από ποτέ στις αποστάσεις. Έτσι, ενώ συνηθίσαμε να βλέπουμε τους δυτικούς καλλιτέχνες σε home studios σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της K-pop, όπως οι BTS και οι SuperM, διοργάνωναν άρτιες, ζωντανές συναυλίες online!

Οι θαυμαστές των BTS μάλιστα – ή αλλιώς ο Στρατός των BTS – κατάφεραν να ξεχωρίσουν ως το πιο δυναμικό κοινό του 2020. Τον τίτλο αυτόν κέρδισαν επάξια, καθώς συγκέντρωσαν δωρεές ύψους 1 εκατομμυρίου για το κίνημα Black Lives Matter. Αντίστοιχα, ανέδειξαν το αγαπημένο τους συγκρότημα στην κορυφή των charts, με το νέο τους single «Dynamite» να έρχεται πρώτο στις ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, τα συγκροτήματα των SuperM και Blackpink ξεχώρισαν ιδιαιτέρα φέτος, με τη δεύτερη θέση τους στα charts των Hot 200 καλύτερων άλμπουμ της χρονιάς στις ΗΠΑ, με το γυναικείο συγκρότημα να έχει μεγάλη απήχηση και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κι αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των επιτευγμάτων των κορυφαίων καλλιτεχνών της Νότιας Κορέας σε παγκόσμιο επίπεδο, μόλις μέσα σε 12 μήνες.

Είναι λοιπόν η K-pop το next best thing της μουσικής βιομηχανίας; Ο χρόνος μένει να το επιβεβαιώσει αυτό, και καθώς αναμένουμε με μεγάλη περιέργεια την περαιτέρω εξέλιξή τους, συγκεντρώσαμε 10 από τα καλύτερα K-pop τραγούδια της χρονιάς, που έκαναν το 2020 λίγο πιο υποφερτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα ανανεώσουν την playlist σας12.09.2018

1. Bvndit, «Jungle»

2. ONF, «Sukhumvit Swimming»

3. The Boyz, «The Stealer»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTα Top 10 του 2020: Τι αναζήτησαν οι Έλληνες στο Google φέτος;12.09.2018

4. A.C.E «Gobline (Favorite Boys)»

5.  Dreamcatcher, «Scream»

6. Ateez, «Answer»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής: Εορταστικό γκαλά με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών12.09.2018

7. SUPER M, «Tiger Inside»

8. Blackpink, «Lovesick Girls»

9. Seventeen, «Home;run»

10. BTS, «Black Swan»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια χρονιά σαν καμία άλλη: Η μουσική στo… pause12.09.2018

Πηγή: Dazed

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b