MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Tα Top 10 του 2020: Τι αναζήτησαν οι Έλληνες στο Google φέτος;

Ποιες τηλεοπτικές σειρές, διασημότητες, γεγονότα και συνταγές απασχόλησαν περισσότερο τους Έλληνες το 2020;

Τι έψαξαν στο Google οι Έλληνες το 2020
Τι έψαξαν στο Google οι Έλληνες το 2020
Monopoli Team

Άλλος ένας χρόνος φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του, και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, η Google αποκάλυψε ποια ήταν τα πιο δημοφιλή searches τους προηγούμενους δώδεκα μήνες που μας πέρασαν, καθώς και τι έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες στο Google το 2020.

Από τις τηλεοπτικές σειρές μέχρι και τους θανάτους διασημοτήτων, αυτές είναι οι κορυφαίες αναζητήσεις των Ελλήνων στην Google ανά κατηγορία.

Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις

Η πλατφόρμα e-class των ελληνικών πανεπιστημίων κατέκτησε την κορυφή των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων, ενώ το webex, όπου έγιναν πολλά μαθήματα βρέθηκε στην 5η θέση. Φυσικά οι λέξεις “κρούσματα” και “κορωνοϊός” δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα, όπως και η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι εξής αναζητήσεις:
6) 13033
7) Αμερικανικές εκλογές
8) forma.gov.gr
9) Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
10) Τουρισμός Για Όλους

Διασημότητες

Στην κορυφή των “διασημοτήτων” που αναζήτησαν στο Google οι Έλληνες βρέθηκαν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και ο πολιτικός Νίκος Χαρδαλιάς, που μας ενημέρωναν καθημερινά για τα κρούσματα στην πρώτη φάση της πανδημίας. Στις υπόλοιπες θέσεις του Top 5 βρέθηκαν οι επίσης πολιτικοί Ντόναλντ Τραμπ και Τζό Μπάιντεν που βρέθηκαν αντιμέτωποι στις αμερικανικές εκλογές, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε η Ιωάννα Τούνη που ενέπνευσε το hashtag #MeKatheTouni.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι εξής αναζητήσεις:
6) Κατερίνα Σακελλαροπούλου
7) Kim Jong-un
8) Κυριάκος Κουκουλομάτης
9) Ιωάννα Παλιοσπύρου
10) Michael Jordan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#MeKatheTouni: Η περίπτωση της Ιωάννας Τούνη που μας αφορά όλους12.09.2018

Εκλιπούσες Διασημότητες

Δυστυχώς από αυτή την πολύ περίεργη χρονιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι θάνατοι διασημοτήτων που μας λύπησαν πολύ. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο σταρ του NBA, Kobe Bryant, που έχασε την ζωή του σε ένα ατύχημα με το ελικόπτερο του, σοκάροντας τον πλανήτη. Ακολουθεί ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς που έφυγε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου 2020, και η ποιήτρια Κίκη Δημουλά που “έφυγε” λίγες μέρες νωρίτερα στις 22 Φεβρουαρίου. Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο θρύλος του ποδοσφαίρου Diego Maradona, αλλά και η άτυχη ηθοποιός Naya Rivera που πνίγηκε τον Ιούλιο σε μία λίμνη, στην προσπάθειά της να σώσει τον γιο της.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι εξής αναζητήσεις:
6) George Floyd
7) Chadwick Boseman
8) Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
9) Παύλος Φύσσας
10) Γιάννης Πουλόπουλος

Επαναλαμβανόμενα γεγονότα

Από τα “επαναλαμβανόμενα γεγονότα” της χρονιάς ξεχώρισε η περίοδος των εκπτώσεων Black Friday, η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, καθώς και το Πάσχα, που φέτος γιορτάστηκε εν μέσω lockdown. Την λίστα συμπλήρωσαν η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και οι Πανελλήνιες που διεξήχθησαν με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι εξής αναζητήσεις:
6) Ημέρα του Παιδιού
7) Τσικνοπέμπτη
8) Αγίου Πνεύματος
9) Καθαρά Δευτέρα
10) Οscars

Επικαιρότητα

Όσο για τα ζητήματα της επικαιρότητας, ο “κορωνοϊός” κατέκτησε με ευκολία την πρώτη θέση, ενώ ακολούθησαν οι εκλογές των ΗΠΑ, η Αγία Σοφία που φέτος μετατράπηκε σε τζαμί, ο Έβρος, αλλά και η επίθεση με βιτριόλι σε μία 33χρονη γυναίκα που συγκλόνισε την χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑUNESCO: Η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς12.09.2018

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι εξής αναζητήσεις:
6) Lockdown
7) Δίκη Χρυσής Αυγής
8) Κλειστά σχολεία
9) Έκρηξη σε Λίβανο
10) Προεδρία Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Συνταγές

Και επειδή το 2020 ήταν σίγουρα η χρονιά που ανακαλύψαμε όλοι τις μαγειρικές μας ικανότητες, οι συνταγές που ψάξαμε περισσότερο στο Google ήταν ο καφές Dalgona από την Νότια Κορέα, το χειροποίητο ψωμί, το πασχαλινό τσουρέκι, η γαριδομακαρονάδα, αλλά και οι κρέπες.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι εξής αναζητήσεις:
6) Pancakes
7) Παπουτσάκια
8) Μαγειρίτσα
9) Φανουρόπιτα
10) Λουκουμάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNηστίσιμο/vegan τσουρέκι από την Madame Ginger12.09.2018

Τηλεοπτικές εκπομπές

Την χρονιά που οι ελληνικές σειρές (αλλά και τα ριάλιτι) έκαναν το μεγάλο τους come back την ελληνική τηλεόραση, οι Άγριες Μέλισσες, η Αγγελική με πρωταγωνίστρια τη Μαίρη Μηνά και το Καφέ της Χαράς βρέθηκαν στο Top 5 των περισσότερων αναζητήσεων, ενώ το ριάλιτι σόου Big Brother κατέκτησε την κορυφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Γιάννης Κουκουράκης, ηθοποιός12.09.2018

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν οι εξής αναζητήσεις:
6) Έρωτας μετά
7) 8 Λέξεις
8) Μasterchef
9) Κόκκινο ποτάμι
10) O γιατρός

Αν θέλετε να δείτε όλες τις λίστες της Google, πατήστε εδώ.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b