MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 16 προτάσεις για την εβδομάδα 23-29 Νοεμβρίου

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 23 – 29 Νοεμβρίου 2020.

Monopoli Team

Βιβλίο

17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης | 19-29 Νοεμβρίου 2020 Online

Ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς στον χώρο του βιβλίου, η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, συνεχίζεται διαδικτυακά για δεύτερη εβδομάδα, με ένα πλούσιο πρόγραμμα περισσότερων από 160 δωρεάν online εκδηλώσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, φεστιβάλ, αφιερώματα και άλλες δράσεις. Στις εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 600 ομιλητές από τον χώρο του βιβλίου, αλλά και από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών γενικότερα.

19-29 Νοεμβρίου 2020
Καθημερινές 13:00 – 21:30 | Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 21:30
*Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των online εκδηλώσεων εδώ.

To σύγχρονο ελληνικό ιστορικό μυθιστόρημα – Συζήτηση με τον Ισίδωρο Ζουργό

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00, μια διαδικτυακή συζήτηση με τον Ισίδωρο Ζουργό, με θέμα το σύγχρονο ελληνικό ιστορικό μυθιστόρημα. Συντονίζει ο ο Δρ. Θανάσης Β. Κούγκουλος, προλογίζει ο Καθηγητής Μ. Γ. Βαρβούνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαογραφίας και  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 | 18:00
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με Skype for Business ή Skype Meetings.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρακολούθησης δείτε εδώ.

Στρογγυλό Τραπέζι: Περί Πεζογραφίας | Online Συζήτηση

Οι Εκδόσεις Βακχικόν – Vakxikon Publications μας προσκαλούν, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00, στην online εκδήλωση «Στρογγυλό Τραπέζι: Περί Πεζογραφίας». Οι συγγραφείς Αρετή Καμπίτση , Ευαγγελία Μινάρδου-Αδάμου , Γιώργος Παναγιωτίδης, Μαριλένα Παππά, Ντίνος Πετράκης και ο εκδότης Νέστορας Πουλάκος επιδίδονται σε μια συζήτηση γύρω από την πεζογραφία.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 | 18:00
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Για περισσότερες online εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Βακχικόν δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 160 online εκδηλώσεις στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου12.09.2018

Σεμινάρια

2ο Διαδικτυακό Σεμινάριο ΕΠΙΨΥ για τον Covid-19: «H επικοινωνία εν μέσω κρίσης»

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής σειράς σεμιναρίων «Covid19 και ψυχική υγεία : Η «πανδημία» των ψυχολογικών επιπτώσεων και τρόποι προστασίας», μας προσκαλεί, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00, στη 2η συνάντηση με θέμα «H επικοινωνία εν μέσω κρίσης». Στόχος του σεμιναρίου η βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά και τους εφήβους, η έκφραση των συναισθημάτων, η διαχείριση του πένθους και η αποφυγή συγκρούσεων και δυσάρεστων καταστάσεων μέσα στο σπίτι.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 | 18:00 – 19:30
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Θανάσης Τριαρίδης: Μια Ιστορία του Σύγχρονου Θεάτρου Online

Την Τρίτη 24 και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 συνεχίζεται στις 19:00, συνεχίζεται ο κύκλος των 8 live streaming σεμιναρίων του Θανάση Τριαρίδη, με διαδραστική συμμετοχή και συζήτηση και θέμα το Σύγχρονο Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο Θέατρο. Μέσα από τους καταστατικούς συγγραφείς και τα θεμελιακά έργα των τελευταίων δύο αιώνων θα επιχειρηθεί μια καταβύθιση στην καρδιά του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου θεάτρου – αλλά και στην σύγχρονη βιοπολιτική ιστορία της Δύσης. 

Η 5η συνάντηση (24/11), «Το επικό θέατρο, η αφήγηση, η αποστασιοποίηση, ο παραβολισμός» είναι αφιερωμένο στον δραματουργό και σκηνοθέτη Μπέρτολτ Μπρεχτ και τους επιγόνους του, ενώ η 6η συνάντηση (26/11), «Ο υπαρξισμός, το παράλογο, το ανοιχτό ερώτημα του ανθρώπου», είναι αφιερωμένη στους Ζαν-Πωλ Σαρτρ, Αλμπέρ Καμύ, Ευγένιο Ιονέσκο και Ζαν Ζενέ.

Τρίτη 24 και Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 | 19:00
Κάθε σεμινάριο μπορεί να παρακολουθηθεί και ξεχωριστά με αυτόνομη πληρωμή 7€.
Δεν απαιτείται προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Θετική Γονεϊκότητα: Δωρεάν webinar για νέους γονείς από το Ίδρυμα Ωνάση Online

Από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, ξεκινάει η σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων του Ιδρύματος Ωνάση, «Θετική Γονεϊκότητα στα Πρώτα Κρίσιμα Χρόνια». Οι τρεις εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις είναι βασισμένες στις αρχές της θετικής γονεϊκότητας και απευθύνονται σε γονείς με βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας που προσπαθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους ως γονείς μέσα από το παιχνίδι, την επιβράβευση και τα «μη».

Ημερομηνίες & Ώρες: Τις Τετάρτες, 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2020 | 17:30-19:00
Εισηγήτρια: Νένη Περβανίδου
Κόστος: Δωρεάν
Διαδικασία αίτησης: Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες: 2103713000
Δείτε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΠΙΨΥ: Online σεμινάρια για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ψυχική υγεία12.09.2018

Από τη λογοτεχνική θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη: Επιμορφωτικό σεμινάριο από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει, από τις 25 Νοεμβρίου 2020 – έως τις 3 Μαρτίου 2021, το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο «Από τη λογοτεχνική θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη». Στο σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που διδάσκουν λογοτεχνία καθώς και σε φοιτητές/τριες και πτυχιούχους σχολών με ανάλογο γνωστικό αντικείμενο, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας, θα κατανοήσουν τους τρόπους μετάβασης από τη λογοτεχνική θεωρία στην εκπαιδευτική πράξη και θα ασκήσουν τεχνικές ερμηνευτικής ανάγνωσης και γραφής.

25 Νοεμβρίου – 3 Μαρτίου | Κάθε Τετάρτη, 18.00 – 21.00
Μέσω της πλατφόρμας Webex
Εγγραφές έως 1 Δεκεμβρίου 2020
Κόστος συμμετοχής για 4 θεματικές ενότητες: 40,00€
Κόστος συμμετοχής για 2 θεματικές ενότητες: 20,00€
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Η δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργία νέων κόσμων»: Webinar από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο της διαδικτυακής σειράς δράσεων «2ος Ψηφιακός Νοέμβρης» διοργανώνει, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, στις 19:30, ένα webinar με θέμα «Η δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργία νέων κόσμων». Οι  Βασίλειος Καραβασίλης, Florent Maurin και Jehanne Rousseau μας «ξεναγούν» στα παρασκήνια της δημιουργίας ενός βιντεοπαιχνιδιού, μέσα από τα στάδια της σύλληψης μηχανικής του παιχνιδιού, της συγγραφής σεναρίου, της γραφικής απεικόνισης και του προγραμματισμού.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 | 19:30
Συντονιστής: Jean Jouberton
Ταυτόχρονη Μετάφραση
Πληροφορίες εδώ
*Για περισσότερες online εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου «Ψηφιακού Νοέμβρη» δείτε εδώ.

«Παίζοντας με ένα βιβλίο»: Διαδικτυακό εργαστήρι για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει, από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2020, το δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο για ενήλικες, «Παίζοντας με ένα βιβλίο». Η θεατρο-παιδαγωγός Μαρία Τερζάκη, μέσα από την αξιοποίηση των εικονογραφημένων βιβλίων, το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική γραφή και τα εικαστικά, μας βοηθάει να αναπτύξουμε νέους τρόπους έκφρασης.

26 Νοεμβρίου και 3,10,17 Δεκεμβρίου 2020 | 11:00 – 13:00
Δωρεάν | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για οδηγίες δήλωσης συμμετοχής δείτε εδώ.

«Όσα αισθάνετο η καρδιά: Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020»: Ψηφιακό εργαστήρι για ενήλικες από το Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης διοργανώνει, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020, το online εργαστήριo για ενήλικες, «Όσα αισθένετο η καρδιά: Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020». Ένα ψηφιακό εργαστήριο με ιστορίες εγκλεισμού, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα επινοήσουν, θα αφηγηθούν, θα επεξεργαστούν και θα κουβεντιάσουν όλοι μαζί. Στο τέλος οι ιστορίες αυτές θα ηχογραφηθούν και αποσπάσματά τους θα ανεβούν σε ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο podcast από το Θέατρο Τέχνης.

Από 27 Νοεμβρίου έως 13 Δεκεμβρίου 2020 | Παρασκευή και Κυριακή
Διάρκεια εργαστηρίου: 6 δίωρες συναντήσεις
Διδάσκουσα: Μαριάννα Κάλμπαρη.
Οργάνωση εργαστηρίου: Μαριλένα Μόσχου
Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε με την ψηφιακή εκπαίδευση του Θεάτρου Τέχνης.
Για οδηγίες δήλωσης συμμετοχής δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Τέχνης: Νέες ψηφιακές δράσεις και εργαστήρια για όλους12.09.2018

Διαλέξεις

Ο υβριδικός κόσμος της σύγχρονης τέχνης: Διάλεξη με την Έλλη Παξινού από το Ίδρυμα Θεοχαράκη Online

Το Ίδρυμα θεοχαράκη διοργανώνει, από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 18:00, τη σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Ο υβριδικός κόσμος της σύγχρονης τέχνης» με την Έλλη Παξινού. Οι συναντήσεις θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις πολυμορφικές καλλιτεχνικές εκφράσεις και την «υβριδική αισθητική» της σύγχρονης τέχνης, καθώς και να αναλογιστούμε πως μπορούμε να περιγράψουμε την παρούσα εικαστική συνθήκη: ως αδιέξοδο, ως ελευθερία, ή απλώς ως επανάληψη;

23, 30 Νοεμβρίου 2020 και 7, 14 Δεκεμβρίου 2020 | Δευτέρα, 18:00 – 20:00
Τηλεδιάλεξη σε live streaming
Μεμονωμένη διάλεξη: 10€
Κύκλος 4 διαλέξεων: 30€
Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ.
Πληροφορίες εδώ.
Για περισσότερες online εκδηλώσεις από το Ίδρυμα Θεοχαράκη δείτε εδώ.

Γυναικοκτονία. Από το δρόμο ως το νόμο: Οnline διάλεξη από το Κέντρο Διοτίμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών το Διοτίμα – Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών διοργανώνει, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 στις 19:00, μέσω live streaming, τη διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Γυναικοκτονία: από τον δρόμο ως τον νόμο». Στη διάλεξη, η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας προσεγγίζεται από νομική, ανθρωπολογική, δημοσιογραφική και ακτιβιστική σκοπιά. Συντονίζει η Άννα Βουγιούκα, ερευνήτρια, εμπειρογνώμονας φύλου, Κέντρο Διοτίμα.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 | 19:00
Live αναμετάδοση από τη σελίδα της Διοτίμα στο facebook.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

«Η Δύναμη του Διαλόγου»: Online συζήτηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Online

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς εκδηλώσεων «Διάλογοι», διοργανώνει, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 στις 18:30, την διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη σημασία του διαλόγου στην εποχή της πόλωσης και του λαϊκισμού. Στη συνάντηση οι Νίκος Αλιβιζάτος, Δημήτρης Χριστόπουλος, Hahrie Han και Sydney Nixon μιλούν για την ποιότητα του δημόσιου λόγου και τη «διαλόγου» ανταλλαγή γνώσεων, αντιλήψεων και προβληματισμών που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να βρουν κοινές ευκαιρίες αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις διαφωνίες τους ως εργαλείο εύρεσης εναλλακτικών λύσεων.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 | 18:30
Online εγγραφή εδώ. Στείλτε τις ερωτήσεις σας εδώ.
Δωρεάν | Με σειρά προτεραιότητας
Ζωντανά από τον ιστότοπο www.SNF.org/live
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

8 Γυναίκες Συζητούν: Online συζήτηση από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, στις 12:00, θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο youtube ολόκληρη η συζήτηση «8 γυναίκες συζητούν: Πατριαρχία, σεξισμός και έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη Βίας κατά των Γυναικών και με αφορμή τις υποθέσεις της Ελένης Τοπαλούδη, της Σούζαν Ήτον και του/της Ζακ/Zackie (Ζακ Κωστόπουλου), 8 γυναίκες με ετερόκλητες καταβολές και εμπειρίες συζητούν για τα βιώματά τους, τα έμφυλα στερεότυπα και μοιράζονται καθημερινές εμπειρίες σεξισμού. Ανακαλούν μνήμες περιστατικών έμφυλης βίας και παράλληλα προσεγγίζουν το αποτύπωμα της κακοποίησης στη συλλογική συνείδηση.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 | 12:00
Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιάλογοι: Online συζήτηση για τη «Δύναμη του Διαλόγου» από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Άλλες δράσεις

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»: Διαδραστική σειρά ξεναγήσεων από το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή Online

Το Ίδρυμα Β & Ε Γουλανδρή παρουσιάζει τη νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», για άτομα άνω των 65 ετών. Τον Νοέμβριο, το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» ξεκινά με τα «Κοινά σημεία», την πρώτη από τις τρεις θεματικές.

Από τα καλοκαιρινά τοπία του Miró, έως τις στέγες του Χατζηκυριάκου-Γκίκα, τα «Κοινά σημεία» μας συστήσουν το Παρίσι -την Πόλη του Φωτός- μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος. Με ερέθισμα επιλεγμένα έργα της Συλλογής και με εργαλείο τη μέθοδο «θάλλω», oι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 | 19.00
Διάρκεια: 60-75′
Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr
Η προεγγραφή για την δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα.

Βραδιά του Ερευνητή 2020

Η «Βραδιά του Ερευνητή», μια σειρά πανευρωπαϊκών εκδηλώσεων, η οποία στην Ελλάδα διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Λέιζερ και η οποία έχει ως στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας, κορυφώνεται με ένα live virtual event, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 | Από τις 8:15 μέχρι αργά το απόγευμα
Παρακολουθήστε τη διοργάνωση από το επίσημο κανάλι στο youtube.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b