MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Αδελφοί Καραμάζοφ: Η παράσταση του μπαλέτου Άιφμαν σε online streaming από το Christmas Theater

Το Christmas Theater διοργανώνει, 4-6 Ιανουαρίου 2021, σειρά διαδικτυακών προβολών της παράστασης του μπαλέτου Άιφμαν, «Αδελφοί Καραμάζοφ», βασισμένη στο αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι.

Monopoli Team

Ζήστε την μαγεία του σύγχρονου χορού από το σπίτι σας με ένα αριστούργημα από τον μετρ του είδους. Η παράσταση «Αδελφοί Καραμάζοφ» από το Eifman Ballet έρχεται στο Christmas Theater On Line με τέσσερις προβολές 4-6 Ιανουαρίου 2021.

Κάθε χορογραφία του Μπορίς Άιφμαν αποτελεί από μόνη της μέγα διεθνές χορευτικό γεγονός. Ανήκοντας στην ίδια καλλιτεχνική οικογένεια των Maurice Bejart, Roland Petit και John Neumeier, ο Μπορίς Άιφμαν δημιουργεί προσωπικές αριστουργηματικές χορογραφίες με εξαιρετικούς χορευτές.

Αδελφοί Καραμάζοφ

«Αδελφοί Καραμάζοφ»: Λίγα λόγια για την παράσταση

«Ο άνθρωπος είναι ένα μυστήριο. Αυτό το μυστήριο πρέπει να ξετυλιχθεί και αν πέρασες όλη σου τη ζωή κάνοντας αυτό, μην πεις ότι σπατάλησες τον χρόνο σου. Μελετώ αυτό το μυστήριο επειδή θέλω να είμαι ανθρώπινο ον».

Αυτά τα λόγια του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ταιριάζουν απόλυτα με την περιγραφή του δημιουργικού μονοπατιού του Μπορίς Άιφμαν, ο οποίος σε κάθε έργο του μελετά με επιμέλεια και σοβαρότητα τις πιο περίπλοκες πτυχές της πνευματικής ζωής. Το μπαλέτο «Αδελφοί Καραμάζοφ» είναι μια νέα χορογραφική ερμηνεία του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθωνική Ψηφιακή Κιβωτός: Οι “θησαυροί” του Αγίου Όρους ψηφιοποιούνται και διατίθενται στο κοινό12.09.2018

Έχοντας θεμελιωδώς επανεξετάσει και επεξεργαστεί εκ νέου τη δική του παλαιότερη παγκοσμίου φήμης παραγωγή του 1995 «The Karamazovs», που βασίστηκε επίσης σε αυτό το διαχρονικό αριστούργημα της ρωσικής λογοτεχνίας, ο Μπορίς Άιφμαν δημιούργησε ένα ψυχόδραμα, πλούσιο σε σκέψη και συναίσθημα.

Όπως αναφέρει ο Άιφμαν:

«Το μυθιστόρημα Αδελφοί Καραμάζοφ ήταν η επιτομή του δημιουργικού έργου του Ντοστογιέφσκι, η ακμή της φιλοσοφικής έρευνας που διενήργησε αυτός ο σπουδαίος και ανήσυχος νους σε όλη του τη ζωή. Για μένα αποτελεί την μεγαλύτερη πνευματική διαθήκη του κορυφαίου συγγραφέα της Ρωσίας. Όπως αναφέρει σε ένα σημείο του βιβλίου του Κόλαση είναι ο πόνος του να μην μπορείς να αγαπάς. 

Η χορογραφία που θα δείτε προσεγγίζει τις βασικές ιδέες του μυθιστορήματος, ενώ επεκτείνει τις δυνατότητες της γλώσσας του σώματος ως τρόπο εξερεύνησης του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου. Έχω επικεντρωθεί στα σημεία του μυθιστορήματος όπου οι βασικοί χαρακτήρες αντιμετωπίζουν εσωτερικές συγκρούσεις. Είναι τα σημεία της πάλης ανάμεσα στο καλό και το κακό, αυτό το μυστήριο της ανθρώπινης καρδιάς όπου ο Θεός και ο διάβολος πολεμούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑChristmas Theater: Χριστούγεννα με online συναυλίες και παραστάσεις από την Ευρώπη12.09.2018

Υπόθεση

Το μυθιστόρημα «Οι αδελφοί Καραμάζοφ» θεωρείται ως το κορυφαίο έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα. Σ’ αυτό παρουσιάζεται η ζωή τριών αδελφών, που δεν έχουν τίποτε κοινό μεταξύ τους (του ορμητικού και αχαλίνωτου στα πάθη Ντιμήτρι, του συγκρατημένου αλλά ψυχικά αδύνατου και άβουλου Ιβάν και του αγνού ονειροπόλου Αλιόσα), σε συνάρτηση με την ακόλαστη και έκλυτη ζωή του πατέρα τους, του Φιόντορ Παύλοβιτς Καραμάζοφ, που τα εγκατέλειψε άστοργα, όταν ήταν πολύ μικρά και ορφανά από μητέρα.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, ο φόνος του πατέρα Καραμάζοφ παίρνει διαστάσεις τελετουργικής πια εκτέλεσης και, αν τυπικά φονιάς είναι μόνο ο Ντιμήτρι, το μαχαίρι με το οποίο αυτός χτύπησε είχε ακονιστεί και από τους τρεις. Γι’ αυτό, ο βρόχος της κρεμάλας που τον υποδέχεται θα πνίξει μαζί μ’ αυτόν κι όλους τους υπόλοιπους.

Αδελφοί Καραμάζοφ

Ποιος είναι ο Boris Eifman

Ο Boris Eifman καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος των Ballet Boris Eifman της Αγίας Πετρούπολης, γεννήθηκε το 1946 στη Σιβηρία και άρχισε την καριέρα του στο Ωδείο του Λένινγκραντ το 1966 κινώντας αμέσως το ζωηρό ενδιαφέρον των κριτικών με το πρώτο του χορόδραμα Ίκαρος. Την ίδια χρονιά διορίστηκε επίσημος χορογράφος της Ακαδημίας Vaganova και της Σχολής των Μπαλέτων Κίροφ.

Το 1977 ίδρυσε το δικό του σύνολο, αντιδρώντας στον αυστηρό ακαδημαϊσμό της ρωσικής χορευτικής παράδοσης. Εκφράζοντας ελεύθερα τις δικές του καλλιτεχνικές τάσεις ο Eifman ανέπτυξε ένα εντελώς προσωπικό ύφος, με πρωτοποριακές μορφές έκφρασης. Το 1997 το Μπολσόι της Μόσχας, άνοιξε τις πόρτες του σε τρία έργα του Eifman,  («Κόκκινη Ζιζέλ», «Ρώσος Άμλετ», «Τσαϊκόφσκι» ) που είχαν θριαμβευτική επιτυχία, ενώ ο ρωσικός τύπος τον ανακήρυξε σε αναμορφωτή του ρωσικού μπαλέτου και την ομάδα του σε μια από τις καλύτερες της χώρας. Το 2001, το ίδιο θέατρο παρουσίασε για πρώτη φορά, μια αναδρομή στο έργο του.

Μπαλέτο Άιφμαν της Αγίας Πετρούπολης

Το Μπαλέτο Άιφμαν της Αγίας Πετρούπολης αποτελείται από 60 χορευτές και έχει πια την πολυτέλεια ενός δικού της Κέντρου Χορού, το οποίο έγινε με τη στήριξη του ρωσικού κράτους και του Δήμου της Αγίας Πετρούπολης. Το 2009 ο Eifman ανέλαβε τη νέα Ακαδημία Χορού και το 2012, η ομάδα του θα αποκτήσει ένα καινούργιο θέατρο, ενταγμένο στο μεγάλο σχέδιο επαναδιαμόρφωσης της πόλης.

Ο χορογράφος και η ομάδα του περιοδεύουν συχνά σε όλο τον κόσμο: Γερμανία, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισραήλ. Κάθε δυο χρόνια είναι καλεσμένοι του New York City Center, για το οποίο ο Eifman δημιουργεί νέες παραγωγές και μαζί με τις παλαιότερες ταξιδεύει σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης
  • Αγοράζοντας ένα εισιτήριο / κωδικό για την προβολή της παράστασης, θα λάβετε στο email σας link με τη σελίδα της παραγγελίας σας από όπου θα μπορείτε να κατεβάσετε το παραστατικό σας (εισιτήριο)
  • Ανοίγοντας το εισιτήριό σας, παίρνετε τον μοναδικό κωδικό του barcode σας (10ψήφιος αριθμός, πάνω αριστερή γωνία του εισιτηρίου, κάτω από το γραμμωτό κωδικό barcode)
  • Εισάγετε τον κωδικό αυτό στη σελίδα που αντιστοιχεί στην προβολή της ημέρας που έχετε επιλέξει:
  • (Η είσοδος του κοινού στην σελίδα προβολής της παράστασης δύναται να πραγματοποιηθεί από την ώρα έναρξης έως και 4 ώρες μετά. Έπειτα, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο).
  • Παρακολουθείτε την παράσταση. Καλή σας διασκέδαση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φιόντορ Ντοστογιέφσκι

Σκηνικά: Βιατσεσλάβ Οκούνεφ
Κοστούμια: Βιατσεσλάβ Οκούνεφ
Μουσική: Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Ρίχαρντ Βάγκνερ, Μοντέστ Μουσόργκσκι
Φωτισμοί: Μπορίς Άιφμαν
Χορογραφία: Μπορίς Άιφμαν


Τιμές Εισιτηρίων: 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4 έως 6 Ιανουαρίου 2021
Πληροφορίες: Προπώληση: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα - Τρίτη στις 20:00, Τετάρτη στις 16:00 και στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/streaming/adelfoi-karamazov-eifman-ballet/
Πληροφορίες Χώρου: https://ct.gr/ | Πληροφορίες: 211 77 01 700
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b