MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Εθνικό θέατρο Αγγλίας από το Σπίτι: Νέα streaming πλατφόρμα με εμβληματικές παραστάσεις

Κάτι σαν Netflix, αλλά με θέατρο, φαίνεται ότι θα προσφέρει το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, ξεκινώντας με 7 εμβληματικές παραστάσεις.

"Κοριολανός", με τον Tom Hiddleston από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας
"Κοριολανός", με τον Tom Hiddleston από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας
Monopoli Team

Θέλετε να δείτε την Χέλεν Μίρεν στη “Φαίδρα”, τον Άντριαν Λέστερ στον “Οθέλλο” και την Μπίλι Πάιπερ στη “Γέρμα”; Τώρα μπορείτε και μάλιστα από το σπίτι μέσα από την νέα streaming πλατφόρμα από το Εθνικό Θέατρο Αγγλίας.

Η πλατφόρμα “The National Theatre at Home” εγκαινιάστηκε σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και όλα δείχνουν ότι θα είναι κάτι σαν το Netflix αλλά για το θέατρο. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Θέατρο Αγγλίας προσφέρει μια σειρά από διάσημες θεατρικές παραστάσεις με 9.98 λίρες τον μήνα ή 5.99-7.99 λίρες ανά παράσταση.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη προσπάθεια του για “θέατρο από το σπίτι”, που είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown με τεράστια επιτυχία. Συγκεκριμένα, οι παραστάσεις συγκέντρωσαν 15 εκατομμύρια προβολές από 173 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Θέατρο της Αγγλίας: Δημοφιλείς παραγωγές, διαθέσιμες online12.09.2018

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο Ρούφους Νόρις, διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Αγγλίας, δήλωσε ότι το πρώτο κίνητρο ήταν η τεράστια ζήτηση από το κοινό. Ο δεύτερος λόγος όμως ήταν οικονομικός. “Ήταν μία δύσκολη χρονιά για το θέατρο και έπρεπε να πάρουμε κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις. Αν αυτός είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε στο κοινό, αλλά να έχουμε και κάποια έσοδα ως θέατρο, τότε είναι λογικό να το κάνουμε” δήλωσε.

Στην πλατφόρμα θα βλέπουμε τόσο παραγωγές του Θεάτρου που είχαν προβληθεί στους κινηματογράφους, όσο και θεατρικές παραστάσεις που προβάλλονται online για πρώτη φορά.

Προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί 7 έργα: Η “Φαίδρα” με την Μίρεν, ο “Κοριολάνος” με τον Τομ Χίντλστον, η “Γέρμα” με την Πάιπερ, η “Μηδεία”, ο “Οθέλλος”, ο “Βυσσινόκηπος” και ο “Αμαντέους”.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b