MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Τι είναι το σύνδρομο του ελεύθερου χρόνου και γιατί θεωρείται η «ασθένεια» της σύγχρονης ζωής;

Μήπως πάσχετε κι εσείς από το σύνδρομο του “ελεύθερου χρόνου”;

Monopoli Team

Οι νέες ασθένειες που προκύπτουν κάθε μέρα είναι πολλές, τέτοιες που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο ανθρώπινος νους. Κι αυτό καθώς οι δομές της κοινωνίας δεν είναι οι ίδιες, καταγράφονται νέες δυσλειτουργικές τάσεις.

Μία από τις πιο περίεργες ασθένειες για την οποία μιλούν οι ειδικοί, είναι αυτή του «ελεύθερου χρόνου», μια άτυπη δυσλειτουργία, που φαίνεται να επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων με έναν τρόπο δραστικό.

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως ένα 3% των ερωτηθέντων, πιστεύει πως τα συμπτώματα ασθένειας που παρουσιάζει, οφείλονται στη διαταραχή αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα των Παιδιών12.09.2018

Οι αιτίες

Μερικοί από τους λόγους που οδηγούν το άτομο στη συνεχή υπερένταση είναι φυσικά οι καθημερινές ανάγκες, το αυξημένο στρες, το αγχωτικό πρόγραμμα, ο ανταγωνισμός στον εργασιακό χώρο. Το άτομο καθημερινά καλείται να φέρει εις πέρας πολλές αποστολές και να πραγματοποιήσει νέους στόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFit μέσα στην καραντίνα: 3 τρόποι να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας12.09.2018

Με τις δομές της μοντέρνας κοινωνίας, δημιουργούνται νέες αντιλήψεις για την αποδοτικότητα ενός ανθρώπου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις προσδοκίες. Ο προσωπικός χρόνος δεν υπάρχει πια, έχει παραγκωνιστεί για την επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b