MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άβαταρ: 8 πράγματα που ξέρουμε για τη νέα live action σειρά του Netflix

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που γνωρίζουμε ως τώρα για τη μεταφορά του πολυαγαπημένου “Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου” σε σειρά ζωντανής δράσης στο Netflix.

Monopoli Team

«Νερό, γη, φωτιά, αέρας. Πριν από πολλά χρόνια τα τέσσερα έθνη ζούσαν αρμονικά, όμως, όλα άλλαξαν όταν τους επιτέθηκε το Έθνος της Φωτιάς. Μόνο ο Άβαταρ, κυρίαρχος και των τεσσάρων στοιχείων, μπορούσε να τους σταματήσει. Όταν όμως ο κόσμος τον χρειαζόταν εκείνος εξαφανίστηκε. Μετά από πολλά χρόνια ο αδερφός μου κι εγώ ανακαλύψαμε το νέο Άβαταρ, έναν Ανεμοδαμαστή με το όνομα Ανγκ. Αν και είναι δυνατός έχει πολλά να μάθει μέχρι να σώσει κάποιον. Όμως εγώ πιστεύω ότι ο Ανγκ μπορεί να σώσει τον κόσμο.»

Με αυτήν την εισαγωγή η Κατάρα –στις λατρεμένες ελληνικές μεταφράσεις Ταμάρα- ταξίδευε τους θεατές καθημερινά στο Nickelodeon στον κόσμο του Άβαταρ, έναν κόσμο που θυμίζει μεσαιωνική Άπω Ανατολή. Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου κέρδισε το κοινό και ιδίως τους λάτρεις των Manga, αν και το ίδιο αποτελεί έργο αμερικανικής παραγωγής. Ακολούθησαν έτσι βραβείο Emmy, κόμικς, ταινία ζωντανής δράσης και η συνέχεια της σειράς, με την επόμενη Άβαταρ, Κόρα.

Τώρα η λατρεμένη σειρά «Άβαταρ: Ο τελευταίος μαχητής του ανέμου» έρχεται σε live action διασκευή στο Netflix και οι θαυμαστές της κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη επίσημη ανακοίνωση της μεταφοράς της σε live action σειρά, και παρ’ όλο που οι φήμες και οι θεωρίες του φανατικού κοινού συχνά διίστανται, ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί αναμένουν με μεγάλη περιέργεια την πρεμιέρα.

Οι ειδήσεις που έχουν διαρρεύσει στο μεταξύ πότε κερδίζουν τους πιο καχύποπτους και πότε απογοητεύουν τους πιο ενθουσιασμένους. Ακολουθούν λοιπόν 8 πράγματα που γνωρίζουμε έως τώρα για την πολυαναμενόμενη σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Έμιλι στο Παρίσι: Η πολυσυζητημένη σειρά του Netflix επιστρέφει με νέα σεζόν12.09.2018

1. Η παραγωγή Άβαταρ

Κατά καιρούς, πολλά στούντιο επιχείρησαν να γυρίσουν σειρές ζωντανής δράσης παρόμοιες με αυτή του Άβαταρ. Τα ηνία των προσπαθειών αυτών αναλαμβάνει τώρα το Netflix.

Το Netflix γίνεται έτσι ένα ακόμη μήλο της έριδας για το κοινό. Κι αυτό διότι η δημοφιλής πλατφόρμα έχει επιχειρήσει ξανά διασκευές παρόμοιου περιεχομένου, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει κάνει σημαντικά βήματα βελτίωσης, ειδικά με τη μεταφορά βιβλίων σε πρωτότυπες σειρές.

2. Οι χαρακτήρες
Άβαταρ

Οι κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς Σόκκα, Κατάρα, Ανγκ, Τοφ και Ζούκο, © Flickr user Net Sama

Δύναμη, ανθρωπιά, χιούμορ, ελαττώματα. Ένας συνδυασμός στοιχείων που συνήθως συνιστά τη συνταγή της επιτυχίας για τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες, κάνοντάς τους διασκεδαστικούς, διαχρονικούς και ίσως πιο ρεαλιστικούς. Ένας συνδυασμός που αγαπήθηκε πολύ στη βραβευμένη σειρά και που πολλοί ελπίζουν να παραμείνει ανόθευτος στη νέα μεταφορά της.

Από ό,τι ακούγεται στη σειρά θα παραμείνουν τα κεντρικά πρόσωπα. Παραμένουν δηλαδή ο Άβαταρ Ανγκ, τα αδέρφια Σόκκα και Κατάρα και η καυστική γαιοδαμάστρια Τοφ. Θα δούμε ακόμα τον Ζούκο, έναν από τους χαρακτήρες με την ωραιότερη εξέλιξη που έχουμε δει ποτέ, καθώς και  πολλούς άλλους δευτερεύοντες ρόλους που κέρδισαν με το παραπάνω τη συμπάθεια του κοινού.

3. Οι ηθοποιοί
Άβαταρ

Οι κατά βάση «λευκοί» ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους πρωταγωνιστικούς ασιατικούς χαρακτήρες, στην πρώτη ταινία της σειράς, πηγή: Ashworths Film Reviews

Πολλές φορές οι φήμες μπορούν να έχουν διττό ρόλο στη δημοτικότητα μιας σειράς. Και το περιεχόμενό τους, είτε δυσαρεστεί είτε ικανοποιεί, καταφέρνει συνήθως να προκαλέσει ενδιαφέρον και αντιδράσεις. Αρνητικές αντιδράσεις ωστόσο επέφεραν οι φήμες για τη συμμετοχή αποκλειστικά λευκών ηθοποιών στη νέα σειρά ζωντανής δράσης.

Τελικά, από όσο είναι γνωστό, αυτό ήταν απλά φήμη. Το ενδεχόμενο μόνο Ασιατών ηθοποιών μοιάζει τώρα πιθανότερο και οι ανησυχίες των θαυμαστών στον τομέα αυτό μειώθηκαν.

4. Η ιστορία

Οι τελευταίοι Άβαταρ με τη σειρά από πάνω προς τα κάτω: Ρόκου, Κιόσι, Ανγκ, Κόρα

Σε μια διασκευή, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η αρχική ιδέα με περισσότερους από έναν τρόπους. Το πρώτο θετικό βήμα με τη διατήρηση των ίδιων χαρακτήρων έγινε και οι προσδοκίες για αναπροσαρμογές στην ανάλογη κατεύθυνση μεγαλώνουν.

Η βασική πλοκή αφορά τα τέσσερα έθνη του κόσμου με τις αντίστοιχες δυνάμεις των στοιχείων, που ζούσαν αρμονικά ώσπου το Έθνος της Φωτιάς επιτέθηκε. Λέγεται πως στο Netflix θα παραμείνουν πολλές από τις αρχικές ιστορίες, με πρωταρχικό στόχο την αναβίωση του πνεύματος της πρωτότυπης σειράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBorn to Be Murdered: Στο Netflix το θρίλερ που γυρίστηκε στην Ελλάδα12.09.2018

5. Το soundtrack

Jeremy Zuckerman, πηγή: AustrianArch

Σε ταινίες και σειρές, τα πρώτα κριτήρια αξιολόγησης είναι συνήθως το σενάριο, οι ερμηνείες, η σκηνοθεσία και άλλα. Πόσο συχνά μιλάμε όμως για τη μουσική τους; Μουσική που κάνει τις σκηνές “ολόκληρες”, να βγάζουν νόημα, και ο θεατής ούτε καν το παρατηρεί.

Από επικές μάχες μέχρι χιουμοριστικά στιγμιότυπα και σπαρακτικές σκηνές, όπως όταν ο Άιροχ τραγουδούσε τον «μικρό στρατιώτη» στον νεκρό γιο του, το σύμπαν του Άβαταρ εμπεριέχει πολλές στιγμές όπου η μουσική είχε καίριο λόγο και μας στιγμάτισε. Ευτυχώς λοιπόν, ο συνθέτης της αρχικής σειράς Jeremy Zuckerman θα συμμετέχει και στη νέα εκδοχή της.

6. Δε θα μοιάζει με την ταινία

Δεδομένης της πρώτης απόπειρας για μεταφορά της σειράς σε ταινία ζωντανής δράσης, φαντάζει λογική η καχυποψία του κοινού προς το νέο εγχείρημα. Η ομότιτλη ταινία ήταν για πολλούς μια αποτυχημένη απόδοση του κόσμου του Άβαταρ, κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο Χρυσού Βατόμουρου.

Τόσο οι ερμηνείες όσο και το σενάριο της ταινίας του 2010 αποδοκιμάστηκαν έντονα. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο όμως, η νέα σειρά θα απέχει πολύ από αυτό που είχε χαρακτηριστεί «τερατούργημα». Με λίγη τύχη και καθαρή ματιά, η διασκευή του Netflix μπορεί να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα πιο κοντινό στο αρχικό αριστούργημα.

7. Τα πρώτα καλλιτεχνικά δείγματα της σειράς

Άβαταρ: Ο τελευταίος μαχητής του ανέμου, πηγή: Netflix

Μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που οφείλει να στηρίζει μια ταινία είναι το ύφος και η αίσθηση της αρχικής ιστορίας. Έτσι λοιπόν και σε αυτήν την περίπτωση, η μη απόδοση τους μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία.

Ένα δείγμα καλλιτεχνικής σύλληψης της νέας σειράς όμως φαίνεται να φωτίζει το τοπίο. Αν και πρόκειται για μία εικόνα μόνο, είναι αρκετή για να καθησυχάσει το κοινό πως η νέα εκδοχή μένει πιστή στην αρχική, χωρίς να αποτελεί στείρα απομίμηση.

8. Η αποχώρηση των δημιουργών

Ο Michael Dante DiMartino αριστερά και δεξιά ο Bryan Konietzko, πηγή: Ethan Miller/Getty Images

Γενικά, κάθε άλλο παρά κακή θεωρείται η επιστροφή των αρχικών δημιουργών σε μια διασκευή. Η παραμονή τους στα γυρίσματα προϊδεάζει για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, ενώ η απρόσμενη αποχώρησή τους μπορεί να καταρρακώσει και τους πιο αισιόδοξους.

Έτσι λοιπόν, η αποχώρηση των δημιουργών Michael Dante DiMartino και Bryan Konietzko από τη διασκευή του Άβαταρ γέννησε προβληματισμούς. Καθώς δήλωσαν πως η πορεία της νέας σειράς μοιάζει να απομακρύνεται από τον πολιτισμό και το υλικό της αρχικής ιδέας, πολλοί είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να απογοητεύονται.

ΠΗΓΗ: Screen Rant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Δωρεά 500.000 λιρών στον φιλανθρωπικό έρανο του Σαμ Μέντες για τους καλλιτέχνες12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b