MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κορυδαλλός: Η συγκινητική πρωτοβουλία παιδιών για να βοηθήσουν τους αδύναμους οικονομικά συμμαθητές τους

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, ενόψει τηλεκπαίδευσης, συγκέντρωσαν χρήματα και αγόρασαν υπολογιστές για τους συμμαθητές τους.

Monopoli Team

Με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων εν όψει του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, η τηλεκπαίδευση μπήκε για ακόμη μια φορά στις ζωές χιλιάδων μαθητών. Αυτό σημαίνει πως μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους από το σπίτι με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών που θα τους επιτρέπουν την πρόσβαση τους στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2: Το πρόγραμμα των μαθημάτων12.09.2018

Για πολλούς το να διαθέτουν τα απαραίτητα τεχνικά μέσα να στηρίξουν τις εξ’ αποστάσεως τηλεδιασκέψεις είναι κάτι δεδομένο. Για κάποιους πάλι δεν είναι πάντα αυτονόητο. Αυτό ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι μαθητές του 70υ Γυμνασίου Κορυδαλλού όταν αποφάσισαν να βοηθήσουν κάποιους συμμαθητές τους να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα τεχνικά μέσα για την τηλεκπαίδευση. Μια χειρονομία αλληλεγγύης και αγάπης που συγκίνησε το πανελλήνιο και μας γέμισε υπερηφάνεια για τη νέα γενιά!

Με πρωτοβουλία του συλλόγου του 15μελούς και την άδεια της διευθύντριας του σχολείου, οι μαθητές επιχείρησαν με διακριτικό τρόπο να αναζητήσουν τους μαθητές που για οικονομικούς λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε τεχνικά μέσα, με αποτέλεσμα να στερούνται την εκπαιδευτική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό το 15μελές αποφάσισε να προσφέρει τα χρήματα που διέθετε στο ταμείο του προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια και τα οποία προορίζονταν για εκδηλώσεις και εκδρομές που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των συνθηκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤηλεκπαίδευση: Πώς θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία;12.09.2018

Τα παιδιά αξίζουν ένα τεράστιο «μπράβο» που στέκονται δίπλα στο πλευρό των συμμαθητών τους και περνούν ένα μήνυμα ελπίδας, αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b