MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: Η θεραπευτική «άσκηση» που προτείνει για να διώξουμε τον αρνητισμό του 2020

Αν δεν έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να αγκαλιάσετε ένα δέντρο, τότε η διάσημη καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς έχει κάποιες συμβουλές που μπορεί να σας αλλάξουν τη γνώμη.

Monopoli Team

Την επόμενη φορά που θα περάσετε δίπλα από κάποιο δέντρο, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς συνιστά να μοιραστείτε κάθε τι που σας απασχολεί με αυτόν τον…υπομονετικό ακροατή, για τουλάχιστον 15 λεπτά και μετά από αυτό θα είστε έτοιμοι να αποχαιρετήσετε μία πραγματικά δύσκολη χρονιά, όπως ήταν το 2020!

Η καλλιτέχνις θα μοιραστεί την «μέθοδο» της και τεχνική αυτή, που η ίδια ονομάζει «The Abramovic Method», σ’ ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας πέντε ωρών, που θα προβληθεί αυτήν την εβδομάδα στη βρετανική τηλεόραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜετακίνηση 7: Νέο πρότζεκτ με τους Σίμο Κακάλα, Δημήτρη Καραντζά κ.α. από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για την εκπομπή, βλέπουμε την Αμπράμοβιτς να χρησιμοποιεί τα δέντρα ως φυσικό κοινό. «Τα δέντρα είναι σαν ανθρώπινα όντα», λέει η καλλιτέχνις στο τρέιλερ. «Έχουν νοημοσύνη. Έχουν συναισθήματα. Επικοινωνούν μεταξύ τους και επίσης είναι απόλυτα σιωπηλοί ακροατές. Μπορείτε να τους παραπονεθείτε».

Η 74χρονη καλλιτέχνις αναφέρει ότι για την μέθοδό της αυτή εμπνέεται από τους χορούς των ιθαγενών με τα δέντρα στον Αμαζόνιο. «Αυτοί οι χοροί ήταν τόσο συγκινητικοί και συναισθηματικοί που είπα ουάου, γιατί δεν δημιουργώ μια άσκηση που πραγματικά να λειτουργεί για εμένα; Έτσι, έχω δημιουργήσει αυτήν την άσκηση ως μέρος της μεθόδου Abramovic: “Παραπονιέμαι στο δέντρο”».

Για όσους επιθυμούν να βρουν τον δικό τους «φίλο» στην φύση, η Αμπράμοβιτς δίνει τις εξής λεπτομερείς οδηγίες: «Αυτό είναι το μήνυμά μου στο κοινό: παρακαλώ πηγαίνετε στο πάρκο κοντά σας. Διαλέξτε το δέντρο που σας αρέσει. Κρατήστε το δέντρο σφιχτά. Πραγματικά σφιχτά. Και απλώς ανοίξτε την καρδιά σας σε αυτό. Παραπονεθείτε στο δέντρο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Είναι η καλύτερη θεραπεία που μπορείτε να έχετε», προσθέτει η καλλιτέχνις.

«Ωστόσο, δεν θα κάνει κάθε δέντρο για εσάς. Μην επιλέξετε κάποιο καθαρά και μόνο από την εμφάνιση», επιμένει η Αμπράμοβιτς – θα πρέπει να έχετε πραγματική σύνδεση με τον ιδιαίτερο αυτό ακροατή σας. «Διαλέξτε το δέντρο από τη μυρωδιά του, τον φλοιό του, τα φύλλα του. Ό,τι μπορεί να προκαλεί την αγάπη σας», λέει. Κι αν αυτό σας θυμίζει συμβουλές για γνωριμίες, μπορεί να βρείτε παρηγοριά στο γεγονός ότι, τουλάχιστον, το δέντρο δεν μπορεί ποτέ να σας απορρίψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάτι Σμιθ: Πρέπει να κάνεις πολλά βήματα για να κατακτήσεις την ελευθερία12.09.2018

Δείτε το τρέιλερ:

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b