MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ, του Jonathan Coe από τις εκδόσεις Πόλις

Το νέο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα Jonathan Coe, με τίτλο «Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις, σε μετάφραση Άλκηστις Τριμπέρη.

Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ
Monopoli Team

Το νέο μυθιστόρημα του Jonathan Coe, με τίτλο «Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις, αποτελεί μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και ένα ευαίσθητο πορτρέτο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, του Μπίλι Γουάιλντερ.

«Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το μεθυστικό καλοκαίρι του 1977 μια αφελής κοπέλα, η Καλλιστώ, αναχωρεί από την Αθήνα για να γνωρίσει τον κόσμο. Μετά το ταξίδι της στην Αμερική, βρίσκεται αναπάντεχα σε ένα ελληνικό νησί που έχει μετατραπεί σε κινηματογραφικό σκηνικό. O Μπίλι Γουάιλντερ, διάσημος σκηνοθέτης του Χόλυγουντ, γυρίζει εκεί την ταινία του «Fedora», και η Καλλιστώ προσλαμβάνεται ως βοηθός. Παρατηρεί συνεπαρμένη τον λαμπερό, πρωτόγνωρο για εκείνη τρόπο ζωής, βιώνοντας μια εμπειρία που θα τη σημαδέψει για πάντα.

Ενώ η Καλλιστώ είναι ενθουσιασμένη με τη νέα της περιπέτεια, ο ίδιος ο Γουάιλντερ αντιλαμβάνεται ότι το άστρο του έχει μάλλον αρχίσει να σβήνει. Το Χόλυγουντ τον απορρίπτει, και μόλις που κατόρθωσε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ταινία του, από τη Γερμανία. Η Καλλιστώ τον ακολουθεί στο Μόναχο για τα γυρίσματα των επόμενων σκηνών και τον συντροφεύει σε ένα ταξίδι αναμνήσεων που οδηγεί στον σκοτεινό πυρήνα της οικογενειακής του ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Λάννυ», του Max Porter από τις εκδόσεις Πόλις12.09.2018

Σε αυτό το μυθιστόρημα ο Jonathan Coe στρέφει το βλέμμα του στην έννοια του χρόνου και στη σημασία της φήμης, στην οικογένεια και στην απατηλή σαγήνη της νοσταλγίας. Όταν ο κόσμος βαδίζει προς την αλλαγή, γαντζώνεσαι στην παλιά, αγαπημένη σου ζωή, ή αποφασίζεις ότι είναι ώρα να την αφήσεις πίσω;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Jonathan Coe γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1961. Σπούδασε φιλολογία στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Γουόρικ (αντικείμενο της διατριβής του αποτέλεσε το έργο του Henry Fielding «Tom Jones». Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και εργάστηκε παράλληλα ως μουσικός, συνθέτοντας τζαζ, και ως δημοσιογράφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας: Έρχεται διαδικτυακά με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων12.09.2018

Από τις εκδόσεις ΠOΛΙΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:
  • «Οι νάνοι του θανάτου» (1990)
  • «Τι ωραίο πλιάτσικο!» (1994), [Βραβείο John Llewellyn Rhys Prize και Βραβείο καλύτερου ξένου βιβλίου στη Γαλλία].
  • «Το σπίτι του ύπνου» (1997) [Βραβείο Writers’ Guild Award και Βραβείο Medicis στη Γαλλία].
  • «Η λέσχη των τιποτένιων» (2001) [Βραβείο Bollinger Everyman Wodehouse Prize].
  • «O κλειστός κύκλος» (2005).
  • «Σαν τη βροχή πριν πέσει» (2007).
  • «Ο ιδιωτικός βίος του Μάξουελ Σιμ» (2010).
  • «Ο σπασμένος καθρέφτης» (2012).
  • «Expo 58» (2013).
  • «Αριθμός 11» (2018).
  • «Μέση Αγγλία» (2019) [Prix du livre européen και Costa Novel Award]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: «Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ»
Συγγραφέας: Jonathan Coe
Εκδόσεις: Πόλις
Φωτογραφία εξωφύλλου: Ο Billy Wilder με τον I.A.L. Diamond
Σελίδες: 352
ISBN: 978-960-435-742-0
Τιμή: 17,70 ευρώ

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b