MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Οι 10 πιο συχνές απορίες των παιδιών για τον κορονοϊό και πώς να τις απαντήσετε

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα επίπεδα στρες και ανησυχίας αυτή την περίοδο έχουν χτυπήσει ταβάνι – όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας.

Monopoli Team

Στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τι είναι αυτό που έχει αλλάξει τόσο πολύ τη ζωή τους, τα παιδιά είναι πιθανό να σας βομβαρδίσουν με ερωτήσεις. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι επειδή ακριβώς πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο, δεν ξέρει κανείς ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις; Τι να πείτε λοιπόν;

«Καταρχάς, ξεκινήστε λέγοντας την αλήθεια (ακόμα κι αυτή είναι πως δεν ξέρετε και πολλά για το θέμα)», συμβουλεύει η Rebecca Schrag Hershberg, κλινική ψυχολόγος, σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και γονέων και συγγραφέας του βιβλίου The Tantrum Survival Guide. «Προτιμήστε να είστε όσο πιο ειλικρινείς γίνεται, να μιλάτε σε μια γλώσσα που μπορεί να καταλάβει το παιδί ανάλογα με την ηλικία του και αποφεύγοντας να προσθέσετε τα δικά σας άγχη στα δικά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 δωρεάν e-books που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τον κορονοϊό12.09.2018

Οι απαντήσεις που προτείνει για τις πιο πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν, είναι κάπως έτσι:

Πότε θα τελειώσει όλο αυτό;

Δεν ξέρω, κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Όλο αυτό που ζούμε είναι κάτι καινούριο, όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο –γιατροί, νοσοκόμοι, επιστήμονες- που δουλεύουν σκληρά ώστε να είναι ασφαλές για όλους μας να ξαναπάμε στα σχολεία, στις δουλειές μας, στις παιδικές χαρές και τα εστιατόρια όσο πιο σύντομα γίνεται.

Θα κολλήσουμε κι εμείς;

Κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε να κολλήσουμε τον ιό. Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας και μένουμε στο σπίτι. Όταν χρειάζεται να βγούμε, τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας –κρατάμε αποστάσεις από τους άλλους και φοράμε μάσκα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b