MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Online εργαστήριο φωτογραφίας από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Tο Hellenic Centre for Photography διοργανώνει το online εργαστήριο φωτογραφίας Visual Storytelling | Documentary Practice, από τις 23 Νοεμβρίου.

Φωτογραφία: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Monopoli Team

Online εργαστήριο Visual Storytelling | Documentary Practice

Το online εργαστήριο Visual Storytelling | Documentary Practice επικεντρώνεται στην πρακτική διερεύνηση της φωτογραφίας ως μέσο αφήγησης και ως εργαλείο οπτικοποίησης της πραγματικότητας. Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τον τεκμηριωτικό ρόλο της φωτογραφίας, τις αφηγηματικές τεχνικές, και τους εκφραστικούς κώδικες του μέσου.

Το θεωρητικό μέρος υποστηρίζεται από παρουσίαση και σχολιασμό σημαντικών φωτογράφων και ανάλυση των σύγχρονων πρακτικών και προσεγγίσεων της αφηγηματικής φωτογραφίας. Το πρακτικό μέρος βασίζεται στην εκπόνηση προσωπικών φωτογραφικών εργασιών. Έμφαση δίνεται στα μεθοδολογικά βήματα, την έρευνα, τα βασικά εργαλεία και τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής αφήγησης ενός θέματος ή ιστορίας, επισημαίνοντας και αναλύοντας τα δομικά στοιχεία των εργασιών των συμμετεχόντων και ζητήματα που προκύπτουν σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες καλούνται -προαιρετικά- να διερευνήσουν και να πειραματιστούν και με άλλα οπτικοακουστικά μέσα για την αφηγηματική πλαισίωση της ιστορίας τους (cross-media project), συνδυάζοντας δημιουργικά: γραφή, βίντεο και ήχο.

Τελικός στόχος είναι να δουλέψουν εντατικά σε μία νέα ή υπό εξέλιξη φωτογραφική εργασία και να αξιοποιήσουν δημιουργικά κλασικούς ή και πιο σύγχρονους τρόπους αφήγησης, διευρύνοντας έτσι τα όρια και το επίπεδο της φωτογραφικής τους πρακτικής.

Μεθοδολογία διδασκαλίας

Τα μαθήματα διενεργούνται online μέσω τηλεδιάσκεψης σε “ψηφιακή τάξη”, με απευθείας διδασκαλία και καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο (live streaming), σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ενεργά μέσω υπολογιστή, προσομοιώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο την επικοινωνία όπως αυτή γίνεται σε μια κανονική τάξη.

Ημερομηνίες εργαστηρίου

Το εργαστήριο περιλαμβάνει 10 online συναντήσεις, διάρκειας 3 διδακτικών ωρών (18.30 – 21.30), οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από 23 Νοεμβρίου 2020 έως 15 Φεβρουαρίου 2021.

Πιστοποιητικό

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Επιπλέον παροχές

1. Με κάθε εγγραφή προσφέρεται δωρεάν ετήσια συνδρομή μέλους στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
2. Ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του ΕΚΦ, η οποία αριθμεί 5.000 τίτλους βιβλίων.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο, συμπληρώνοντας την online αίτηση συμμετοχής ή απευθείας στη γραμματεία του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOnline εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 15 προτάσεις για την εβδομάδα 16-22 Νοεμβρίου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διδάσκουσα: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Νέο τμήμα Online με Live Sessions
Έναρξη: 23 Νοεμβρίου 2020
Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα, 18.30 – 21.30
Αριθμός συμμετεχόντων: 12
Επικοινωνία: 210 9211750 (Δευτ-Παρ. 11:00-15:00 & 18:00-21:00), [email protected]

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b