MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Πειρατεία στο βιβλίο: Ανέκδοτα χειρόγραφα διάσημων συγγραφέων κάνουνε φτερά!

Μάργκαρετ Άτγουντ, Τζον Νέσμπο και Ίαν ΜακΓιούαν μεταξύ των συγγραφέων που βλέπουν τα βιβλία τους να κάνoυν φτερά!

Monopoli Team

Το να χακάρεις τραπεζιτικούς λογαριασμούς, κρατικές υπηρεσίες έχει μια λογική, γιατί στα κομμάτια όμως να κλέψει κανείς ανέκδοτα χειρόγραφα;

Δεν είναι μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Και δεν είναι καν τωρινό. Μήνες τώρα, παρατηρείται ένα διεθνούς κλίμακας phishing στο διαδίκτυο, με θύματα μεγάλους συγγραφείς, λογοτεχνικούς ατζέντες, scouters νέων συγγραφέων.

Και κανείς ποτέ δεν ζήτησε μία για αποζημίωση προκειμένου να επιστρέψει τα χειρόγραφα, μήτε τα ανέβασε στο διαδίκτυο! Γιατί αυτό έχει συμβεί στα κινηματογραφικά στούντιο: προβάλλονται ταινίες σε γνωστά σάιτ έναντι χρηματικού αντίτιμου, πριν καν γίνει διανομή στις αίθουσες ή σε videoclub.

Η πειρατεία στο βιβλίο

Η πειρατεία ξεκίνησε τουλάχιστον πριν 3 χρόνια κι έχει αφήσει ίχνη στη Σουηδία, Ταϊβάν, Ισραήλ και Ιταλία. Στις Ηνωμένες πολιτείες εξαπλώθηκε φέτος, με αφορμή τη Διεθνή έκθεση βιβλίου στη Φρανκφούρτη που λόγω της πανδημίας έγινε διαδικτυακά. Πολλοί συγγραφείς έλαβαν μήνυμα από τον εκδότη τους να στείλουν την τελευταία εκδοχή του βιβλίου τους.

Πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία; «Αυτό είναι το πραγματικό μυστήριο» δήλωσαν στους The New York Times, εκδότες που έπεσαν θύματα κλοπής. «Το ότι κανείς δεν ξανάκουσε γι’ αυτά τα χειρόγραφα είναι το πιο ανησυχητικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε ποιο έργο Τέχνης συνδεθήκατε το 2020;12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b