MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Θέατρο Ραδιοφώνου

Radio Plays: Πρεμιέρα για το «Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Θέατρο Ραδιοφώνου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, «Radio Plays», συνεχίζεται, την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, με την πρεμιέρα του «Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου» του Βασίλη Δανέλλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Τα Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζονται την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου με το διήγημα του Βασίλη Δανέλλη «Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Οι ηθοποιοί Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρος Βογιατζής, Aκύλλας Καραζήσης, Δημήτρης Μπίτος, Άλκηστη Πουλοπούλου, Άντα Πουράνη και Χάρης Φραγκούλης μας μεταφέρουν με τις φωνές τους στη σκοτεινή και αγωνιώδη ατμόσφαιρα του διηγήματος.

Όπως και σε όλα τα Radio Plays, η πρωτότυπη jazz μουσική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εδώ τη σύνθεση υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου και ερμηνεύει μαζί με τους μουσικούς Κίμωνα Καρούντζο, Θοδωρή Κότσιφα, Aλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, ενώ στα φωνητικά ακούμε την Αλεξάνδρα Λέρτα.

*Τα Radio Plays θα κάνουν ταυτόχρονη πρεμιέρα στα podcast της Lifo και στο greekfestival.gr, όπου και θα παραμείνουν με δωρεάν ακρόαση για όλους.

Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου

«Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου»: Λίγα λόγια για το διήγημα

Το διήγημα του Βασίλη Δανέλλη, μιας από τις πιο δυναμικές φωνές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Εις το επανιδείν, γλυκιά μου», στον τέταρτο τόμο της σειράς «Ελληνικά εγκλήματα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Από τις πρώτες γραμμές, ο αναγνώστης αφήνεται να παρασυρθεί στο σκοτεινό περιβάλλον του τζαζ κλαμπ Blue Hell. Η ακαταμάχητη Αλεξάνδρα, που εργάζεται στην υποδοχή του μαγαζιού, ακροβατεί ανάμεσα στο φλερτ του επιχειρηματία Δημήτρη Σίμογλου και του συνεσταλμένου νεαρού Μάριου. Και οι δύο τη διεκδικούν και συγκρούονται για να την κατακτήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆκουσα θέατρο: Το πρώτο Radio Play του Φεστιβάλ Αθηνών12.09.2018

Μόνο αφού η Αλεξάνδρα υποκύψει στο φλερτ του Σίμογλου, αποκαλύπτονται και τα πραγματικά της κίνητρα. Η συμπαθής, κατά τα άλλα, ηρωίδα δεν είναι παρά μια συστηματική και αδίστακτη εκβιάστρια. Πολύ γρήγορα, όμως, φαίνεται πως έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις της και οδηγείται σε μια παγίδα. Ανακαλύπτει πως οι άνθρωποι που θεωρούσε συμμάχους της είναι τελικά εχθροί και παλεύοντας αγωνιωδώς να ξεφύγει, έρχεται αντιμέτωπη με την απόλυτη φρίκη.

Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου

Το νέο εγχείρημα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Αυτόν τον Δεκέμβριο, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζει ένα νέο εγχείρημα, που συνδυάζει το ραδιοφωνικό θέατρο με την αστυνομική λογοτεχνία και τη τζαζ μουσική. Πέντε νέα ακουστικά έργα, βασισμένα σε ελληνικά αστυνομικά διηγήματα, γεμάτα ανεξιχνίαστες δολοφονίες, ερωτικά πάθη και επαγγελματικές αντιζηλίες, εκβιασμούς και οικονομικές δολοπλοκίες, ιδιόρρυθμους ντετέκτιβ και γοητευτικές περσόνες.

Στα Radio Plays συμμετέχουν πάνω από 60 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες: σκηνοθέτες *ιδες, ηθοποιοί, μουσικοί και συγγραφείς. Για όλα τα έργα έχουν γραφτεί πρωτότυπες τζαζ συνθέσεις από εξαιρετικούς μουσικούς, που προσδίδουν στα έργα μια νουάρ ατμόσφαιρα μυστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

*Κάθε Τρίτη ένα καινούργιο Radio Play θα κάνει ταυτόχρονη πρεμιέρα στα podcast της Lifo και στο greekfestival.gr, όπου και θα παραμένει, με δωρεάν ακρόαση για όλους.

Οι πρεμιέρες των έργων:

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου

«Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής» του Φίλιππου Φιλίππου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

«Ο ξένος» της Αθηνάς Κακούρη
Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

«Καλωσόρισες στην κόλαση, γλυκιά μου» του Βασίλη Δανέλλη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

«Ανθρώπινη συμπύκνωση» της Αμάντας Μιχαλοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής

Τρίτη 5 Ιανουαρίου

«Το μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας» του Νεοκλή Γαλανόπουλου
Σκηνοθεσία: Αργύρης Ξάφης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθωνική Ψηφιακή Κιβωτός: Οι “θησαυροί” του Αγίου Όρους ψηφιοποιούνται και διατίθενται στο κοινό12.09.2018

*Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου πραγματοποιεί τα Radio Plays σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Τα διηγήματα που επελέγησαν προέρχονται από τη σειρά «Ελληνικά εγκλήματα» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα βιβλιοπωλεία τον Μάιο του 2007. Ο πρώτος τόμος διαβάστηκε από χιλιάδες αναγνώστες, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βασίλης Δανέλλης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρο Βογιατζή, Aκύλλα Καραζήση, Δημήτρη Μπίτο, Άλκηστη Πουλοπούλου, Άντα Πουράνη, Χάρη Φραγκούλη | Παίζουν οι μουσικοί Κίμωνας Καρούντζος (κοντραμπάσο), Θοδωρής Κότσιφας (κιθάρα), Aλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (ντραμς), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα) | Φωνητικά Αλεξάνδρα Λέρτα

Τιμές Εισιτηρίων: Δωρεάν
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 22 Δεκεμβρίου 2020 στις 17:00
Πληροφορίες: Ακούστε την παράσταση εδώ: http://greekfestival.gr/
Link Εισιτηρίων: http://greekfestival.gr/
Πληροφορίες Χώρου: http://greekfestival.gr/
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια»: Ανοίγει η προπώληση και για τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Ιστορική τιμή για την Judi Dench: Θέατρο του West End θα φέρει το όνομά της
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Art & Culture
Το βράδυ που ο Γιώργος Λούκος επέστρεψε μετά τιμής στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ολυμπίων: Ένας νέος πυρήνας πολιτισμού “ανθίζει” στους Κήπους του Ζαππείου
Θεατρικά Νέα
Γιώργος Κιμούλης και Δημήτρης Γκοτσόπουλος συναντιούνται στο «Κόκκινο» του Τζον Λόγκαν
Θεατρικά Νέα
Τα «Ηλιοβασιλέματα» του Μανώλη Χιώτη αλλιώς: Το ανατρεπτικό μπλουζ της παράστασης «Manolis»
Εκδηλώσεις
«Άδειος Χώρος»: Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών και Ομάδων διευρύνει τον θεατρικό του χάρτη στην Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο